Radost v pláč přechází. Na co Rusko zoufale nakupovalo zlato? Další ekonomické drama?

 

Ne a ne a ne se to Rusko zhroutit. A stačí se podívat na posměšky, jak Rusko zlatem zničí dolar, když prý nemá žádnou hodnotu. To netvrdil prosím Pařát dnes, ale super experti Wall Streetu a prounijní hvězdy kolem Kalouska.

 

 My kolem Pařátu dnes jsme pochopili, že je to dramatický, neuvěřitelně dramatický boj mezi šíleně zadluženými, avšak vyspělými USA a nezadluženým, v mnoha ohledech zaostalejším Ruskem, které se však učí za pochodu. Navíc, když USA zločinně využívají všechny páky, jak Rusko dokopat k pádu. Stačí připomenout: nesmyslný a zločinný rating, zablokování půjček a pohybu peněz údajně kvůli Ukrajině (co bychom museli udělat Američanům za statisíce mrtvých civilistů, když na Krymu nebyl zabit nikdo) atd, atd.

Zlato se dostává do obrátek

Od prvního února zlato posílilo o deset procent a dohromady od začátku roku o fascinujících 16%! A únorový nárůst je nejvyšší od roku 1970! Zlato už posiluje osmý týden za sebou, takže se nejedná o výkyv jakési paniky. Naopak: protože vznikla panika na burzách cenných papírů, navíc cena ropy je také nevypočitatelná, lidé obchodující na burzách jsou již zdeptáni a odklánějí se ke zlatu. Podle Bloombergu investovali už nově za 4,5 miliardy dolarů.

 Zamrzl smích na rtech těch, co se smáli za zvyšující se zlaté rezervy Rusku?

 
 A další zprávy pokračují

V lednu se propad ropy dostal až pod 30 dolarů za barel, takže západní ekonomické hvězdné agentury se předháněly, jaký šílený pokles Rusko bude mít. A fakta? Ano, pokles byl, ale opět se zmenšuje. Jak je vidět, Rusko tak šíleně na ropě závislé není a opět propaganda dělá divy:
Podle statistik ruského ministerstva ekonomiiky HDP v lednu v ročním vyjádření pokleslo o 2,5% oproti poklesu o 3,5% v prosinci loňského roku. V meziměsíčním srovnání HDP v lednu po sezónním očištění poklesl o 0,1%. Neboli trajektorie se otáčí, i když je cena ropy dramaticky nízká.
 
Je už jasné i superpochybovačům, proč dostala cenu malá postavou, ale velká svojí osobností žena z Ruska - guvernérka.

A guvernérem roku se stává... Elvira Sachipzadovna Nabiullinová - Rusko!

 

Ani patnáct let v ceně 50 dolarů za barel nám neublíží, říká guvernérka Ruska Nabiullinová.

 

P.S. Ale opět a stále dokola: Rusko nemá vyhráno. Ani zdaleka není silnější, než USA. Nejsme naivní. To, co zde popisujeme, není o status quo, ale o trendech. USA zapojily všechny páky na zničení této země. Od vojenské, přes ekonomickou a co víc, snížily se ke špíně, která se neodpouští. A ta vojenská a špinavá je důvod, proč se nyní více přeje Rusku. Kdyby USA a Rusko soupeřily svobodně a poctivě, většina lidí by stála za USA. Ale nechť ekonomicky zhyne ten, kdo použije jako první zbraně a vydírání! O arabských státech a Jugoslávii už je jasno. O Krymu ještě mnozí pochybují.

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
vostok
před 8 měsíci

Chybí tady v této diskusi trapně-směšnej vtipálek benda

Roumen
před 8 měsíci

Opravdu? Rusko mělo před svou krizi ekonomiku silnou jako itálie. Vysegracka čtyřka ma silnejsi ekonomiku.... myslíte, že Italie může potopit svetovou ekonomiku? Rusko je zastarala pumpa na urale s atomovou bombou. Nic vic.

niky
před 8 měsíci

,,Protože dnes je trend pomlouvat Putina co se do něj vejde, napadlo mě se podívat, co ten člověk, potažmo Rusko za něj, zrušili či zakázali. Je to moc zajímavé.

- zakázali agenturám práce zaměstnávat. Mohou jen práci zprostředkovávat.

- zakázali vrcholným představitelům státu a funkcionářům (včetně soudců, úředníků...) vlastnit účty v cizině a cenné papíry v cizině

- vypakovali ze země všechny "neziskovky", napojené na cizí zdroje (třeba Sorose). Zakázali mise OBSE. Posvítili si na cizí "lidskoprávní" organizace.

- zakázali geneticky upravené potraviny

- zakázali všechny herny v celém Rusku a hazard (tím v Rusku zavřeli kohouty gruzínské mafii)

- zakázali oligarchům vměšovat se do politiky

- zakázali adopci ruských dětí americkým párům (po zkušenostech)

- zakázali vyvražďování tuleních mláďat a nato i obchod s tuleními kožešinami

- mají snahu zestátnit základní státní zdroje. Tlačí soukromé ropné producenty k prodeji svých podílů státu. (S tím souvisí i onen zákaz oligarchů vměšovat se do politiky. Omezují jejich moc.)

Na rozdíl od ostatních zemí Rusko vždy uhned reaguje na ohrožení Rusů. Zakázali například dovoz radioaktivních aut z Japonska. Dočasně zakázali dovoz mléčných produktů z Litvy, tvrdého alkoholu z Česka, drůbeže z Česka (byl tu mor), masa z EU a USA, zeleninu a brambory z EU... Vždy šlo o nějakou nemoc nebo hrozící otravu. V roce 2010 naopak dočasně zastavili ruský vývoz pšenice kvůli suchu, aby zajistili soběstačnost Ruska.

Momentálně vyvíjejí spolu s Čínou internet, nezávislý na USA, Putin chce udělat z rublu nezávislou měnu na západních spekulantech a bankéřích a podloženou zlatem.

Jestli se někomu zdá, že něco z toho je špatně, tak mně se zase zdá, že špatně to děláme tady.'' Od People's Peace Price.

Koumeles
před 8 měsíci

Stejně by tam nikdo z nás žit nechtěl... kvalita života je tam na žalostné úrovni.

HA amater
před 8 měsíci

ja ti nevim ja tam zil rok a maximalni spokojenost a ted lituju ze sem se vratil do CR...

Indis
před 8 měsíci

Prosím tě nemluv za ostatní. Kousek nad Ukrajinou je Belgorodská oblast,malé města dost vzdálená od hlavních center a jejich vybavenost je lepší než u našich větších měst. Všude se investuje i v částech kde byla chudoba. Studuj, sleduj co se v Rusku děje. Za pár let budeš prosit o povolení se tam podívat.Najdi si na veřejně dostupných portálech zasedání jejich parlamentu a poslouchej co vše již zvládli a jaký je jejich cíl. Blekoto!§!

rokos
před 8 měsíci

Hele a přivezl sis odsud taky tu zábavnou hru vyděržaj pianěr? Já jsem dokonce někde četl, že prý je to země, kde zítra již znamená včera. Se ti divím, že už tam nejsi s celou rodinou, blekoto!§!

Ajzlboňák
před 8 měsíci

Cestování je úžasná věc. A ten Bronx v Rusku je také hrozný. Nebo že by byl v USA? To je jenom zase ruská propaganda. Lžiputina. USA jsou rozkvetlá zahrada pohody a míru....

Me2d
před 8 měsíci

Světový žebříček kriminality.
10. Česká republika 1341
...
94. USA 2038
152. Rusko 2954

Ajzlboňák
před 8 měsíci

Zajímavé, takže u nás je více vražd a loupežných přepadení na obyvatele než v USA?

koumeles
před 8 měsíci

Je to přesně obráceně.

Koumeles
před 8 měsíci

Nevím, že bych někde psal o USA...ale zase chapu, že člověk postižený ruskou propaganodu vidi USA za každým rohem....ale když už jsi to zmínil. Ano, i v Bronxu bych většina lidi, žila radši než v Rusku. A víš proč? ....Já vím :-)

Ajzlboňák
před 8 měsíci

Menšina? A není snad vše dnes soustředěný na USA a Rusko?

P. S. 2
před 8 měsíci

Po roce 2011 sázel Paulson na růst cen zlata, k čemuž nedošlo, a o několik miliard dolarů přišel. Aspoň nějaký trest, podvodník jeden.

16 % ho nevytrhne. :-)

Sázka na nejistotu (The Big Short)
před 8 měsíci

Cenu Oscar za nejlepší scénář podle předlohy získali předevčírem scénáristé amerického filmu The Big Short.

"The Big Short - příběh čtyř outsiderů, kteří všechny vlky z Wall Street proměnili v obětní beránky. Excentrický finančník a fanoušek heavy metalu Michael Burry (Christian Bale) si uvědomil, že podobných riskantních hypoték je takové množství, že se mohou stát časovanou bombou, která dřív nebo později odpálí celou americkou ekonomiku."

REALITA BYLA OVŠEM ZCELA JINÁ, NEŽ SUGERUJE NAIVNÍM DIVÁKŮM THE BIG SHORT!!!

John Paulson (narozen 1955) je totiž miliardář, zakladatel a manažer svého hedgeového fondu Paulson & Co.

Johna Paulsona už jako studenta Harvard Business School v roce 1978 okouzlila přednáška Jeroma Kohlberga. Začínal v 80. letech jako zaměstnanec v hedgeovém fondu Odyssey Partners (1982-84), jehož zakladatelem byl Leon Levy. Odyssey Partners se stejně jako později odsouzený Michael Milken (alias Gordon Gekko z filmu Wall Street) zabývali leveraged buyouts (akvizicemi společností na úvěr, LBO) a junk bondy. Kohlbergova společnost KKR Kohlberg Kravis Roberts & Co. úzce spolupracovala s Milkenem a jeho investiční bankou Drexel Burnham Lambert. Levy, Kohlberg a Milken byli titáni Wall Streetu 80. let a John Paulson je obdivoval.

V roce 2006 John Paulson a jeho hedgeový fond Paulson & Co. pro americkou investiční banku Goldman Sachs aranžoval syntetický CDO ABACUS 2007-AC1 (vybíral hypotéky, které byly podkladem Abacusu), a zároveň spekuloval na pád trhu s nemovitostmi...

V roce 2007, kdy nemovitostní trh v USA zkolaboval, vydělaly Paulsonovy hedgeové fondy celkem 12 miliard dolarů a jeho spekulace je považována ZA NEJLEPŠÍ OBCHOD HISTORIE.

Z investice do Abacusu utrpěli investoři, mj. německá banka IKB nebo nizozemská ABN AMRO, ztrátu kolem jedné miliardy dolarů. Paulson naopak miliardu dolarů vydělal.

V roce 2014 byl odsouzen bývalý zaměstanec investiční banky Goldman Sachs Fabrice Tourre k pokutě 825 000 dolarů za klamání investorů. Komise pro cenné papíry ho zažalovala v civilním procesu, že v informačních materiálech pro investory do Abacusu nebyla zmínka o Paulsonově roli ve vybírání konkrétních hypoték. Banka Goldman Sachs už předtím raději zaplatila rekordní pokutu 550 milionů dolarů, odmítla však uznat jakoukoli vinu.

Vlk z Wall Street John Paulson nikdy obžalován nebyl.

http://www.investicniweb.cz/zpravy-z-trh...

P. S.
před 8 měsíci

Jestli Vás zajímá, co dnes dělá bývalý ředitel CIA, generál ve výslužbě David H. Petraeus, se kterým si ministryně zahraničí Hillary Clintonová psala soukromé e-maily o Libyi, je předsedou KKR Global Institute.

Kohlberg Kravis Roberts Globální institut výše zmíněných spekulantů.

http://www.kkr.com/our-firm/leadership/d...

Doga malor
před 8 měsíci

Ta baba je vošklivá jako noc , ale chytrá jako vopice.

asoja
před 8 měsíci

Pritom Rusko nakúpilo priamo kov, fyzické zlato, nie zlaté certifikáty či podobné papieriky o depozite.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...