Když Charta 77 nastolila tvrdý, totalitní režim, aneb včera jsem potkal velmi starou paní...

 

Ztroskotanci a samozvanci

Jsou to ti, co protestují? Ne!!

Zbabělost totalitních řežimů a jejich represe končící totálními pády jsou stále stejné a nikdy nebyla výjimka: pálí se knihy, pálí se myšlenky, otevírají se koncentráky a 1% zdánlivě mocných vyhrožuje 99% společnosti.

Až se nakonec svoboda zpět navrátí a vše se opakuje...

 

Doba se v pr... (zadek) obrátila!
Doba se v pr... (zadek) obrátila!

Charta 77

"Charta není pravá ani levá nikoli proto, že je "někde uprostřed", ale z důvodu hlubšího: nepatří k tomu či onomu pólu politického spektra proto, že nemá vůbec nic s tímto spektrem společného a je ze samé své podstaty mimo ně. Jako politicky nevymezená a konkrétní politický program neprosazující občanská iniciativa je - smí-li se to tak říci - jaksi nad tím vším... Jde jí o pravdu, o pravdivý popis poměrů a jejich svobodnou a objektivní kritiku."

Václav Havel  


Charta 2016 proti zvůli dnešní Charty 77

Když se Charta 77 plně chopila moci, začalo děsivé období. Lidé na indexu, vylučovaní, obvinění stíhají obvinění, lidé vylučovaní za názor z veřejných diskuzí a opět zakázaní autoři, kteří píší proti toalitě Charty 77.

 

Kdo stojí v čele pseudo Charty 77 dnes?

Zbabělí synáčkové a dcerunky těch, které jsme tenkrát obdivovali a kteří si neberou oporu ve svobodě, ale v násilném režimu, od kterého žádají, aby je vynesl opět bezpracně na piedestal moci. Můžeme Václava Havla kritizovat, mnohé nápady obvinit z naivnosti a z nepochopení, ale jedno upřít nemůžeme:

byl skutečným bojovníkem za svobodu a byť o jeho vězení, či následných excesech si můžeme myslet cokoliv, za svobodu slova bojoval celý život. Tu zrůdu ze sebe neudělal Václav Havel, ale ti, kteří z jeho odkazu tyjí: Fero Fenič, Dienstbier mladší, lavičky, záchůdky, hovínka, toaletní papírky originál použité Václavem Havlem. Můžete si doplnit další...

Doba Stalinů, kultů osobností Dienstbierů, Štětinů, indexů, pálení knih a myšlenek se nám v roce 2016 zpět navrátila. Autoři na internetu jsou zastrašováni, mazáni a možná budou jako Konvička likvidováni.

Pouze doba se změnila v jednom: ti, kdo nejvíce usilují o totalitní moc, zaštiťují se Václavem Havlem a Chartou 77.


P.S. Skutečný příběh o staré paní z nadpisu bude zítra.

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
benda
před 7 měsíci

Takže tedy genocidní chcípáček "konvička" je sice protežován prezidentem a dobře polovinou parlamentu, ale je to vlastně nějaký disident

Ta stěží uvěřitelná drzost, že se nacistická verbež dovolává třetího odboje, jako by tomu odpadu nestačil odkaz Emanuela Moravce. Ovšem až se dostanou k lizu, tak prostě půjde nepohodlným o kejhák, takže je hloupost rozčilovat se nad pouhými drzostmi

vostok
před 7 měsíci

Bendo Trolle, zalez

antibenda
před 7 měsíci

Zapomněl jste se ve svém příspěvku zmínit o židech a židoplutokracii. Měl byste to napravit, abyste dodržel svou normu - alespoň 1 žida do každého bendova příspěvku.

benda
před 7 měsíci

tak tuto normu--alespoň jednoho žida, nepřítele evropských národů, do každého postu--má v první řadě pokorný, a tentokráte ji nedodržel, proto ani já na toto téma nemám žádnou poznámku

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...