Petra Procházková: s propagandou nejdál dojdeš, nebo se za antiruskou propagandu dnes nejlépe platí?

 

Jen Bůh a Petra Procházková ví, jak je v Rusku. Buď je Rusko země neomezených možností jako za Sovětského svazu, nebo je Petra Procházková - expert na protiruskou propagandu - schopná za dolar udělat vše jak Savčenková.

 

Petra Procházková
Petra Procházková

Rusové prý stále pijí, až jim slézají nehty, a proto je těžké s kýmkoliv v Rusku jednat, tvrdí exponovaný mainstream včetně hvězdy antiruské propagandy Petry Procházkové. Jak se ale popasovat s tím, že i Rusové už nežijí v zemljankách a nemusí proti zimě bojovat pitím tvrdého alkoholu? Hvězda Petra Procházková se zamyslela a uzřela středobod vesmíru: Rusové sice pijí méně, avšak jako u nás se zvedají tržby v kosmetickém průmyslu, důvod je však jiný. Rozdíl je prý v tom, že u nás si to mažou na obličeje, ale v Rusku to prý pijí. Aby prý podle Petry Procházkové ušetřili peníze. (Zajímavé, člověk by řekl, že kosmetické výrobky jsou dražší, než samohonky, ale co proti antiruské dedukci nenaděláš.)

 

 Zde je excelentní vysvětlení z Lidových novin.

Rubly chybí, Rusové šetří na vodce i na mase. Pijí už méně než Češi

Rusové prý po vzoru prezidenta Vladimira Putina, abstinenta a sportovce, začínají žít zdravěji. Svědčí o tom přinejmenším statistiky a sociologické výzkumy.

Podle ruského ministerstva zdravotnictví se za posledních pět let o třetinu snížila nejen spotřeba alkoholu, ale i počet otrav, které nekvalitní nápoje, zvláště doma vyrobená samohonka, způsobují. Na vině není ovšem ani tak osvěta a Putinův příklad, ale peníze. Rusové jich mají stále méně. Jak potvrdil ředitel Moskevského vědeckého centra narkologie Jevgenij Brjun, každý dospělý Rus dnes průměrně spotřebuje za rok 12,8 litru čistého alkoholu. Před šesti lety to bylo až 18 litrů na duši.

Skvělí paliči samohonky

V minulosti se ovšem zákazy, zdražování i osvěta míjely účinkem a jakákoliv prohibice, včetně té, kterou v 80. letech zavedl tehdejší sovětský vůdce Michail Gorbačov, se obrátila proti svým autorům. Způsobovala alkoholický boom a rozkvět nelegálního trhu

 

Brjun je přesvědčen, že spotřebitelé jsou donuceni měnit své návyky kvůli ekonomické krizi. „Lidé mají teď méně peněz a první reakce je – ušetřit na alkoholu,“ prohlašuje spokojeně Brjun.

Šetří ale i na jídle, píše Procházková. Podle Finanční univerzity při ruské vládě běžný Rus utratí nyní za potraviny přes 44 procent svých příjmů. Rusové také začali jíst ještě více chleba, brambor, makaronů a krup, naopak šetří na mase, sýrech, rybách, zelenině a zmíněném alkoholu. (Asi jako u nás se dívají nyní na slevy.)  Brjun varuje před přílišným optimismem. Jakmile by se životní úroveň lidí ještě více snižovala, nastoupil by stav kolektivní hluboké deprese. A tu Rusové léčívají sklenicí vodky. Dnes už však ne!

 

Střízlivění se prý nekoná

Ruští novináři varují před optimismem už teď a tvrdí, že střízlivění Rusů se nekoná. Ve vesnických prodejnách jasně zaznamenali úpadek prodeje drahé vodky a naopak veliký zájem o voňavky, v lékárnách zase o volně dostupné léky s obsahem alkoholu.

 

Prosím deset litrů COCO CHANEL, nebo alespoň deset litrů ústního deodorant AB dent, došly mi prachy, vlastně ruble, šetříme...

 

P.S. Petro Procházková, prosím, které léky jsou s alkoholem? Vlastně jeden je - státní zástupkyně Jiřina Vítovcová: "Vzpomínám na případ řidiče, který se dostal do nepříjemností v Železné Rudě, měl v krvi 2,06 promile alkoholu a vysvětloval to právě Leuzeou šustivou," vypráví. "S tím, jak soudní znalkyně obsah alkoholu v krvi nepoctivce před soudem počítala a probírala, zvyšoval motorista počet údajně vypitých lahviček léku - na sedm balení, na deset, na patnáct." Na to státní zástupkyně prohlásila, že trvá na vyšetřovacím pokusu, při kterém muž před soudem dokáže, že zmíněnou dávku skutečně pozře. Přítomen pokusu prý bude lékař pro případ, že se obžalovaný dostane do zdravotních potíží. Muž znejistěl, před senátem extrakt nepil...

Zdroj: http://auto.idnes.cz/leky-s-alkoholem-uz-prestavaji-pomahat-opilym-ridicum-z-maleru-pvn-/automoto.aspx?c=990427_115656_automoto_bac

 

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

opus111
před 5 měsíci

Chlast a hulení ještě žádnému státu peníze nepřinesly. Do jedné kapsy vyberete a z druhé kapsy vydáváte za řešení a nápravu spousty negativních jevů, které chlast a hulení sebou přinášejí. Jenom když spočítáte kolik chlast způsobí ve světě neštěstí, ať už jsou to dopravní nehody, kriminalita všeho druhu, zdravotí problémy a úrazy a následné výpadky v zaměstnání, invalidita pod., snížení IQ potenciálu, rozvody a rozvrácené vztahy, které zanechávají následky také na potomstvu.

Názory, pane Novota, které tady hlásáte, ukazují na to, že jste ještě sociálně neprobuzený člověk. Prostě pravičák.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...