Už se máme úžasně, hlásají titulky vládních socialistických masmédií.

 

Všimli jste si masivní kampaně vládních masmédií, které tvrdí, že ještě tak úžasně nebylo a bylo to jejich zásluhou? Prý se zvedejí platy, průměrná mzda i medián roste do nebeských výšin, a vše je zásluhou této socialistické vlády...


Billboard ČSSD - ale kde vzít lepší a nekrást?
Billboard ČSSD - ale kde vzít lepší a nekrást?

Stávka? Ta platy řidičů autobusu moc nezvedne, stěžuje si  Jan Sedláček. A stejně jako většina jeho kolegů není spokojen se svou mzdou. „Jediné, co může v budoucnu tlačit na výši mzdy, je nedostatek lidí,“ říká v rozhovoru pro MF DNES řidič, který vstává ve tři ráno a denně najezdí 170 kilometrů. (Jenomže to nezvedne, níže je popsán princip, jak tato socialistická vláda dělá divadlo, jak lidem pomáhá, ve skutečnosti děsivě nabírá lidi - z Ukrajiny přišlo už 200 000 lidí!)

 

Vstávám ve tři hodiny ráno, protože ve čtyři už musím být na místě a chvíli poté vyjíždět na první linku. Za den najedu kolem 170 kilometrů. Běžně končím před druhou hodinou. To je však ideální stav. Řidičů je málo, a tak musím často jezdit ještě déle, třeba do čtyř do pěti hodin. Mám ale i kolegy, kteří jdou ve čtyři ráno do práce a domů se dostanou v devět večer.

Kolik vám za to platí?
Základní hodinová mzda je 84,20 koruny. To však neznamená, že když jsem v práci deset hodin v kuse, dostanu peníze za deset hodin. Jsou v tom i přestávky, za které nám platí padesát korun na hodinu. Ano, někdy to vychází tak, že někde stojím třeba dvě hodiny, ale stejně nejsem doma, takže to je jako bych byl v práci. Když se podívám na výplatní pásky, tak to vychází, že strávím průměrně měsíčně v práci kolem 240 hodin.

Jezdíte už deset let, jak se za tu dobu změnila mzda?
Dříve bylo běžné, že si řidič vyjezdil kolem třiceti tisíc hrubého měsíčně. Dnes je to prakticky nemožné. Ale oficiální hodinová mzda možná šla nahoru.... Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/rozhovor-s-ridicem-autobusu-janem-sedackem-o-mzdach-fhq-/eko-doprava.aspx?c=A160603_2250782_eko-doprava_nio

Co je na tom divného?

Že vládní nadšení a televizní šou nekoresponduje s hmatatelnými fakty "z terénu". Že v reálu je to jiné, než hlásá "průměr". Že zvedání minimální mzdy je podvod, protože při údajném nedostatku pracovních sil by vláda mzdy zvedat neměla, přesto u nás musí. Že umělé snižování ceny koruny a pomáhání vývozu v době údajného velkého vzestupu je tragédie pro budoucnost, protože západu za čas peníze dojdou. Že i lidé nemají bezedné zásoby a dnes nakupují auta ve velkém, ale co pak? Že naší ekonomiku táhne hlavně segment aut, ale to je vždy jenom dočasné. Že naší ekonomiku táhne jakýsi přísun peněz zvaný Evropské dotace, který se jenom prožene rozpočtem, ale budoucnosti to nepomůže. Prostě že je to podvod, nic víc. Že vláda aby se zalíbila, rozhazuje plnými hrstmi, ale co pak? Co se podívat na ony záhady, které ve skutečnosti úžasnou vládu negují.

Zahraniční dluh Česka se v letošním prvním čtvrtletí zvýšil o 30 miliard korun na 2,887 bilionu korun. Představoval tak 66,8 procenta hrubého domácího produktu. Meziročně byl zahraniční dluh vyšší téměř o 200 miliard korun, oznámila Česká národní banka.

Po devíti letech se Němci stali největšími zahraničními investory v České republice z pohledu investovaného kapitálu do základního jmění českých firem. Zahraniční subjekty aktuálně ovládají 37,6 % (1 021,8 miliard korun) z celkového kapitálu (2 735,56 miliard korun) investovaného do základního jmění tuzemských firem. Je to dobře nebo špatně? Zde je ta část majitelů, kteří bohatnou, ale lidé chudnou. Kapitál ve formě dividend odchází pryč a my paběrkujeme. I proto jsou zde malé mzdy, zatímco majitelé zahraničních firem jásají, jak bohatnou. A opět zde zvýšení minimální mzdy nepomůže.

Ano, platy se zvedly, ale průměrné.

Pokud se podíváte na ten "slavný medián", tak skutečně se trochu zvedl. Pokud však hovoříte s lidmi, kteří pracují a nemají ani na nájem, při pohledu na titulky v novinách a televizi zuří: ano, zvedla se mzda, ale za cenu přesčasů. Je trochu víc práce, ale mzdy nezvedají, pouze přesčasové hodiny. A na hodně místech, aby majitelům šly stále obrovské zisky, nabírají agenturní zahraniční pracovníky, kteří dělají šest dní v týdnu bez nároku na dovolenou. Takže ta komedie zvedání minimální mzdy je pouze reklama, jak jsou odboráři a vládní činitelé dobří, abychom je opět zvolili.¨

Skepticismus vystřídal optimismus a lidé utrácejí, aniž počítají. Daleko více českých domácností se obejde bez vlastního rozpočtu. Zatímco v roce 2010 si přehled příjmů a výdajů nesestavovalo 48 procent domácností, loni se jejich podíl navýšil na 57 procent. Vyplývá to z průzkumu finanční gramotnosti provedeného na základě metodiky OECD agenturou ppf factum pro ministerstvo financí.

Což potvrzuje: na konci prvního čtvrtletí 2016 nezvládalo splácet dluhy 337 000 osob, což je o 31 000 více než ve stejném období loni.

Ukažme si několik příkladů v reálu

Proč socialistická vláda chce dát horníkům obrovské odstupné a měsíční dávky v hodnotě osmi tiscíc korun, když je tolik práce? Všimli jste si komické výmluvy, že prý jsou nemocní a strhaní, takže lid jim musí na zbytek let platit? Je zajímavé, že socialista Sobotka s Marksovou nepoloží otázku: pane horníku, fáral byste dál a na těžkou práci jste schopen. My vám nabízíme lehkou práci na zaučení v průmyslu a na ni zdravotně schopni nejste? Za tento podvod nedostanete nic a pokud nepůjdete na pracák, i veškeré výhody vám sebereme. I jinde se propouští a musí si poradit. Neboli, to není podvod horníků, ale sama Sobotkova vláda tento špinavý obchod vytváří. Beztrestně!

Všimli jste si, že mzda se často pohybuje kolem 90/hod, ale prý mají úžasné platy? Kolik je 90 korun krát 172 hodin v měsíci? 15480? A kolik to dělá po zdanění? Jo, že se zvýší tato mzda, když se odpracuje 250 hodin? A o sobotách a nedělích, nočních a strašných posunutých pracovních dobách? Kdy vstáváte ve tři ráno, abyste šli následně na noční?

A to už bylo psáno dřív, kolik berou lidé ve státní správě na sociálce. I v Praze. Je snadné se podívat, kolik se za nájem minima: 1+1 platí a co to znamená pro singl bydlící. Kde se potom bere ten úžasně zvedající se medián a průměrná mzda?

Prostě normální vláda zasahuje a koriguje vždy, když něco nefunguje, nikoliv když to funguje. Tato vláda zasahuje, dotuje a koriguje, protože to skvělými výsledky funguje? Vážně to má logiku? Čísly a průměrem se nikdo nenají. Ale co se projevilo: Nečasova vláda škrtila rozpočet. Jinak by kvůli západní krizi byl dluh dvojnásobný. Tato vláda nejen přestala škrtat (to ani nikdo nemohl očekávat, když ECB tiskla peníze jak divá), ale dalším dluhem navyšuje zdánlivě dobrou náladu, aby lidé utráceli, avšak v okamžiku zvednutí inflace dostane budoucí vláda tvrdý direkt. A k tomu ještě ČNB snižuje cenu koruny a pomáhá tím vývozu, což je v současné době neomluvitelné. A jako poslední: lidé více utrácejí za zboží, než za dovolené, protože strach nahnal turisty do našich hor a jezer, (i levně na Slovensko) když dokonce ani na fotbalové EURO se kvůli migrantům a atentátům nehrnou.

A potvrzení toho, jak se zde oblbují socialismem pracující?

I v Polsku si všimli, jak se báječně vydělává. A polské deníky si předávají tuto zprávu: Polské agentury se snaží nabízet ukrajinské dělníky a využít tak zesílené poptávky českých firem, ví i majitel ostravské personální kanceláře Job-centrum Radovan Burkovič.  Celý článek

Tržní nájemné v Praze přitom činí v průměru 175 korun za metr čtvereční. (Oficiální údaj) Holé nájemné. Bez elektřiny a všeho dalšího. Pravdou je, že některé menšiny to mají jinak.

A pak vystoupí komik Sobotka a hlásá, jak úžasně vede tento stát.  

P.S. Všimli jste si, jak Sobotka rozhazuje peníze, které nejsou jeho? Dokonce i na ten byt si nakradl z náhrad. A špinavý populismus Marksové? Stačí, když tvrdě zatlačí na agentury, aby Ukrajinci, Albánci, Bulhaři či Poláci museli nastoupit do pracovního poměru za stejných podmínek, jako pracujeme my. Pět dní v týdnu a nárok na dovolenou. Jenomže to by pak lidé poznali, jak špinavá je socialistická hra, protože zatímco mzdy se údajně zvedají, ve skutečnosti pouze o tu zvrácenou pracovní dobu, která přináší lidem zdravotní potíže od nervových chorob po rakovinu. Ale to už socialistickou vládu nepálí!

My na to máme...

Kdo chce splácet dluhy, nikam to v životě nedotáhne, radí Wodehouse

 
V nakladatelství Vyšehrad poprvé česky vychází román populárního anglického humoristy Pelhama Grenvilla Wodehouse Velké peníze. Bohužel my to známe v reálu...

 

 

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
bývalý OSVČ na dávkách od socíků
před 5 měsíci

Rakouští sedláci jsou podvodníci ..ha ha to je jasné, městský socan z plzně nikdy neviděl zemědělský dobytek...ha ha..a 18 miliard tak jedině v socanském snu....

bývalý OSVČ
před 5 měsíci

Socani v rakousku....http://pravyprostor.cz/vysledky-zavedeni... noviny kurier...

opus111
před 5 měsíci

Když pár podvodníků skončí, nebude to vůbec na škodu. Pro podnikání mají mít všichni stejné podmínky. Ne, že jeden to dělá poctivě a druhý okrádá stát. To se to potom podniká, že?

Teď byla v TV reklama, že EET přinese do rozpočtu až 18 miliard a že je to pro důchodce 500Kč měsíčně navíc. Rozhodně si to důchodci zaslouží více, než nějaký podvodník, co si za to nakupuje jachty v Chorvatsku a neví roupama co by dělal.

novota
před 5 měsíci

A socani v evropě se neštítí ani vražd, aby Británie zůstala v EU...http://pravyprostor.cz/kdo-byla-jo-cox/

Agata Christie
před 5 měsíci

Jo tak on to nebyl zahradník?

Byla to sebevražda?

novota
před 5 měsíci

Odborník na zbraně ve vládě mající emerický pas takže vlastně nesmí být ministrem, ale socánkům to je jedno...http://pravyprostor.cz/dienstbier-mluvi-...

novota
před 5 měsíci
bývalý OSVČ
před 5 měsíci

Dobře Jančura ...http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon... a v pondělí tam má kontrolu ...vlastně ne, protože tam finanční úřednici spí...

bývalý OSVČ
před 5 měsíci

Ministerstvo školství...http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon... děs...

opus111
před 5 měsíci

Děti jsou chytřejší než před 20 lety. Vědí víc než generace rodičů

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/devataci-jsou-chy...

Takže nic jiného než Klausovy bláboly.

Dagmar
před 5 měsíci

Děti jsou chytřejší? Vy jste asi spadl z višně!!! Dnešní děti neznají ani třetinu toho, co znali jejich rodiče a prarodiče! Dnešní děti i se čtyřkama se hrdě hlásí na střední školu - a pokud na soukromou, tak setam určitě nejen dostanou, ale ji také udělají!! Já když jsem chodila na ZŠ, tak by nikoho , kdo měl z něčeho za3 - ani nenapadlo se hlásit na školu. Taky to u nás tak vypadá. Samý manažár, humanista, filozof a když něco potřebujete opravit, tak není kdo!!!!! Už se tady prosím neztrapňujte!!!!! To co píšete jsou jenom samé bludy!'

Doga Malor
před 5 měsíci

Pravda na automechanika pouze max 3 trojky a nebo přátelé přátel. Dnes mistr řediteli výhod ho ukrad třídní hnihu a rozkopal záchod odpověd : seš blázen každý žáček dobrý. Druhý den žák ktery ukradl třídní knihu a ukop hajzlík klepe mistrovi na rameno mistře pozor na kecy abyste nepřišel o práci fotřík by to zařídil.

opus111
před 5 měsíci

To já ne paní Dagmar. :) To potvrdil srovnávací test. :)

Oblíbený mýtus, že se vzděláním dětí to jde v Česku z kopce, padl. Vyvrátil ho unikátní srovnávací test znalostí žáků 9. tříd s generací jejich rodičů. Tři tisícovky dětí ve stovce škol dostaly stejné otázky jako jejich předchůdci v roce 1996. A souboj s „rodiči“ vyhrály.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/devataci-jsou-chy...

Nesmíte tolik konzumovat ty alternativní Aerodrbárny a podobné nesmysly. Realita života je někde úplně jinde.

Dagmar
před 5 měsíci

Pane nevážený - já nehltám alternativu. Pouze jako bývalá učitelka srovnávám se současnou situací. A je to hnus!!! A je to hnus fialový - to mi potvrzují i nynější učitelé. A víte kde to dnes začíná? Už v mateřské školce. I tam se setkala učitelka ( když napomenula jednoho hošíka) s odpovědí pětiletého prcka - " od této chvíle se svámi bude bavit jen náš právní zástupce" Tak to jsem byla velevážený v šoku. A co ta šikanovaná učitelka, která spáchala sebevraždu? To psali také jen "alternativy" A vědomosti? Nenechte se vysmát - to asi zase vy hltáte nějaké "informace" které naprosto neodpovídají skutečnosti!

opus111
před 5 měsíci

Opět v komentáři spatřuji prvek, který je už rozšířený prakticky ve všech alternativách. Myslíte jako členové SEKTY. Vy nechcete přijímat fakta, vy máte prostě nějak nastaveno vidění světa a tomu věříte a běda, když někdo uvede informaci, která nezapadá do ranku vašeho nastavení.

Já jsem reagoval na část článku Klause mladšího, kde Klaus mladší dává nedostatečnou paní Valachové z důvodu, že prý nedochází k nárustu vzdělanosti studentů.

A já tvrdím, že to není pravda, protože srovnávací testy prokázaly, že dnešní studenti toho ví více, než toho věděla generace jejich rodičů.

Místo abyste se vyjádřila k otázce vzdělanosti, tak začnete popisovat případy šikany, nebo dokonce nějakého zmateného pětiletého kloučka v mateřské škole, který to zřejmě dnes a denně slyší doma, tak je logické, že to použijě i ve svém životě.

Ale co má tento příběh společného s tím, jestli jsou dnešní studenti více vzdělaní než generace jejich rodičů? Já si myslím, že nic!

Až bude článek o tom, že ve školách může být šikana, nebo že jsou učitelé fyzicky napadáni, tak určitě nebudeme ve sporu, protože to je prostě tak, že ta situace je nyní ve školách jiná než před dejme tomu 30 nebo 40 lety.

Ale znovu připomínám, má reakce byla na "vzdělanost studentů"

Mladí a nejenom mladí, mají dnes k dispozici internet a to je tak neskutečná zásobárna informací, že zákonitě musí dnes mladí lidé toho vědět daleko více, než před 30 lety, kdy si buď museli kupovat knížky nebo chodit do vědecké knihovny. Dnes jedním kliknutím mají vše na obrazovce doma před sebou.

Vidím to u svých dvou synů, jeden je ekonomický inženýr a druhý právě ukočil elektrotechniku, tak jejich znalosti jsou obdivuhodné a shodně tvrdí, že bez internetu by tu školu také udělali, ale věděli by toho polovinu. A jsou vzdělaní jak po stránce všeobecné, tak po stránce odborné.

Samozřejmě, že v populaci je i sposta idiotů, které vzdělání nezajímá, ale to je jejich problém, že budou celý život "házet lopatou".

AntiOpus
před 5 měsíci

Soudruhu trole zalez!

Doga Malor
před 5 měsíci

naznačte decetně kolik berete invalidní apanaž?

AntiOpus
před 5 měsíci

Soudruhu trole zalez!

Doga Malor
před 5 měsíci

Stím souhlasím naznačte decetně kolik berete invalidní apanaž?

AntiOpus
před 5 měsíci

Soudruhu trole zalez!

novota
před 5 měsíci

A uprchlíky bude živit lihový dům....http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

novota
před 5 měsíci

Další případ socialistů prýgl...brno...http://pravyprostor.cz/neomarxisticke-si... kde budou brát pro ně peníze až skončí ti co pracují....dle cikánů gagžové...

bývalý OSVČ
před 5 měsíci

A proto raději jako bývalý osvč jsem na pracáku, protože nebudu podporovat svou prací smažky ,které potom volí socany kteří to rozdávají jak jánošíci...

opus111
před 5 měsíci

Slovník autora článku mluví sám za sebe a je ukázkou neobjektivního zpravodajství.

Autor článku si plete pojmy sociální a socialistický.

Není se také čemu divit, sociální cítění není autorovi článku nijak vlastní, spíše se jeví jako amputované.

Naprosto zvrácené názory, že zvyšování minimální mzdy je podvod. Přitom druhým koutkem úst si autor článku stěžuje na nízké mzdy a hraje strunu sociálna. Je vidět, že autor článku je vnitřně nekonzistentní.

Nikdo se ještě nikdy neproškrtal ku prosperitě. Ku prosperitě se dá jedině proinvestovat. Jednak vláda mohutně investuje do infrastruktury a dále běží mohutné programy zaměstnanosti. V roce 2006 průzkum ukázal, že každá koruna vložená do podpory zaměstnanosti se 8-násobně vrátila.

230 000 lidí našlo novou práci a mají výrazně vyšší příjem než kdyby žili na soc dávce. Když se k tomu připočte růst minimální mzdy, růst průměrné mzdy, valorizace důchodů, zrušení nesmylsných regulačních polatků, podpora rodin s dětmi odpočtem na daních pro druhé dítě 1200Kč a pro další 3600Kč a k tomu školkovné, tak to jsou všechno peníze, které lidé mohou utrácet za odkládanou spotřebu a toto táhne kupředu ekonomiku.

Spotřeba vytváří tlak na výrobu, zaměstnavatelé obnovují výrobní kapacity a nabírají nové pracovníky a to opět akceleruje další růst. Říká se tomu odborně multiplikační faktory.

Uvedu jednoduhý výpočet HDP - výdajová metoda

1) výdaje státu - stát mohutně invetsuje
2) soukromé investice - nyní méně než stát, ale také nárust
3) domácí spotřeba - mohutný růst
4) saldo zahraničního obchodu - propad 200 miliard proti roku 2013, jelikož právě vyrostl dovoz

Suma sumárum, za dva roky růst HDP 400 miliard při zadlužení pouhých 4 miliardy.

Pokud ani z této struktury autor článku nepochopí, že současný eknomický rozjezd je předvším díky promyšlené fiskální strategii Sobotkovy vlády, tak už není co řešit.

V roce 2014 dokonce poklesl export a přesto už Sobotkova vláda zaznamenla růst HDP, což jasně dokazuje, že příčinou růstu není lepší situace v Eurozóně nebo nějaké ekonomické cykly. Paradoxně růst HDP nyní nestojí na exportu a i přes pokles salda 200 miliard, přesto vykazuje HDP ročně růst 200 miliard, což je v absolutní hodnotě 400 miliard ročně a to je famózní pálka.

AntiOpus
před 5 měsíci

Soudruhu trole zalez!

Bože, to je vůl
před 5 měsíci

Není článek náhodou o tom, že kdyby bylo skutečně líp, nemuseli by být státní zásahy? Tak to alespoň čtu já. Ale tapetáři pro třísku nevidí břevno ve svém oku!

opus111
před 5 měsíci

Tak to čtete velmi špatně.

Článek je o tom, že líp prý není a že vše co vláda dělá je špastně.

A já jsem jasně ukázal, že autor článku se mýlí. Nikdy nebude líp, samo od sebe. Jestliže se daří razantně snižovat nezaměstnanosut a zvyšovat příjmy obyvatel, tak za tím stojí dobré řízení ekonomiky a fiskální politiky, to není samo od sebe.

AntiOpus
před 5 měsíci

Soudruhu trole zalez!

novota
před 5 měsíci

Hlasování na jednom serveru....pane Babiši a Sobotko, ono voliči už pomalu reagují na ty vaše divadýlka bezcharakterních kreatur. Ono lidi nejsou úplní tupci, probouzejí se a už váš všechny u těch žlabů začínají mít pomalu, ale jistě plné zuby. Nemůžete donekonečna urážet naše IQ svým chováním. Tuhle anketa: hlasovalo 3000 lidiček (hlasování stále probíhá).

Který předseda politické strany má vaše sympatie? Odpověď lidu:
1% Lidinský (předseda Úsvitu)
1% Kalousek a Bělobrádek
2% Sobotka a Fiala
4% Stropnický
7% Mach a Filip
25% Babiš
50% Okamura

lad
před 5 měsíci

Co to pořád melete o socialistické vládě? Česko je v první řadě kapitalistický stát !!

Doga Malor
před 5 měsíci

Když na to tak koukám a srovnávám tak Komouši byly rozhodně větší kapitalisti je jasné že státní zaměstnanec si lebedí.

Kapitalistick
před 5 měsíci

Kapitalismus je v Rusku a Číně, proto tak rychle dohánějí USA. V Číně je komunistická státní správa, ale trh tvrdší, než v USA. U nás je socialistický, přerozdělovací bordel, kde na každou činnost máme bumážku a socialistický dohled. Deset úředníků na jednoho pracujícího, které hlídá deset úředníků kontrolorů! Ale asi žijete v zajetí pouček a Našívaší televize.

Doga Malor
před 5 měsíci

Přesně totaltní banda nadávající na Rusa kdyby zažily jejich kapitalizmus tak pochcípe hromada parazitů .Ono těžko v Rusku bude moct pracovat plný invalida což zde je běžné.

opus111
před 5 měsíci

Vůbec nechápu, proč se autor článku zabývá zahraničním dluhem a svádí to na vládu a potažmo ČSSD? Ať si autor článku zjistí, kolik že z toho zahraničního dluhu připadá na stát a potom ať mudruje. Proč toto číslo neuvedl a ohromuje nás číslem 2,8 biliónu, když vesměs si to napůjčovaly firmy a občané a také si za ty dluhy ručí?

Za dva roky vláda zvýšila státní dluh ČR o 4 - slovy čtyři - miliardy. Rok co rok se snižují deficity.

Autor článku je úplně mimo realitu pokud tvrdí, že vláda nějak dramaticky zadlužuje.

V okamžiku, kdy se mírně zvedne inflace, tak teprve vláda a stát na tom začne profitovat. Navýší se výběry a bude mnohem více peněz pro státní správu, učitele, lékaře apod. Toto opět povede ke tlaku na mzdy v korporacích, kde je v současné době mzdový polštář více než 30%.

Vláda zasáhla a koriguje, protože za Kalouska to nefungovalo. Ekonomika stagnovala. Vláda Sobotky zasáhla a ekonomika se rozjela a platy jdou nahoru.

Opět velmi slabý a manipulativní článek, slátanina bez logických souvislostí.

Měl jsem za to, že po předchozím jasném doložení důkazů o růstu průměrné mzdy, kdy rostou především platy hůře placených zaměstnání, tak že už toto téme nebude otevřeno.

Pokud autor článku opět hájí neobjajitelné a jasnými čísly již jednou vyvrácené nesmysly, tak zde už zdravý rozum a logika nic nezmůže. To už je otázka ideologie a nikoliv faktologie.

Autor článku absolutně nerozumí ekonomice. Pokud by se někdy v budocnu dostali k řízení státu lidé jako je autor článku, tak by nás opět zatáhli do ekonomické krize jako nás v roce 2009 zatáhl Kalousek a opět bychom ztratili mnoho času a peněz.

AntiOpus
před 5 měsíci

Soudruhu trole zalez!

opus111
před 5 měsíci

Autor článku se rozhodl, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou?

Na příkladu jednoho řidiče autobusu zobecňuje na situaci v celé ČR?

Čísla statistického úřadu hovoří jasnou řečí.
Roste průměrná mzda a stejně tak roste i medián.
Platy rostou především u hůře placených zaměstnání. A řidič autobusu s platem 30 tisíc měsíčně rozhodně není hůře placené zaměstnání, to je nad průměrný příjem.

Průměrný počet přesčasů v ČR u dělnických zaměstnání je asi 1,5h za měsíc.

Kalousek si podřezal příjmy Topolánkovým batohem a potom musel škrtit výdaje, tím ještě více podsekl ekonomiku, tak ještě lidem pustil více žilou a zvýšil daně.

Ekonomiku za vlády Bohuslava Sobotky ženou kupředu investice, domácí spotřeba a kurzový rozdíl mírně slabší koruny. A není to žádný podvod, když se ekonomika rozjede, pak už na udržování tempa potřebujete daleko menší pobídku než na rozjezd.

Zvýšení minimální mzdy bylo a je naprosto zásadní. Ukázalo se totiž, že majitelé korporací jsou chamtiví a mzdy neodpovídají výkonnosti české ekonomiky.

Kalousek jako správný pravičák neustále šířil, že zvýšení minimální mzdy zvýší nezaměstnanost a nyní vidíme, že je to pravicová LEŽ jako VĚŽ!

Minimální mzda se již zvýšila o 1 900,-Kč a nezaměstnanost klesla o 37% !

Spousta nepoctivců okrádá stát, že vyplácí jen minimální mzdu a zbytek vyplácí bokem.

Zvýšení minimální mzdy tlačí nahoru samozřejmě i všechny ostatní mzdy.

AntiOpus
před 5 měsíci

Soudruhu trole zalez!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...