Rusko dnes spustilo vlastní burzu SPIMEX s ropou! USA šílí a stále více řinčí zbraněmi!

 

Petersburg:  komoditní burza zahájila obchodování s ropou! Zatím pro malé velkoobchodní prodejce v St. Petersburg International Mercantile Exchange (SPIMEX). A nové kontrakty na ruskou ropu jsou již v rublech nikoliv v dolarech!


Saint-Petersburg International Mercantile Exchange
Saint-Petersburg International Mercantile Exchange

A je to rok a dva měsíce, kdy se rozjel ambiciózní plán ruské vlády a začalo americké vojenské šílenství proti Rusku!



Rubl se musí stát více univerzální prostředek pro provádění mezinárodní platby a měl by postupně rozšiřovat své zóny vlivu.
Za tímto účelem musíme organizovat trhy na ruském území, obchodovat s ropou, zemním plynem a jiným zbožím. Trhy, které provádějí své transakce v rublech. Naše výrobky jsou obchodovány na světových trzích, ale proč jsou zde a nejsou obchodovány v Rusku? "

Ruský prezident Vladimir Putin
Výročním projevu k Federálnímu shromáždění, 10.05.2006
Marble Hall, Kreml, Moskva


Putin nedávno řekl: "trh s futures je určený k vytvoření systému, v němž se bude ruská ropa oceňovat a obchodovat spravedlivým a přímým způsobem.“ Nový mechanismus umožňuje zkrácení doby dodání zboží kupujícímu od 30 do 2 dnů!!,  vysvětluje prezident nové tentokrát ruské komoditní burzy Rybnikov! (Doposud byla běžná praxe předstihu - dva měsíce. Konkrétní hodnota indexu VIX je váženým průměrem odhadů pro call a put opce s různými hodnotami strike price a se splatností do 2 měsíců.)


Říká se, že jedna vlaštovička jaro nedělá, ale pak přiletí hejno...

A Rusko jde vpřed podle nezadržitelného scénáře. Lidsky se to dá popsat: co oznámil Putin, může si ruská vláda odfajfkovat s označením - hotovo! „Tento krok je součástí dlouhodobé strategie na odpojení ruské ekonomiky a zvláště velice významných exportů ropy od US dolaru, což je dnes achilovou patou ruské ekonomiky… Je to součást de-dolarizačních postupů Ruska, Číny a rostoucího počtu dalších zemí, které s nimi potichoučku začínají,“ píše ve svém článku pro New Eastern Outlook.


A další velice moudrý krok: ruská vláda, vědoma si vždy stejných obvinění, že zasahuje do všeho, od prvního okamžiku burzu vytváří tak, aby dohled na trasakce byl mezinárodní a to nejen společně s Čínou, ale i západními zeměmi, které nejsou spokojeny, že burzy, ratingy a další ovládá jediné centrum v New Yorku a přitom z téhož obviňuje jiné!


Dnes je Saint-Petersburg International Mercantile Exchange (nebo SPIMEX)  největší komoditní burza v Rusku - a dneškem přebírá i cenu ropy!

SPIMEX využívá nejmodernější softwarové řešení, nabízí pohodlné, spolehlivé a transparentní obchodní zkušenosti. Elektronický obchodní systém dává kupujícím a prodávajícím snadno ovladatelný, vzdálený on-line přístup ke všem trhům a služebám burzy. Moderní řízení rizik a vypořádání obchodů s postupy, které byly vyvinuty v souladu s mezinárodními normami a zajištění finančního dohledu nad uzavřením smlouvy a fyzickou dodávkou.

SPIMEX registruje futures kontrakty na letní dodávky ze závodu z ropných rafinerií nacházející se v centrálním federálním okruhu.

Snad je stále více lidem jasné, že USA ztrácí svoji moc a snaží se ji nahradit válečným šílenstvím. Že Armagedon bude v Evropě, pokud skutečně USA začnou válku, protože dolar se zhroutí. A šílený Pentagon už nikdo nezastaví, protože to bude buď a nebo. A válka bude vedena nad Evropou, nikoliv v Rusku či USA. Vzpamatují se občané v USA?



Rubriky: ~ Štítky: ,

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Bob
před 4 měsíci

Bravo Putin,,,,

Venedo
před 5 měsíci

kdy vám dojde, že se nic nemění - šílenství pokračuje, amík se mění na rusa a volné energie stále přísné tabu - je snad důležité, kdo vás za ně zabije?

Jozefko
před 5 měsíci

..len kedy sa spamätá Európa - hlavne jej klamárski lídri....

Jozef Varqa
před 5 měsíci

Dolár za chvíľu bude mať hodnotu toaletného papiera, ak Rusko a Čina začnú obchodovať s inými krajinami sveta len s Rubľom a Čínskou menou krytou zlatom a tak Amerika rozpúta vojnu v Europe proti Rusku nakoľko pri tak strašnom verejnom dlhu USA jej nič iné neostáva ak USA nechcú zaniknúť tak, ako zanikne za chvíľku aj EU.

Občania Európskych krajín doplatia na riťo-lezectvo v NATO krajín politikov EU

Už jsem našel
před 5 měsíci

Indexy SPIMEX ceny ropy
Základem dodávek v maloobchodním i velkoobchodním obchodů na SPIMEX je NB "Brooks", jeden z největších na skladování ropy zařízení severo-západní oblasti RuskaPodle místopředsedy Michael SPIMEX Temnichenko dnes z hlediska vyplatí prezentací na třech místech.

- Nadcházející akce se bude konat v Moskvě dne 24. června na konferenci Argus. Jsme na tom v programu chtějí, aby samostatnou relaci. Všechny ostatní road show chceme držet na mezinárodních trzích. Nyní máme malý malý seznam událostí, kde bychom chtěli mluvit. V Evropě máme zájem o dva body - to je Anglie a Švýcarska. V Londýně, cílová skupina - jsou finanční hráči a hráči s dobře na trhu s ropou a Ženeva - je pevnost oleje, - řekl zdroj.

Toaletak
před 5 měsíci

Rubel si kupim za 10cm toaletneho papieru. Keby Rusko pozadovalo za ropu ruble, uz davno by zbakrotovalo. :D

Bob
před 4 měsíci

Pomalu si zvykej na novinový papír,,,

Václav
před 5 měsíci

vyjeď si do světa a plať tam rublama, tak se ti každé vysměje ekonome,

Tora
před 5 měsíci

Z principu. Jakou hodnotu muze mit mena, ktera neni kryta nicim jinym, nez financnimi machinacemi a umelymi zasahy? A proc naopak neni hodnotnejsi mena statu, ktery ma obrovske nerostne zasoby a ma teda realne cim svoji menu podlozit? O tom to je. O tom je to co je jen natisknuty papirek bez hodnoty. Protoze ty umele zasahy nepujdou donekonecna.

opus111
před 5 měsíci

Z princiu má hodnotu určenou množstvím poptávky po této měně, pokud se tedy bavíme o USD.

Pokud se ptáte na to, proč podle vás rubl nemá hodnotu, tak rubl má obtížnou pozici, jelkož za Jelcina pustili do RF 10 000 amerických poradců, kteří nastavili systém, kterému nyní Fjodorov říká "okupační rubl", to jest že rubl je jen poukázka zastupující USD, v reálu jen obligaci koupenou za USD.

AntiOpus
před 5 měsíci

Soudruhu trole zalez!

Dušan
před 5 měsíci

A kde jsi na to přišel ekonome?? Právě dolar se rovná obyčejnému hajzláku..pojebaný FED si jej tiskne jako cár papíru, bez krytí, bez hodnoty!!

Leviathan
před 5 měsíci

Nějak nechápu, jak tohle souvisí s uváděnou dedolarizací, když ty nové Ural futures jsou kotované v USD :-)))

Zmatený
před 5 měsíci

Vážně prodává na vnitřní trh za dolary? A Čína bude odebírat za dolary?

lad
před 5 měsíci

Co dodat ??!!

novota
před 5 měsíci

Altner už si prý objednal jeden ruský tanker a fakturu má platit lihový dům a nebo nejvyšší soud....Jo mimochodem v jedné rafinerii v čechách udělali rozbor ropy dovezené ze státu a zjistili, že je to skutečnosti kradená ropa ze syrie...

vaclav
před 5 měsíci

jenže Sýrie žádnou ropu neprodukuje a ukrást ji mohli buď islamisti nebo Bašádovi vojáci, odborníku.

Dagmar
před 5 měsíci

To se dalo čekat! Dokud Turci kradli v Sýrii ropu, tak USA vyřvávali, že mají ropy dostatek a nutili ji dovážet do EU! první na to skočili Poláci - jako ti nejsprávnější rusofobové!!!

rotchild
před 5 měsíci

Pozor Polsko už neexistuje je to USA Protektorát.

Lenka
před 5 měsíci

Polsko je svobodná země. Nesvobodní jsme byli před r. 1989, než se Havel naštval a zničil totalitní režimy. Od té doby máme volby a nikdo nás už neposílá do táborů jako přecd r. 89.

Bob
před 4 měsíci

pokud ma na svém území cizí vojsko, už není svobodný stát, a ještě ohrožuje své sousedy,,,

gogo
před 5 měsíci

To snad nemyslite vazne? Je videt, ze jste v te dobe nezila a verite lzim z CT a iDnes. I Rude pravo bylo v 80. letech ve srovani s dnesnim mainstreamem svobodny tisk.

A po nastupu Gorbacova a perestrojky bylo kritizovani pomeru v novinach i TV na dennim poradku. Zkuste dnes otevrene kritizovat imigraci, EU nebo USA ... skoncite jako Bartos.

Marco
před 5 měsíci

To si snad děláte srandu. To myslíte toho kulisáka, který měl trvale rezervovaný pokoj na pražské záchytce? To myslíte toho ožralu, který už v 84 řval, že bude prezidentem? To myslíte toho kolaboranta, který hned po 89 nabídnul ČSSR Německu jako dar? Ani tehdejší kancléř neměl takový žaludek! Jedině díky Němcům a jejich zdrženlivosti ještě sedíme na kuse své vlastní hroudy, jinak si vážená nevzdělaná můžete ověřit, samozřejmě v Německu, že Havel chtěl vrátit stav do doby před válkou, to jest totální rozprodej našeho státu kurva. Lidi přemýšlejte a necpěte na net takové žvásty. Jsem alergický na ožralu Havla nebo jeho ženu, hereckou nevěstku. Kurník, ta roztáhla nohy každému, bylo to o ní známo už před 89 a dnes nám tento póvl káže vodu a sami chlastají víno.

Petr Pokorný
před 5 měsíci

Pani či slečno Lenko, věřte, že něco vím, chodilo nás na protesty několik set, pouze pár desítek však riskovalo kriminál. Já ne. A zásahy do osobního života byly v menší míře, než dnes. Na Žižkově jsme v hospodě vyvěsili Lenina - směr wc a komunisti se tomu smáli. Pouze veřejná shromáždění proti režimu vždy rozprášili. (Pozor, neplést s léty 1948 -1952, ale to jsem nežil) A svoboda dnes už je hlídaná silněji než od poloviny sedmdesátých let. Najděte si Rudé právo cca od let 1980 a budete žasnout, co si redaktoři dovolili. Natož Zemědělské noviny! Ty byly svobodnější než dnes MfDnes. Stačilo, aby bolševik z Ostravy před časem řekl vojákům, že jsou to žoldáci a dostal podmínku. My nadávali veřejně běžně. Na Rusáky a i komunisti nadávali s námi. Ale jak říkám: nesměli jsme ostře - VEŘEJNĚ - napadnout režim a ÚV KSČ. A to právě dělali lidé jako Havel. A podívajte se, co navrhuje a připravuje Gabal. Langšádlová a Evropské hodnoty. Tak daleko bolševici nezašli. A opakuji: nezaměnit za padesátá léta nebo veřejně proti ÚV KSČ. Jinak hezký den přeji.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...