Rád bych se omluvil, ale nejde to!

I když údaje zde nejsou pro přesné výpočty daní a bank, přesto je dobře vše uvézt na pravou míru.

Skutečně nemohu zodpovídat za tabulky vkládané ČSSZ a dalšími institucemi. Za autenticitu zodpovídá tisková mluvčí daného resortu, která(ý) má vždy veškeré doklady autentizované a přesné. Mohl jsem prostě jenom vložit odkaz a urážejícího člověka i s jeho nesmysly hodit za hlavu. Ale právě kvůli slušným čtenářům jsem požádal zdroj, zda se nemohl splést a něco špatně přepočítat, byť to nikdo na ekonomických servrech nezpochybnil - pouze zde jeden sprostý čtenář.

 

A dnes mi přišla odpověď:

Dobrý den, pane Pokorný. Údaje, které jsou v článku uvedeny, jsou letošní aktuální údaje ČSSZ, které jsem si vyžádala na tiskovém oddělení. 

Zdraví
ved, Financí iDNES.cz

 

Milí čtenáři, víc nemohu udělat a i když čekám další příval sprostot a urážek, nebudu na ně reagovat. Nemohu nařídit ministerstvům, aby předělaly tabulky, či to přepočítaly. A zda je tabulka chybná fakt nevím. Je v rukách ČSSD (Marksová) a mluvčí také.

A zde to začalo:

Tak jsou, nebo nejsou lidi, slavná pani Marksová (ČSSD)?

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
novota
před 4 měsíci

Jestli ČSSD ze svých řad okamžitě nevyhází,
ty představitele, kteří propagují neomarxistický zvrácený kulturní marxismus, který adoruje islámské kozomrdy, černé zneužívače sociálních dávek, buzeranty, pedofily a brzy již i kanibaly, propadne v krajích a při dalších volbách se nedostane do sněmovny. Úchylný a protilidský kurs části vedení ČSSD voliči ČSSD vidí a neodpustí. Neodpustí sociální inženýrství a ničení křesťanských zásad, na nichž stojí naše civilizace. Jde o naše děti, o naši budoucnost. Nesmíme dovolit propagaci všemožných úchylek pod pláštíkem tzv."lidských práv". Tento pojem je třeba zařadit zpět tam kam patří. Paní poslankyně Nytrová má můj obdiv za svou statečnost! Vyhozeni ze strany musí být Marxová, Dienstbier, Valachová, Zaorálek a další včetně Sobotky, jinak tato strana končí....Tohle mi poslal kolega , který odešel na protest ze soc. dem..

vostok
před 4 měsíci

Souhlas začalo to homosexualama, jde to přes araby a pedofily a skončí to kanibalismem viz ISIL apod. kde pojídají srdce zabitých nepřátel. A tohle sem pouštej.

novota
před 4 měsíci
Soudce z lidu
před 4 měsíci

Ty už máš dost, ty už patříš na léčení na psychinu !

novota
před 4 měsíci

Za pravdu o Marxové ven...typiš socani..http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

Anti parat
před 4 měsíci

Pane Pokorný řekněte všem proč už nemáte žádný blog...nebo odpovidate jen na to co se vám hodí?

Petr Pokorný
před 4 měsíci

To žádá zbabělec, který se svým jménem neidentifikuje a ukrývá se pod pseudonymem? My, kteří jsme psali proti komunistům, proti podrazům v Matiční, proti zneužívání sociálních dávek se máme zodpovídat těm, co se zbaběle ukrývají a ze zálohy těm, kteří pravdu veřejně pranýřují pak ze závisti, že sami jsou zbabělí, házejí klacky pod nohy a práskají? Není to neuvěřitelná drzost?

novota
před 4 měsíci

Pokud nepřítel Vám nadává tak to děláte dobře. Když Vás bude chválit tak je u Vás něco špatně..

Anti parat
před 4 měsíci

Včera se na vás web podíval známý...je to profesor na VŠE....a opravdu opus111 má většinou pravdu.Vas nazval človekem který rád manipuluje s lidmi a stále si stěžuje. Vaše články jsou většinou stvavy.
Pořád říkám že většinu reakci si píšete sám....

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

Petr Pokorný
před 4 měsíci

Vy a profesor? Antiparat, alias vybanovaný prý opus111? Nenechte se vysmát vy Pompo s multiplikační příchutí výdělečných cyklostezek 6x otočených. Tragédie je, že Sobotka se veze na umělé vlně eur a dolarů rozhazovaných z helikoptéry. Až tento efekt zmizí, nejvíce dostanou ránu důchodci, ale to ten zločinec Sobotka s Mládkem budou ve pryč. A bohužel neponesou odpovědnost. Rozhazuje peníze, které nemá a různí šašci mu tleskají. Ty peníze, co rozhazuje, to umí každý trouba, ale i ten sedlák z HorníDolní by ho vzal po zádech pometlem. A toto může přijít brzy, stačí, aby Velká Británie s penězi přibrzdila a italské banky půjdou ke dnu. Pak si Sobotka hodí špagát. A už mi vlezte s těma multiplikacema z cyklostezek na záda, na vaše hloposti nemám čas. Když se vám zde tolik líbí, pište si, ale mě a mé přátele už neotravujte. Já na vás už čas nemám. Pouze jsem jednorázově ukázal, že vaše urážky jsou trapné, protože se v ničem nevyznáte. A o nedoukovi Sobotkovi ani nemluvě. Bohužel si ho lidé zvolili a za to budou trpět. Ale to je součástí demokracie. Toto je můj poslední příspěvek, ale pokud budete extrémně nadávat a vyhrožovat, admin vás skutečně vyhodí. Tak se chovejte slušně a jinak si pište, co chcete. Děkuji.

novota
před 4 měsíci

A budou rozhazovat dále...http://pravyprostor.cz/tokovo-mytne-kdo-... a bude na exekuci pro altnera...a nebo začnou platit trilionový dluhy deutsche bank...

opus111
před 4 měsíci

Že vláda zajistí, aby se nepřestalo vybírat mýto a tím si udrží příjem přes 460 miliónů měsíčně a bude mít na důchody, tím vláda rozhazuje ???

Naprosto nesmyslný článek. Pokud někdo projedná prodloužení, tak je to pořád tisíckrát lepší, než kdyby došlo k situaci, že by najednou ten systém přestal fungovat, což je měsíčně ztráta přes 460 miliónů čistého.

To byste teprve řvali, kdyby k tomu došlo.

Zdali to Ťok manžersky nezvládl nebo je to objektivní, to nikdo přesně neví.

Ale v článku těžce ujíždějí, pokud ihned spekulují s korupcí. To bych byl velmi opatrný.

Rozhodně v ČR nejsou všechny silnice v dezolátním stavu. A pokud jsou nějaké problémy, tak jdou jednoznačně na vrub Kalouska a předešlých pravicových vlád, které extrémně omezily investice do dálnic a oprav silnic v krajích a okresech.

Imbecilní Bárta z tehdejších VV chtěl ušetřit peníze, tak neuměl nic jiného, než že zastavil spoustu projektů týkajících se silnic a chlubil se jak je dobrý a jak šetří.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

novota
před 4 měsíci

Pěkný dluh DB ...http://www.zerohedge.com/news/2016-07-06... a potom ten vrtulník nelítal ????

opus111
před 4 měsíci

Já jsem ještě nikde neviděl, že by z helikoptéry padaly EURa mezi lidi. :)

Rozhodně se musím ohradit, že by Sobotka peníze rozhazoval.

Docela dost peněz jde na vrub zvýšení důchodů. A stejně důchodci oprávněně namítají, že je to málo a celkem je chápu, protože i když se cenová hladina nezvyšuje, tak v segmentu potravin je inflace kolem 2% a důchodci v průměru až 50% utratí za potraviny. :)

Nebo závidíte vyšší platy zdravotním sestrám, lékařům, hasičům, policistům, učitelům, výzkumníkům atd.?

Před fakty, která jsem vám popsal z oblasti makroekonomiky můžet klidně strčit hlavu do písku, ale to je právě ten důvod, proč budete stále přemýšlet jen jako VEKSLÁK a nikoliv jako MAKROEKONOM.

Až se položí zase nějaká velká banka a to se nedá vyloučit, tak jistě může dojít k poklesu exportu.

Ale právě v této chvíli budeme žehnat Bohuslavu Sobotkovi, že tlačí na tvorbu HDP ze segmentu "domácí spotřeba", protože potom se nás tyto vnější projevy nemusí tak citelně dotknout.

Pokud by Kalousek s Topolánkem nezavedli od roku 2008 ten jejich nesmyslný Topolánkův Batoh, tak mohlo být v roce 2010 v ČR po krizi, protože export byl v roce 2010 už vyšší než v roce 2008. Jenže Kalousek dále škrtil "domácí spotřebu" a vyráběl nezaměstnané a společnost byla v krizi až do 2013.

A závěrem, když vidím, jak si Evropa ověřila, že může v pohodě fungovat i v prostředí "záporného úroku", tak si nemyslím, že by EU musela otřást nějaká velká bankovní krize. Prostě podle potřeby se dofouknou úvěry a vše pojede hezky dále.

A s tím souvisí i to, že ti co skladují opravdu velké peníze, tak v prostředí záporného úroku budou muset za tuto úložku platit a ty efekty mohou být velmi pozitivní, pokud to bankovní domy nedudou přehánět.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

Marek
před 4 měsíci

Fuha.... Mr Pokorny tu ma riadny anti-fanklub. Ze ich to este bavi.

Petr Pokorný
před 4 měsíci

Ne, že bych si chtěl dělat z opus111 legraci. Někde níže psal, že když vrazí Sobotka někam miliardy, vyrostou mu desítky miliard ve zhodnocení. Že je to takový Strýček Pompo. S bytem to dokázal, jak hezky nakradl a jak hezky o tom mluvil, jak Standa Gross.
Ale jak přemýšlím, tak přemýšlím, dostanu li dotace na cyklostezky, koupaliště a další geniální věci a musím li to pět let dotovat, než to mohu zbourat, hlava mě nebere to úžasné Sobotkovo zhodnocení do X násobku. Asi je to nějaký geniální tah jako ty, co zde stále píše opus111, neboli soudce z lidu, ale je tak přísně utajen, že to neví ani sám Sobotka s opusem 111.
A pozor: nyní bude následovat 100 číselných sloupců, které dokáží, že Sobotka je génius. Že každá cyklostezka je tak prodělečná, až je výdělečná. Dokonce i ti policisté, co za to zatýkají, jsou vlastně výděleční, protože seberou peníze, které zloděj ukradl. To je fakt úžasně výkonný systém. No, Sobotka prostě umí.
Přátelé, není to štěstí, že Pařát dnes si tak oblíbil génius, který obhajuje zázraky, které se jinak (mimo Sobotky) nikomu nepodaří? Vaše stálá přízeň je nám ctí, pane génie opusi111. I strýček Pompo bledne závistí...

opus111
před 4 měsíci

Opět začal Pokorný argumentovat naivními pohledy na ekonomiku, přesně v jeho stylu.

I ty cyklostezky, i když těch peněz na tyto projekty jde jen pár procent, tak i ty cyklostezky jsou výdělečné. Protože, ty cyklostezky musí někdo zbudovat. A ten někdo jsou všichni v tom řetězci od výrobce materiálu přes projektanty a realizátory konče.

Všichni tito lidé dostanou zaplaceno a tyto peníze jdou dále do ekonomiky. Lidé za ně nakoupí něco jiného, tím podpoří jinou výrobu a pracovní místa a tak dále a tak dále, nastane celý řetězec ekonomických událostí. A to se bavíme jen o cyklostezce.

Co teprve taková dálnice nebo projekty z oblasti vědy a výzkumu, dále vzdělávání, podopora nových pracovních míst, ekologické projekty a mnohé další. A všechny tyto projekty na sebe umí nabalít další peníze z jiných zdrojů.

Proto jsem psal, že Sobotka tyto procesy přesně chápe a umí zhodnotit každou investovanou korunu někalikanásobně.

Zatímco Kalousek škrtil ekonomiku, neuměl čerpat EU fondy, nerorzvíjel projekty podporující zaměstnanost a ve výsledku měl 630 000 lidí na ÚP, kteří nic nevyráběli, nenatahovali na sebe peníze, jen stát krvácel a musel to dotovat obrovkými dluhy, kdy Kalousek ekonomiku téměř uškrtil jak se o něm vyjádřil Zeman.

Pokud Pokorný nechápe, že v ekonomice se investice až 6x otočí během roku (multiplikační faktory, učivo prvního ročníku na VŠE) a že do ekonomiky proudí peníze mnoha různými cestami než jen fondy alias vládní investive, tak tady je zbytečné něco vysvětlovat.

Pokud kdokoliv začne škrtit domácí spotřebu, tak je to vždy cesta do pekel.

Pokud tento stav chce někdo odvázat od zaměstnanosti, pak by musel zavést něco ve stylu nepodmíněného základního příjmu. Ale to je zcela jiný a velmi široký námět. Tím bych tento příspěvek ukončil.

Vostok
před 4 měsíci

Hele opusi ty jsi fakt debil, cesta do pekel je právě tisk nekrytych peněz a kvantitativní uvolňování a podobný svinstva

opus111
před 4 měsíci

Jenom žvaníš !

Už v několika příspěvcích jsem napsal, že neznám v současné době jiný oficiální způsob uvedení peněz do ekonomiky než přes dluhovou obligaci.

Pokud ty znáš jiný nyní v EU platný způsob, tak mi to napiš, rád se poučím.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

Petr Pokorný
před 4 měsíci

V případě Sobotky je to supermultiplikační superfaktor. Ale je to úžasné: mám korunu, šestkrát ji otočím a mám šest korun. Ty otočím šestkrát a multiplikačně mám 36 korun. Ty otočím 6x a mám 216. To je fakt úžasný. To nepotřebuji průmysl, nic, stačí multiplikačně otáčet. Člověče, s vámi je legrace. Nejste z dílny ČSSD? Nenapadlo vás, že ty peníze se musí investovat, aby vydělávaly, jinak je to kec? Že stezka nic nevydělá, má pouze náklady? Že vy jste si otevřel na internetu nějakou stránku z ekonomiky a plácáte nesmysly? Nenapadlo vás, že náklady nejsou výdělek, ale ztráta? Kde jste proboha k těm pitomostem přišel? Vy se chodíte na Pařát učit, že? A potom děláte v hospodě chytrého, proto jste tady tak přilepený. Až někomu řeknu, že cyklostezka je výdělečná, protože zaplatím dělníky, tak se chlapi potrhají smíchy. Jakou přidanou výdělečnou hodnotu má koupaliště, cyklostezka? To je totiž ta multiplikace, což asi jste nestačil dočíst. Přijďte k nám do hospody, ať je legrace. Nebo řekněte zedníkům, že postavíte cyklostezku, zaplaťte jim a řekněte jim, že je to "multiplikační zisk". Postavíme milion cyklostezek a porazíme Ameriku s Kanadou a Čínou, jak budeme bohatí. Tak to jó, vy jste si spletl Pařát s pořadem vtipnější vyhrává. Postavím multiplikačně cyklostezku a jsem milionář, protože zaplatím zedníky a cestáře. Ježišmarjá, mě bolí břicho. Obyčejné břicho, ne multiplikační s přidanou hodnotou.
Prosím, nechte si něco zase na zítřek, ať je multiplikační legrace. Tak pa pa, vy multiplikační přidaná hodnoto.

opus111
před 4 měsíci

Rozdíl mezi námi dvěma pane Pokorný je v tom, že já uvažuji jako makroekonom a vy uvažujete jako vekslák.

Když já napíšu, že se koruna 6x otočí, tak za tím vidím celý řetězec událostí, že dlaždič položí dlažbu, dostane výplatu, jde si koupit oběd a kuchař uvaří jídlo atd atd.
Koruna vstupuje do směny každý z nich udělal užitečnou práci.

Kdežto vy jdete koupit krabičku cigaret, prodáte ji za cenu dvou a tak jdete koupit 2 krabičky a prodáte je za cenu čtyř a tak točíte korunu a nic neprodukujete, jste jen velkslák.

A proto všechny vaše články jsou tak nesmyslné, protože nemají toho makroeknomického ducha, všechny vaše články jsou jen VEKLSLU.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

opus111
před 4 měsíci

Vy jste na tom ještě daleko hůře než se to doposud jevilo.

Vy vůbec nechápete rozdíl mezi "podnikovou ekonomii" a mezi "makroekonomií".

Podniková ekonomie, to je když si koupíte zmrzlinový stroj a budete prodávat zmrzlinu. Na počátku je investice do stroje a surovin a potom už vyděláváte na zmrzlině. To jsou přímé investice.

A makroekonomie je o tom, aby mělo smysl kupovat ten stroj, tak musíte mít zaručeno, že se najdou lidé, kteří budou mít peníze a kupovat tu vaši zmrzlinu. Můžete mít super chutnou zmrzlinu, ale bude vám to k ničemu, když lidé nebudou mít peníze si ji koupit.

A právě ta cyklostezka vám může zajistít tu oblast makroekonomiky, že dá lidem peníze za práci a oni potom si mohou u vás koupit tu zmrzlinu a rozjede se i ten váš podnik. A vy si potm z výdělku koupíte kolo, jednak dáte vydělat výrobci prodejci kol a navíc se můžete prohánět po krásné cyklostezce. Ještě lepší příklad je, že se postaví silnice, zbytek si jistě každý může domyslet.

Vy používáte termíny jako nějaký vekslák, že něco otočíte 6x, ale aby se ta koruna mohla v ekonomice za rok šestkrát otočit, odborně řečeno 6 x vstoupí do směny , tak vám musí fungovat jak makroekonomika, tak podniková ekonomika.

Abyste mohl něco otáčet, tak musíte mít toto zázemí fungující.

Nikdy jsem nepsal, že se ty peníze budou otáčet bez průmyslu, nevím proč to vůbec používáte, takový extrém.

Když nebudete mít celý ten ekonomický stroj komplexně funkční, to jest investice, výrobu, spotřebu, zaměstnanost, koupěschopnou poptávku a další, tak se vám nic nebude otáčet.

Nic nechápete a svým příspěvekem jste prokázal, že jste úplně hloupý člověk bez vize.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

Ať už
před 4 měsíci

se nazývá opus-něco, anti-něco, soudce-něco... ten tvor evidentně není v pořádku.

buď pana Pokorného nenávidí, nebo mu závidí, nebo obojí a vynakládá všechny své síly na jeho dehonestaci neustálými demagogiemi k úplně každému článku.

Název diagnózy se nabízí, ale tu by kvalifikovaně stanovil nejspíš psychiatr.

Mám silné pochybnosti o tom, zda by měla vítězit demokracie, nebo spíš ochrana před psychiatrickými pacienty, při možnostech vstupu takových individuí do internetových diskuzí, které tato individua jen záměrně poškozují.

opus111
před 4 měsíci

Lhář Pokorný spoléhá na to, že místní SEKTA na pařátu nezná ekonomiku a nezná ekonomická data.

Proto se lhář Pokorný snaží lží a demagogii špinit úspěšnou ekonomickou cestu, kterou vybudoval Bohuslav Sobotka.

Opus111 vždy řádně zdrojuje a celkový myšlenkový projev je logicky uspořádán a je myšenkově srozumitelný.

Lhář Pokorný chce podsouvat, že 2=5 a přitom se vysmívá, že on přece ví, že 2=2.

Jdi do sebe lháři Pokorný a přestaň s tou demagogií a lhaním!

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

Anti parat
před 4 měsíci

Hlavně Pokorný v každém článku lže,vytahuje věty z kontextu. Všude sklidil jen smích...zkuste si najit jeho blog na idnes.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

Anti parat
před 4 měsíci

Pokorny nesnaž se být zajimavy a hned nereaguj

Anti parat
před 4 měsíci

Už dlouho pozoruji jak se snaží Pokorný zalibit tomu svemu cirkusklanu....opakuji všude jinde dostal BAN všude dostal zákaz...proto už jen jeho skupinka věrných a to si ještě hodně reakci píše sam

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

opus111
před 4 měsíci

Prolhaný Pokorný, kdybys nemazal příspěvky, tak bys už dávno věděl, kde je PRAVDA !

Kde je skutečně PRAVDA?

Pokud by tady byli přemýšliví lidé a ne jen nemyslící ovce, tak by dávno už někdo upozornil na to, kde je problém.

Když se podíváme na celkový počet starobních důchodců, tak v prosinci 2014 jich bylo 2 355 144 a v prosinci 2015 jich bylo 2 376 883, saldo je tedy 21 739.

Saldo těch co odešli do předčasných je 20 083.

Z tohoto by mohl někdo tvrdit, že na vzestupu počtu důchodců se podílí téměř z 92% předčasní důchodci.

To je však samozřejmě nesmysl.

Z toho je vidět, že důchodový systém je velmi komplexní a do tohoto systému lidé nejenom přicházejí, ale také odcházejí, napišme to na rovinu, zemřou.

Je tedy zcela možné, že těch nových předčasných důchodců mohlo být 29,5 tisíce, ale nikdo se už neobtěžoval napsat, že současně 9 000 předčasných důchodců zemřelo a ze systému vystoupilo.

Stejně tak je pravda, že nových důchodů mohlo být 107 500, ale současně 85 000 důchodců zemřelo, jinak by nemohlo být saldo jen necelých 22 tisíc.

Takže lháři Pokorný dále pokračujv těch manipulacích, bude zábavné sledovat neerudovynost v jakémkoliv tématu, kterého se dotkneš.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

sedmilháři
před 4 měsíci

A tam je jasně napsáno, že k prosinci 2014 bylo v předčasných důchodech 565 926 lidí
a přesně za rok v prosinci 2015 to bylo 586 009 což je nárust 20 083 - 3,5%.

Legrační je, že v tom odkazu, který uvádíte je tabulka ČSSZ, kde jsou ty čísla, která uvádím také já.
Takže číslo 30 000 je omyl a neodpovídá realitě, autor článku si prostě přidal 10 000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak co vlastně platí? Odvolal jsem, co jsem odvolal?

opus111
před 4 měsíci

Lhář Pokorný vždy zdůrazňuje myšlenku.

Takže se držme myšlenky. Lhář Pokorný se snažil podsunout, že trend se obrátil v roce 2013, kdy se podle lháře Pokorného ujal vlády B. Sobotka.

Jednak se Sobotka ujal vlády až v únoru 2014, ale hlavně žádný trend nenastal.

Lhář Pokorný opisoval z článku a tvrdil, že přibylo 29,5 tisíce předčasných důchodců.

Jak jsem vysvětlil v předešlém příspěvku, tak je rozdíl, kolik předčasných důchodců odešlo v daném roce do předčasného důchodu a kolik předčasných důchodců skutečně přibylo.

9 000 těch velmi zdravých předčasných důchodců, které by chtěl lhář Pokorný mermomocí zaměstnat, tak ti mu bohužel umřeli.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...