Kde je skutečně pravda v počtu důchodců? (Budeme hledat původ)

Všechny finanční noviny včetně financí na idnes.cz dodaly tuto správu: Loni se každý třetí starobní důchodce rozhodl pro předčasný starobní důchod.

Loni odešlo do předčasného důchodu 29,5 tisíce Čechů a letos o něj požádalo už přes 13,5 tisíce lidí. V předčasné penzi je tak v Česku už téměř 600 tisíc lidí, průměrná penze nyní dosahuje 10 124 korun. Nejčastějším důvodem je ztráta zaměstnání a delší nezaměstnanost v předdůchodovém věku bez vyhlídky na získání nové práce.

Zdroj: http://finance.idnes.cz/kdy-a-jak-zadat-o-predcasny-duchod-dqo-/penze.aspx?c=A160627_070423_penze_sov

 

Vzhledem k tomu, že je minimálně deset dalších zdrojů z finančních webů, přebral jsem to také. Nyní je otázka, zda je vše z jediného zdroje (idnes) bez kontroly, nebo je výpočet správný, pouze odkazující na nevhodnou tabulku. V tuto chvíli nevím, ale rád se k tomu v dohledné době vrátím, abych utnul zbytečnou diskuzi. Přesto lze snadno dokázat, že autorem výpočtu nejsem já, proto odmítám urážky, že někoho manipuluji já, nebo někdo z Pařátu dnes.

A naprosto nic to nemění na faktu, že v době, kdy sem bereme lidi z ciziny, odcházejí zdraví lidé do předčasného důchodu, protože součet je velký. Ale konkurovat šesti pracovním dnům a bez nároku na dovolenou nikdo nedokáže, což je i důvodem brexitu k Polákům ve Velké Británii.

Přesto se za případnou chybu omluvím. Petr Pokorný

 
 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Lomcovák
před 4 měsíci

Poslanec Václav Johanis (ČSSD), čtvrtek 19. prosince 1918
My jsme příliš svědomití, chceme dnes 8hodinnou dobu pracovní, zítra budeme jednati o pojištění zemědělského dělnictva, a co nejdříve o potřebě uzákonění starobního a invalidního pojištění, a na to vše stát bude potřebovati peněz. Chceme, aby peníze našel v tom velikém národním jmění, dnes u velkostatkův, u mrtvé ruky a u boháčů. Pánové, odpusťte, snad by se mi mohlo vytýkati agitační heslo, ale my jsme příliš přesvědčeni, že, má-li v otázkách sociálních a hospodářských býti nejen pro dělnictvo, ale také pro střední stavy, živnostnictvo a úřednictvo něco děláno, má-li stát dělat své úkoly, musí míti k tomu peníze, a to peněz tolik, aby k tomu stačil. Proto volám při té příležitosti: "Hledejte ty cesty s námi - my jsme tak učinili - jak ty problémy řešiti a uvalte zemskou dávku na jmění, na to jmění, které bylo z větší části nepoctivě lichvářským a keťasovským způsobem ve válce získáno, a najde republika československá příliš mnoho peněz."

http://www.psp.cz/eknih/1918ns/ps/stenpr...

TrollAdmin
před 4 měsíci

Trolle zalez!

opus111
před 4 měsíci

Kde je skutečně PRAVDA?

Pokud by tady byli přemýšliví lidé a ne jen nemyslící ovce, tak by dávno už někdo upozornil na to, kde je problém.

Když se podíváme na celkový počet starobních důchodců, tak v prosinci 2014 jich bylo 2 355 144 a v prosinci 2015 jich bylo 2 376 883, saldo je tedy 21 739.

Saldo těch co odešli do předčasných je 20 083.

Z tohoto by mohl někdo tvrdit, že na vzestupu počtu důchodců se podílí téměř z 92% předčasní důchodci.

To je však samozřejmě nesmysl.

Z toho je vidět, že důchodový systém je velmi komplexní a do tohoto systému lidé nejenom přicházejí, ale také odcházejí, napišme to na rovinu, zemřou.

Je tedy zcela možné, že těch nových předčasných důchodců mohlo být 29,5 tisíce, ale nikdo se už neobtěžoval napsat, že současně 9 000 předčasných důchodců zemřelo a ze systému vystoupilo. Asi jsou velmi zdraví, když třetinu zkosila smrt.

Stejně tak je pravda, že nových důchodů mohlo být 107 500, ale současně 85 000 důchodců zemřelo, jinak by nemohlo být saldo jen necelých 22 tisíc.

Takže pane Pokorný dále pokračujte v těch vašich manipulacích, bude zábavné sledovat vaši neerudovanost v jakémkoliv tématu, kterého se dotknete.

TrollAdmin
před 4 měsíci

Trolle zalez!

Lomcovák
před 4 měsíci

Ale nemůžete popřít, že cca 600 000 lidí pobírá předčasné důchody (a kvůli tomu mají doživotně o 1/3 nižší důchod, to je skandální), k tomu máme 394 789 nezaměstnaných, 100 000 bezdomovců a Úřad práce ČR se drze chlubí, jak rekordně vyřazoval z evidence. Zpozdila se o pár minut a úřad práce ji vyřadil... (vyřazení z evidence x ukončení evidence z důvodu nástupu do zaměstnání jsou dvě různé kategorie).

Tzn. celkem víc jak milion nezaměstnaných z 5,33 milionu ekonomicky aktivních osob. To je skutečná nezaměstnanost 20 %.

TrollAdmin
před 4 měsíci

Trolle zalez!

opus111
před 4 měsíci

Kde jste přišel na ten nesmysl, že mají předčasní důchodci o třetinu nižší duchod?

Průměrný důchod předčasných důchodců je pouze 1 100 korun nižší než průměrný důchod normálních důchodců, a to je do třetiny pořádně daleko.

Ničím se Úřady Práce nechlubily. žádné nadstandardní vyřazování neprobíhá.

Děláte ze statistiky bordel. Jak můžete plést ekonomicky aktivní a do toho bezdomovce a předčasné důchody?

Definice je jasná:

Obecná míra nezaměstnanosti 15–64letých (podíl nezaměstnaných k pracovní síle, tj. součtu zaměstnaných a nezaměstnaných).

Potenciálně ekonomicky aktivních osob je přes 7 miliónů!

394 789 / 5,6 * 100 = 7 049 803

Nastudujte si na ČSÚ metodiku a pak se pouštějte do nějakých odborných polemik.

TrollAdmin
před 4 měsíci

Trolle zalez!

n
před 4 měsíci

Zastánce totality komundiru, socanů v akci plete si statistiku a nebo mu to píše sralbotky poradce a nebo to má falšované od toho jejího sudetskýho manžela marxe ze sudet...jenomže to socan opusek neví...

Petr Pokorný
před 4 měsíci

Pane anonymní opusi, asi jste si nevšiml, že tento web není váš, tudíž já nemusím vůbec nic, natož se VÁM omlouvat. Za druhé: pokud budete stále dělat divadlo v okamžiku, když se napíše například milion Poláků v Anglii a vy tady zahltíte diskuzi, že to je milion šest, budete si asi muset hledat diskuzní prostor jinde. Stejně tak, jako divadlo o počtu předčasných důchodů, kdy PŘESNÁ čísla milerád doplním, ale pointa tkví v tom, že mnoho lidí nemá průměr a ty sráží vlády příchodem zahraničních dělníků a nikoliv bazírovat na přesném počtu. Opakuji, pokud někdo najde přesnější čísla, nevadí, opravím, ale to, co sleduji námětem, nebo texty sem dávané nejsou o tom, zda je počet správný, ale proč ten počet je!!! Když neumíte pochopit, že s narůstajícím počtem práce nemůže být obrovský počet lidí hledající či mající předčasný důchod, ale bazírujete na přesném čísle a hledáte kdejakou výmluvu, je to váš problém, ale budete li zahlcovat diskuze naprosto nesouvisejícími a odvádějícími dovětky, opakuji, že zde nemusíte být a můžete si nalézt jiný prostor. A k hloupostem o financování armády a trendech se už nemá cenu vyjadřvat vůbec. Takže: pokud opravíte čísla a budou věrohodná, klidně zveřejním. Ale abyste mi doporučoval, co si mám (nebo máme) myslet, abyste žádal omluvy, že myslíme jinak je od vás drzost a jistě pochopíte, že to takto dál nejde. Můžete si koupit vlastní web a tam můžete excelovat s vaší myšlenkou. A na závěr, pokud se Sobotka a ČSSD veze na vlně peněz, rozhazujících ECB z helikoptéry a vy tady zahltíte web, že Sobotka je proto úžasný, protože navíc dostal miliardy z Bruselu, je to vaše věc, ale příště už si nedovolujte žádat omluvu, když to vidím jako sprostou zlodějnu dotací a zadlužování. Protože těmi podvody jsou zkreslená data a to nechcete slyšet. Ale proto na ty podvody ČSSD upozorňujeme. A zda žádá dvacet, či třicet tisíc je pouze pro statistické ověření, ale nikoliv pro smysl psaného. (Byť asi stejně nepochopíte, o čem je řeč). Děkuji.

Lomcovák
před 4 měsíci

Proč by si pan opus111 nemohl něco napsat zde do diskuze, já si vždy rád poslechnu názor oponenta, i když s ním nesouhlasím.

Trapné jsou spíš nadávky "Soudruhu trole zalez!" a "Už ti tečou nervy, co trole!".

TrollAdmin
před 4 měsíci

Trolle zalez!

Petr Pokorný
před 4 měsíci

Může, od toho diskuze jsou, ale nikoliv napadat. Nejdříve napadne na zástupném problému a pak nadává každému, jak je hloupý, přestože není schopen sledovat myšlenku, která se opraveným číslem, pokud je náhodou chybné, nezmění. Přitom bazíruje na třísce a les mu uniká. On prostě nepochopí, proč se plete, byť odněkud vytáhne čísla jemu se hodící. Připravuji text dokazující proč je Mládek a Sobotka v zajetí čísel, ktrerá jsou přesná a přesto nic nevypovídající, ale rozdíl je vtom, že tito lidé za podvody berou plat, kdeżto diskuze je hledání, nikoliv urážky, byť nejsou zatím sprosté, pouze provokují. Ale právě ony drzé provokace znemožňují, aby se redaktoři či každý, kdo napíše nějaký text, účastnili další diskuze na dovysvětlení. Takže, diskuze jsou fajn, pokud to diskuze jsou. Lépe to vysvětlit neumím.

opus111
před 4 měsíci

Zástupné problémy nikdy nevytvářím, zřejmě vůbec nevíte co to znamená.

Vždy sleduji myšlenku a nikdy nebazíruji na nějaké opravě o pár desetin apod.

Váš poslední článek o předčasných důchodech je špatný od začátku do koncve, to jsem prokázal nade vší pochybnost.

Dokonce se rozčilujete naprosto nepochopitelně, že Ukrajinci vezmou tu špatně placenou práci, že jim Čech nemůže konkurovat.

A na jiném místě naopak jste proti zvyšování minimální mzdy a že má vše vyřešit trh.

Toto je zásadní rozpor ve vašem uvažování.

To právě vy si vybíráte, co se vám hodí a jste vnitřně nekonzistentní.

Naprosto nerozumíte ekonomice a jediným vaším cílem je neustále pomlouvat ČSSD. Vám nejde o fakta. Ve vás je pouze nenávist k ČSSD.

Takže klidně si připravte další pomlouvačný článek na ČSSD, ale už dopředu musíte vědět, že s pomluvami neuspějete.

TrollAdmin
před 4 měsíci

Trolle zalez!

n
před 4 měsíci

Kudy chodil tady kradl soc. demokrat...palas, rath, svoboda, gros, špidla a všichni hejtmani a např. soudruh hašek absolvent školy v myjavě a judr v 29 nadacích za 2,9 mega měsíčně ---jak to ten socanský poslanec stihne...a opus mu fandí...

opus111
před 4 měsíci

Pozor na "zástupný problém" (tedy jestli vůbec víte, co to je).

Zástupné problémy nemá pan Pokorný rád.

TrollAdmin
před 4 měsíci

Trolle zalez!

opus111
před 4 měsíci

Pokud nejste schopen si sám najít relevantní údaje k výdajům České republiky na armádu, tak tady je máte a velmi podrobně:

http://www.mocr.army.cz/scripts/detail.p...

Výdaje na armádu České republiky v % HDP

1993 - 2,61%
1994 - 2,60%
1995 - 2,26%
1996 - 2,16%
1997 - 1,90%
1998 - 2,07%
1999 - 2,25%
2000 - 2,35%
2001 - 2,10%
2002 - 2,23%
2003 - 2,21%
2004 - 1,90%
2005 - 2,00%
2006 - 1,72%
2007 - 1,55%
2008 - 1,35%
2009 - 1,43%
2010 - 1,29%
2011 - 1,17%
2012 - 1,10%
2013 - 1,06%
2014 - 0,91%
2015 - 0,96%
2016 - 1,03%

Takže, jak vidíte, nic jsem si nevymýšlel, výdaje v roce 2014 a 2015 byly nižší než v roce 2013.

A ještě ani na rok 2016 nejsou plánovány vyšší než v roce 2013!

TrollAdmin
před 4 měsíci

Trolle zalez!

Zhnusený
před 4 měsíci

Nemůete říct tomu idiotovi, že koncept se nyní připravuje a že nyní to Sobotka začal slibovat, tudíž to nikde není? Mě se chce z něho blejt, milostivá. Von je fakt mimo!!! A že to bude v Polsku navržený, jak tvrdí Stropnický?

opus111
před 4 měsíci

Žádné dramatické zvyšování výdajů na zbrojení se nechystá.
Opět si jen vymýšlíte nesmysly.

rok ____- 2016 ____- 2017 ____- 2018
Celkem - 46,1 mld - 48,6 mld - 51,2 mld

2019 ____- 2020
53,8 mld - 56,3 mld

Za pět let nárust o 10 miliard.

Za tu dobu poroste HDP o 1000 miliard, pokud bude vládnout Sobotka.

Samozřejmě pokud se vlády chopí nějaký pravicový neumětel, tak to bude mínus 1000 miliard HDP.

TrollAdmin
před 4 měsíci

Trolle zalez!

Zhnusený
před 4 měsíci

může někdo říct tomu volovi, že Varšava teprve bude a tam se bude o navýšení jednat? A za tu dobu Sobotka udělá miliard miliard, jako to bylo ve válce v Německu, kdy peníze ztrácí zhodnotu? A jaké má kaničky do bot ten skvělý Sobotka? Bože, to je vůl!!!!

opus111
před 4 měsíci

Osobně se mi vůbec nemusíte za nic omlouvat. To se omluvte vašim čtenářům, že je zavádíte na scestí.

V žádném případě, nikdy jsem nebazíroval na tom, že bych opravoval nějaké drobné nepřesnosti. Právě, že mi jde vždy o tu myšlenku.

Ani to číslo 29,5 tisíce jsem nebazíroval, i když bylo přestřeleno o 50%. Nikde v mém prvním příspěvku není zmínka, že bych bazíroval na tomto čísle.

Až když jsme byl označen za podvodníka, tak jsem na to upozornil!!!

Vždy mi jde o myšlenku a je zcela jasně hned v úvodu mé zcela první reakce na váš nesmyslný článek.

Takže opět tu myšlenku připomenu, pokud vám to uniklo a jde vám především o ty myšlenky.

"Žádný trend se nekoná pane manipulující Pokorný."

Jak vidíte, dokonce jsem nebazíroval ani na tom, že vláda Bohuslava Sobotky nastoupila až o rok později než uvádíte.

Je jasné, že se k této nehoráznosti, kdy jste v článku pomluvl ČSSD, že se k tomu nechcete přihásit.

Na faktech jsem vám dokázal, že nepíšete pravdu.

A proto jsem čekal, že se čtenářům omluvíte. A ještě jednou připomínám, nejde o číslo 29,5 tisíce, jde o tu skutečnost, že žádná změna trendu se s příchodem vlády Bohuslava Sobotky nekoná.

Už to chápete?

Nebo se zase budete na něco vymlovat?

Spíše než na výmluvy se soustřeďte na to, aby se v článcích již neobjevovaly takto fatální chyby, kdy ani nevíte, kdy nastoupila vláda Bohuslava Sobotky.

Za ten mediální škvár co jste naškrábal byste se měl ještě tak rok omlouvat a ne tady ještě dělat ramena.

Opravdu ubohost.

TrollAdmin
před 4 měsíci

Trolle zalez!

.
před 4 měsíci

Ehm, kolik je procent 29 a 20?

opus111
před 4 měsíci

Jestliže 100% základ je 20, tak navýšení na 29 je:

29 / 20 *100 = 145%

Takže jak vidíte, navýšení přesně o 45%.

Jak je vidět, tak máte i problémy se základy matematiky, natož abyste pak pochopil nějaké abstraktnější záležitosti.

No, jak píšu, nesvéprávná nevzdělaná neoliberální pravice.

Si můžete podat ruku s tím nevzdělancem, co má gramatiku jako by vychodil 7 tříd zvláštní školy.

TrollAdmin
před 4 měsíci

Trolle zalez!

.
před 4 měsíci

Ehm, tak ne 50%?

opus111
před 4 měsíci

Jak je vidět, tak jde především o tu myšlenku.

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

TrollAdmin
před 4 měsíci

Trolle zalez!

opus111
před 4 měsíci

Ano, za číslo 29,5 tisíce nemůžete, i když, pokud chcete dělat svou práci seriózně, měl byste si ověřovat primární zdroje, tentokráte ČSSZ, a ostatně ani jste nemusle jít daleko, ta tabulka je v článku.

Ovšem ještě čekám omluvu za tu nehoráznost, cituji:

"Zvláštní, že trend nastal v roce 2013, když vládu přebírala sociální vláda, která se konečně začala starat o lidi…"

Jak jsem doložil na faktech, žádný trend v roce 2013 ani počátkem roku 2014, kdy začal vládnout Sobotkova vláda, tak žádný trend nenastal.

Zde jsou reálná data:

2007 - 333 883 - saldo - %
2008 - 358 803 - 24 920 - 7,40%
2009 - 395 207 - 36 404 - 10%
2010 - 428 395 - 33 188 - 8,40%
2011 - 501 789 - 73 394 - 17%
2012 - 523 886 - 22 097 - 4,40%
2013 - 543 356 - 19 470 - 3,70%
2014 - 565 926 - 22 570 - 4,10%
2015 - 586 009 - 20 083 - 3,50%

Ano, trend je tam viditelný, ale přesně v opačném gardu. Kdy od roku 2012 až doposud se odchody do předčasných důchodů výrazně snížily.

TrollAdmin
před 4 měsíci

Trolle zalez!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...