Absolutním vítězem sporu ČSSD versus Altner se stává... Václav Klaus!


Nesmysl? Předložme důkazy a vraťme se do minulosti. Je rok 1.1.2013 a českou politickou scénou, českou justící i českou veřejností otřásl výrok prezidenta Klause.

 

Amnestie prezidenta republiky ze dne 1.1.2013

 

 Trvá-li řízení osm a více let, nelze už mluvit o spravedlnosti. Mizí svědkové, čas přetváří lidskou paměť, atd.

V průběhu deseti let udělování milostí jsem se znovu a znovu setkával s případy, které trvají ne 6 nebo 8 a dokonce ani ne 10 let, nýbrž let 20. Veznění amnestie jsem však velmi vědomě přidal podmínku, že se amnestie netýká případů „trestního stíhání proti uprchlému“, napsal 3.1. 2013  Václav Klaus.

 

Ohlas byl veliký, převeliký, především z řad ČSSD a pseudoantikorupčníků či Havlistů a kavárenských povalečů.

 

"Komu chtěl na poslední chvíli v úřadě posloužit, uvidíme, až bude jasné, kdo všechno unikne trestu. Spravedlnost ale určitě nebyla," kritizovala Klause Roithová.

Jiří Dienstbier označi amnestii l za Klausův "stylový závěr" v úřadě. Jde podle něj o nepřijatelný krok. (ČSSD)

Amnestie i váhání prezidenta při podpisu Lisabonské smlouvy  připravuje na Václava Klause obžalobu z velezrady  skupina senátorů. Na přípravě návrhu pracuje i bývalý ministr vnitra František Bublan. (ČSSD)

Senát se výzvou zabývat musí, myslí si Gajdůšková. (ČSSD) Podpoří ho podle ní například senátoři František Bublan, Pavel Lebeda či Jiří Dienstbier, potrhlý Janeček, přidání zvažuje i Eliška Wagnerová.

 "Upřednostnil důvodně vyšetřované podezřelé pachatele závažných hospodářských trestných činů před jejich oběťmi. Poškodil tím i obraz ČR v zahraničí," píše mimo jiné o Klausovi ve výzvě její autor, podnikatel a miliardář Karel Janeček.

 Vedle podnikatele Hausenblase výzvu podepsali například známá dokumentaristka Olga Sommerová, šéf Herecké asociace Jiří Hromada či Václav Němec z Pražského fóra. Protože zastupuji senátory v podané ústavní stížnosti proti amnestii, nemohu být součástí výzvy, řekla Marvanová. I senátorka Dernerová je ochotná žalobu zkusit...

Je rok 2016 a ČSSD nad rozsudkem úpí

Altner vyhrál letitý spor s ČSSD, kterou zastupoval ve sporu o sídlo strany, Lidový dům. Soudy pravomocně přiznaly, že mu ČSSD musí zaplatit částku 18,5 milionu korun, která vzrostla o dalších více než 318 milionů kvůli smluvní pokutě za 5734 dní od podání žaloby do vynesení pravomocného rozsudku. Sobotka, Bublan, Gajdůšková a Dienstbier šílí: tak dlouhé soudní spory by měly být neplatné... V rozsudku je uvedeno, že ČSSD může za to, že advokát ještě nedostal zaplacenou za smlouvu z roku 1997. Straně začala ubíhat třídenní lhůta na zaplacení pokuty.

ČSSD zatím nezaplatí bývalému advokátovi Zdeňku Altnerovi přes tři sta milionů korun, sdělil premiér Bohuslav Sobotka v pořadu Partie na televizi Prima. Vyplacení částky by mohlo stranu ekonomicky podlomit, sdělil.

„V uplynulých 16 letech, kdy soudní spor trval, tak sociální demokracie trpně nečekala. Opakovaně byly předkládány návrhy směrem k panu Altnerovi na dohodu. A on jenom stále tvrdil, že má pravdu a máme zaplatit. No je to normální?

 

Proč ten Klaus nedal amnestii všem?

 

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
KROKODÝL
před 7 měsíci

Nějak se ta socparta darmožroutů shlédla v Paroubkovi.Slovutný ekonomický titán přece řekl,že se dluhy neplatí.Už mí prarodiče říkali:dluhy,čas a svinstvo,které jsi udělal tě vždy doženou v tom nejméně vhodném okamžiku.Jak vidím,stalo se a té neobolševické socdem to tak nějak přeji.Ještě bude sranda.Zdravím vác Petře a hodně chuti do další vaší práce.

Venda
před 7 měsíci

ČSSD měla možnost za dobu svého působení ve Sněmovně iniciovat změnu zákona o smluvní pokutě, v případě neplnění finančních závazků. Jako na vše měla tato partička absolutních neználků čas a ten čas je konečně doběhl. Stále si však myslí, že jí , největší levicové parlamentní a dokonce vládní straně, s ministry a předsedou vlády si žádný soud nikdy nedovolí zablokovat jejich movitý a nemovitý majetek. Jedno přísloví praví : Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. A ČSSD si to plně zasluhuje.

Dagmar
před 7 měsíci

Jsem zvědavá, jestli jim opravdu obstaví účty, jak to Altner požaduje!

Okopávači kotníků
před 7 měsíci

se na nic jiného než na urážky nezmohli.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...