Rusko se směje, ekonomický rozvrat se nekoná! Zareagují konečně americké ratingové agentury?

 

Katastrofický scénář amerických agentur, že ruská ekonomika je jeden stupínek před kolapsem, zdá se, opět nevyšla! Alespoň hospodářský vývoj zhroucení se minimálně nekoná a ruský rozvrat se odkládá!

 

Co tomu nasvědčuje?

Už několik měsíců se propad Ruska zmenšoval a tento měsíc se dostal na rovnou nulu! Samozřejmě žádná jistota, tudíž ještě na jásot to není, ale čísla znamenají, že přes pokles ceny ropy a různé americké sankce, které provádí Evropa, se Rusové třást nemusí.

 

Ruské ministerstvo předložilo tato data:  tomto roce po očištění se pokles HDP téměř zastavil: v dubnu -0,2%, v květnu -0,1% , v červnu - 0%) ".

 

 

I mezikvartálně už je to možné poznat.
I mezikvartálně už je to možné poznat.

Ruskou ekonomiku opět po dvou letech táhnou odvětví průmyslová výroba, doprava a zemědělství. Lepší číslo není díky stavebnictví, když ruská vláda nechtěla navyšovat příliš dluh a některé projekty zastavila. A s tím samozřejmě souvisí maloobchod, Rusové raději neutrácejí, než dostanou jistotu, že Rusko je z recese venku.

Na druhou stranu se opět rozjíždí obchod s Tureckem a ve třetím kvartálu by se měl objevit. Opačným směrem ale bude tlačit cena ropy, protože při padesáti dolarech za barel viděly některé americké firmy naději a spustily další vrty, takže cena začala klesat. Každopádně totální krach, jak za Jelcina, se nekoná, tudíž všechy fantasmagorie expertních masmédií jdou do pryč...

.

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
komunista Kubík
před 3 měsíci
komunista Kubík
před 3 měsíci

Tak půjde do teplákůůůů http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

cloud
před 3 měsíci

Sobotka hodlá i v době hospodářského růstu zvyšovat zadlužení
Ministři vlády za sociální demokracii v čele s premiérem Bohuslavem Sobotkou při svém hodnocení dvou a půlleté činnosti sociálně demokratických ministrů ve vládě sdělili, že přestože se ekonomice mimořádně daří, nehodlá vláda svoji rozpočtovou politiku upravit tak, aby zastavila zadlužování ČR.

Zvýšení prostředků investovaných do zvýšení naší bezpečnosti, kvality vzdělávání, zdravotní péče, vědy a výzkumu nebo zlepšení postavení seniorů rozhodně podporujeme. Na druhé straně nelze přijmout rozhodnutí spokojit se v dobách významného ekonomického růstu s pouhým zpomalením růstu našeho zadlužení.

Tento přístup považujeme ze strany ČSSD za nezodpovědný a vůči nastavení budoucích životních podmínek v naší zemi za neférový až bezohledný. Například to, že sociální demokracie je schopna považovat za úspěch, že deficit účtu důchodového pojištění byl v roce 2015 již „jen“ asi 33 miliard korun, tedy zjednodušeně řečeno, že na důchody se vybralo v roce 2015 v rámci pojištění o 33 miliard méně než je potřeba, je varující a pro budoucí stabilitu důchodového systému nebezpečné.

komunista Kubík
před 3 měsíci

To víte to se prosperuje, když frankfutské rotačky tisknou a uplácejí a pak přiletí nad kabinet vrtulníky a rozhazují úplatky ve formě těch shit euro papírkůůůů.

opus111
před 3 měsíci

Napíšu to opět, asi po padesáté, asi to opět nepochopíš, ale nevadí, naděje umírá poslední. :)

Problémem není mít přístup k těm penězům. I pravicové vlády měly možnost čerpat z lepšího salda, jelikož ČNB oslabila Kalouskovi měnu až na 29Kč/EUR v roce 2009 a saldo hoplo o 80% nahoru. Stejně tak měly pravicové vlády možnost čerpat dotace, ale pravicové vlády to neuměly.

To je totiž o aktivitě a schopnostech připravovat projekty. A v tomto pravicové vlády selhaly.

Bárta zastavoval stavby a opravy silnic a dálnic.

Kalouseke jen škrtil a podlamoval příjmy do rozpočtu a když mu chyběly peníze, tak ještě zvýšil DPH a tím ještě více podlomil spotřebu. Místo aby investoval, tak vytvářel nesmyslně vysoké rozpočtové rezervy, jelikož se chystal na tunel "ekologická zakázka" za 100 miliard.

Tak spi dál Kubíku. :)

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Jelimánku, kde by vzal Kalousek další peníze třeba 100 miliard? O to by byl větší dluh a katastrofa. A když udělal rezervy jako každý sedlák, tak z toho dnešní vláda nastartovala a žije. To ti ale jak vidno do palice nedojde. Nikdo nic nepodlomil, protože lidé neutráceli, ale čekali. Najdi si to ty magore. To je neuvěřitelný, co ten blb vyplodí. A od kdy se intervenuje a jaký je časový horizont? Jsi blbej jak Sobotka. Bude katastrofa, pokud se zvedne inflace a nějaká banka bouchne. Třeba v Itálii. To si Sobotka hodí smyćku.

opus111
před 3 měsíci

A v době krize se vytvářejí rezervy? To slyším poprvé. To i Kalousek má opačný názor a tvrdí, že rezervy se mají dělat v době hojnosti. Proč tedy on sám to porušoval? To ti nikdy nedošlo, že se choval jako zločinec?

Lidé neutráceli protože neměli za co, ty chytrolíne. Šest let Kalousek nezvedal minimální mzdu a zamrazil důchody, inflace kolem 3%. Podtrhl si příjmy na zdravotním a sociálním, vše zastropoval. Pak mu chybělo každý rok 100 miliard a ještě ulíval na tunel "ekologická zakázka".

Podívej jaký byl v roce 2009 kurz koruna EUR. Když to nevíš tak nežvaň nesmysly.

Když se zvedne inflace, tak to bude pro všechny výhra. Tou poslední větou jsi opět potvrdil, že ničemu nerozumíš.

opus111
před 3 měsíci

Vláda se nikdy nevyjádřla "že nehodlá zastavit zadlužování".
Toto vláda nikdy neřekla !!!

Je to přesně naopak. Vláda stimuluje ekonomiku, aby příjmy státního rozpočtu byly natolik dostatečné, aby již nebylo nutno sanovat schodek státního rozpočtu, jinými slovy, aby vláda došla k "vyrovnanému rozpočtu".

Vláda jasně deklarovala, že hodlá k vyrovnanému rozpočtu dojít postupnými kroky, to jest postupným snižováním schodků rozpočtu. A přesně toto vláda dělá.

Tak nechápu proč tady neustále píšeš ty pomlouvačné bláboly, kdy si vymýšlíš nesmysly, které vláda nikdy neprohlásila ???

Kalousek ten nikdy nepochopí že k prosperitě se nelze prošetřit. K prosperitě je možné se jedině proinvestovat.

A s tím souvisí další, co Kalousek a celá pravice nechápe, že investovat znamená vytvářet projekty, tedy je nutná aktivita.

Kalousek a pravicové vlády ať už Topolánka nebo Nečase škrtili ekonomiku pod krkem a negenerovali potřebné množství projektů a proto měli například značný deficit čerpání EU fondů.

Přišla Sobotkova vláda, nastartovala zamražené projekty (však víme kolik práce na silnicích zastavil Bárta,když se chtěl zavděčit Kalouskovi, jak on umí šetřit) a k tomu přidala Sobotkova vláda množství nových projektů a rázem dosáhli fantastického salda čerpání EU fondů přes 198 miliard v roce 2015.

CLOUD vůbec ničemu nerozumíš !!!

cloud
před 3 měsíci

Na tom Dluhoslavovi je krásné to, jak ho teď, co sedává na premiérské sesli, naučili kývat hlavou.Když začne v tv lhát, tak sám sobě souhlasně přikyvuje hlavou v naději že jeho lži vypadají lépe,dříve chudák vrtěl nesouhlasně hlavou už dopředu, aniž by oponent stačil otevřít hubu.

komunista Kubík
před 3 měsíci

Tak jsem se podíval na film o krejčířovi 2 díl ganstrerka- afričan a ten dluhoš s tím grossem tam vypadají pěkně a ta směnka 60 mega pro socany na volební kampan za čepro tak to je nářez...

cloud
před 3 měsíci

To je tak dlouho že si nevzpomenou(na svůj socanskej problém)20-25leté maléry těch druhých dávají k dobru imrvére furt pryč,to si pamatují i detaily.

cloud
před 3 měsíci

Bohuslav Sobotka (vlastním jménem Dluhoslav Neděle, mezi kamarády Bohuš Kolovrátek Sobotka) (23. 10. 1971 Telnice u Brna) je skvrnou a hanbou na čistém štítu Moravstánu. Od mládí byl mdlého intelektu, což mu však nevadilo, aby nějakým způsobem vystudoval práva. Je fakt, že okecat umí všechno. V čem od mládí vynikal, je řitní alpinismus, z kladných osobních vlastností dlužno zmínit vyčuranost a umění plakat na správném hrobě.

vostok
před 3 měsíci

Opusi Vopusi nevidíš si do pusy, tak neplácej blbosti

novota
před 3 měsíci
opus111
před 3 měsíci

1. Nikdo z vlády netvrdil, že přebytek v červenci je závěrečný účet. Jen se zhodnotilo, že je to historicky nejlepší "mezičas", který povede k výrazně nižšímu schodku, než jak je plánovaný ve schváleném rozpočtu. A toto je důležité.

2. Za lepším inkasem je zcela logicky nastartovaný růst HDP a tento růst nastarovala aktivita vlády, která připravuje aktivně projekty pro čerpání fondů, aktivně zajišťuje programy zaměstnanosti, kdy 240 000 lidí našlo konečně práci, vláda přidává důchodcům, vláda zvyšuje minimální mzdu, vláda ruší nesmyslné polatky, které tahají peníze lidem z kapsy. Takže za růstem HDP je aktivita vlády.

3. Že růst výběru DPH má nižší akceleraci než výběr ostatních daní není přeci důkazem, že se nevybralo více kvůli kontrolnímu hlíšení. Váš argument je tedy zcela manipulativní.

4. Tvorba fixního kapitálu je ročně přes 1 200 miliard, tvrdit tedy že v mezičase nižší výdaje o 24 miliard znamenají, že vláda neinvestuje, tak to je naprosto manipulativní nepravda.

5. Konsolidace veřejných financí není mrhání, ale měl by to bý cíl každé vlády. Jestliže je přebytek 75 miliard v půlce roku, tak je to dobrý signál, že na konci roku bude schodek mnohem nižší, než je schodek plánovaný.

Vláda tedy nic nepromrhává, naopak má vynikající ekonomické výsledky. Výrazně plusové saldo státního rozpočtu v červenci 2016 je především zásluhou ČSSD, která prosadila 80% jejich volebního programu, kde byly především body pro zajištění růstu HDP.

Babiš se nazasloužil ideově o nic, naopak je brzdou ještě vyššího růstu, jelikož zabrzdil prosazení progresivního zdanění.

Jako úředníka však Babiše chválím, že plní Sobotkou svěřené úkoly velmi zodpovědně.

cloud
před 3 měsíci

Socani se perou o koryta

01|08|2016

Na ministerstvu školství zřejmě mají pražské trafiky přidruženou výrobu. Za Hulinským nastoupil i Březina. Ale logiku to má. Oba jsou to přeborníci na hlídání veřejných peněz, aby se neztrácely jinam než do jejich kapes.

První vesele obíral o dary z Pražské energetiky i hendikepované, druhý je soudem pravomocně uznaný podvodník v souvislosti s odměnami z Dopravního podniku. Rady od takového chlapa, to musí být požehnání.

Tolik jeden z komentářů na sociální síti na skutečnost, že po Hulinském bude radit na ministerstvu školství i další šíbr pražské ČSSD Karel Březina. A jak národu soudružka ministryně Valachová vysvětlila fakt, že rady Karla Březinů jsou pro české školství naprosto nepostradatelné? Přečtěte si záznam rozhovoru v Událostech, komentářích na ČT 24:

Poslední věc, proč vám bude radit Karel Březina, člověk pravomocně odsouzený za podvod?

Kateřina Valachová: Je to jeden z mých poradců, externí. Bude se to týkat otázky regionů.

Ptal jsem se proč, ne čeho.

Valachová: Je to legitimní, že pracuji s kolegy uvnitř ČSSD. O odsouzení Březiny vím, je to fakt. Mě ani jeho to netěší, ale co se týká spolupráce v této konkrétní oblasti, týká se to politické agendy, to je zkrátka fakt.

Vidíte v tom problém? Odsouzený podvodník, roční podmínka. Vidíte problém, že odsouzený může radit ministryni školství?

Svoboda (bývalý pražský primátor): Z právního hlediska problém nevidím, pokud mu podmínka skončila, není co řešit. Z odborného hlediska mě zajímá, kde je jeho přínos do oblasti regionálního školství. On je člověk, který je dopravní inženýr, rozumí dopravním stavbám, ale že by se zabýval někdy v životě školství, to jsem neviděl. Trochu to zavání trafikou.

Valachová: Březina má své stálé jiné angažmá, nedá se říci, že by v rámci externího poradenství zbohatl na ministerstvu, ale je to rozhodně otázka poradenství, politické. Lze snést i výhradu, kterou jste zmínil. Pokud by šlo o státní službu, tam by to byl problém, ale tyto činnosti jsou od července odděleny. Zvládneme to.

Jó, zvládneme to, soudruzi. Kája z toho přeci nezbohatne, závistivci, má ještě jiný a lepší erární džoby, je to politické. Hlavně, že ze státního kape a my to umíme, tak nějak po socialisticku vysosat dokud je v krmelcích co žrát.

opus111
před 3 měsíci

V české přírodě se zabydlela nová šelma - norek americký. Rychle se množí a dokáže zlikvidovat trdliště chráněných raků, vyhubit užovky nebo vylovit ledňáčky. Z naší fauny vytlačil původního norka evropského a nemá u nás přirozeného nepřítele.

"Do české přírody norek americký nepatří. Není to původní druh. Vytlačil i norka evropského. Má široké potravní spektrum. Zlikviduje trdliště (místo pro tření) chráněných raků, pochutná si na ledňáčcích," vysvětlil iDNES.cz Václav Hlaváč ze státní Agentury pro ochranu přírody a krajiny.

Norek americký je podle něj schopen vyhubit v Česku chráněné živočichy (obojživelníky, raky, hady), pokud se proti němu nezakročí. Navíc tu ani nemá přirozeného nepřítele, a tak se rychle množí a dostává se už i do měst. Podle ochránců přírody v Česku prostě nemá co dělat.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/ceskou-prirodu-za...

komunista Kubík
před 3 měsíci

EU socan bande v akci ... .....http://www.expres.cz/evropska-unie-zakaz...

cloud
před 3 měsíci

K přebytku 75,6 mld. Kč za prvních sedm měsíců je třeba říci, že:

1. Účet se dělá až na konci roku a výdajově složitější je právě druhá polovina roku, která nás teprve čeká. Na konci roku tedy bude deficit v řádu desítek miliard Kč.

2. Za lepším inkasem daní je nadprůměrný ekonomický růst, nikoliv aktivita naší vlády. Je třeba poděkovat podnikatelům, že vydělávají a spotřebitelům, že utrácejí.

3. Za lepším výběrem daní není kontrolní hlášení, protože inkaso DPH, na které kontrolní hlášení míří, rostlo za uplynulé měsíce oproti jiným typům daní velmi podprůměrně.

4. Bilanci rozpočtu „vylepšily“ i nižší investice (-24 mld. Kč meziročně). Tato vláda neinvestuje, byť to byla její priorita. Naopak rostou výdaje běžné, kterými vláda nakupuje voliče před blížícími se volbami.

5. Rekordní přebytek v červenci je nám na nic, když na konci roku to bude schodek v řádu desítek miliard a vláda plánuje i na další rok až 60 mld. deficit. Vláda tak promrhává ekonomický nejlepší období na konsolidaci veřejných financí.

Závěr: Andrej Babiš a vláda se nemají čím chlubit!

opus111
před 3 měsíci

1. Nikdo z vlády netvrdil, že přebytek v červenci je závěrečný účet. Jen se zhodnotilo, že je to historicky nejlepší "mezičas", který povede k výrazně nižšímu schodku, než jak je plánovaný ve schváleném rozpočtu. A toto je důležité.

2. Za lepším inkasem je zcela logicky nastartovaný růst HDP a tento růst nastarovala aktivita vlády, která připravuje aktivně projekty pro čerpání fondů, aktivně zajišťuje programy zaměstnanosti, kdy 240 000 lidí našlo konečně práci, vláda přidává důchodcům, vláda zvyšuje minimální mzdu, vláda ruší nesmyslné polatky, které tahají peníze lidem z kapsy. Takže za růstem HDP je aktivita vlády.

3. Že růst výběru DPH má nižší akceleraci než výběr ostatních daní není přeci důkazem, že se nevybralo více kvůli kontrolnímu hlíšení. Váš argument je tedy zcela manipulativní.

4. Tvorba fixního kapitálu je ročně přes 1 200 miliard, tvrdit tedy že v mezičase nižší výdaje o 24 miliard znamenají, že vláda neinvestuje, tak to je naprosto manipulativní nepravda.

5. Konsolidace veřejných financí není mrhání, ale měl by to bý cíl každé vlády. Jestliže je přebytek 75 miliard v půlce roku, tak je to dobrý signál, že na konci roku bude schodek mnohem nižší, než je schodek plánovaný.

Vláda tedy nic nepromrhává, naopak má vynikající ekonomické výsledky. Výrazně plusové saldo státního rozpočtu v červenci 2016 je především zásluhou ČSSD, která prosadila 80% jejich volebního programu, kde byly především body pro zajištění růstu HDP.

Jediné v čem s vámi budu souhlasit, že Babiš se nazasloužil ideově o nic, naopak je brzdou ještě vyššího růstu, jelikož zabrzdil prosazení progresivního zdanění.

Jako úředníka však Babiše chválím, že plní Sobotkou svěřené úkoly velmi zodpovědně.

opus111
před 3 měsíci

Nových firem v Česku vzniká nejvíc za devět let

Za prvních šest měsíců letošního roku bylo v Česku zaregistrováno 13 731 nových firem, což je téměř o dvě procenta více než ve stejném období roku 2015.

Loni přitom vzniklo nejvíc společností od předkrizového roku 2007, letošní rok by mohl rekord překonat, uvedla v analýze poradenská společnost Bisnode.

komunista Kubík
před 3 měsíci

Tady se práši jak kdyby to psal starý Kojzar..kudy chodil tudy krad a rozával kdo...

opus111
před 3 měsíci

Majetek českých domácností loni dosáhl hodnoty 11,4 biliónu korun, na jednoho Čecha tak v průměru připadá přes milión korun. Během dvaceti let se hodnota majetku Čechů v běžných cenách téměř ztrojnásobila - v roce 1995 činila 3,9 biliónu. Uvádí to analýza České bankovní asociace (ČBA), která vychází z dat Českého statistického úřadu (ČSÚ).

Nový majetek byl jen z menší části pořizován na dluh. Finanční závazky sice stouply za dvacet let více než šestinásobně, ale jen o 1,3 biliónu korun, zatímco hodnota majetku stoupla o 7,6 biliónu korun. Z drtivé části tedy růst majetku nevede přes zadlužení, uvedla ČBA.

Hodnota majetku jednoho občana dosáhla vloni miliónu korun (přesně 1,083 tisíc Kč), zatímco před 20 lety to bylo pouze 374 tisíc korun.

Domácnosti drží majetek ve třech hlavních formách – nemovitostech určených k bydlení, bankovních vkladech a přírodních zdrojích (např. půda).

Majetek v podobě nemovitostí na bydlení dosáhl hodnoty 4,2 biliónu, což je 2,7krát více než před dvaceti lety.

Vklady a peněžní hotovost vzrostly za dvě dekády na sedminásobek na 2,6 biliónu. Třetí nejvýznamnější položku představují přírodní zdroje, v nichž mají domácnosti majetek v hodnotě 1,3 biliónu.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Jelimánku, znáš někoho, kdo si půjčí, aby to uložil do banky? Já ne. Takže když si někdo půjčí, nakupuje, že? Vážně tě nenapadlo, že nákup je zdaněný? Hlavně že tady opruzuješ a jsi blbej, jak tvoje modla Sobotka. Napadlo tě, že mzdy se daní a navíc za peníze, co dostanou státní zaměstnanci přidáno, se opět nakupuje a zvedají se daně a HDP pro Babiše? A takový jeliman tady dělá socialistickou přednášku. Jdi se z tý opice vyspat, už mě nudíš.

opus111
před 3 měsíci

Větší výběr daní je především proto, že 240 000 lidí našlo konečně práci. A tito lidé mají teď daleko vyšší příjmy, než kdyby seděli na Úřadech Práce. Současně tito lidé platí odvody.

Dále se zvýšila minimální mzda za posledních 2,5 roku o 1 900,-Kč. Průměrná mzda se zvýšila o 2700,-Kč.

Lidé tedy mohou více utrácet, protože se jim zvýšily příjmy.

To jsou ty trumbelo ti tahouni vyšších příjmů do státní kasy.

Je vidět, že naprosto ničemu nerozumíš. :))

opus111
před 3 měsíci

Meleš jen páté přes deváté. :)

Psal jsi, že kdyby Babiš výdaje srovnal, tak je to děsivý propad!

A potom jsi poukázal na dluhy domácností.

Takže jí ti poukazují, že domácnosti mají také 2,6 biliónu korun uloženo v bankách.

Tak o čem to tady meleš, že by Babiš byl v děsivém propadu? :))

Podle tvé logiky, by byl 1,3 biliónu v plusu. :)

Jsi úplně mimo realitu!

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Kristova noho, za prvé popisuješ to, na co jsem pukázal já, jenom ti nedošlo, že Babiš a Sobotka nedostává z toho zisk přímý, ale zdaněný. Pak se podívej, jestlu za Kalouska v krizi úspory stoupaly, či klesaly. Možná ti pak do hlavičky kozel trkne. Pak se podívej, co je Státní kasa nebo pokladna, kdo ji zavedl i yBabiš se Sobotkou vykradli. A kolik tam bylo přwd Babišem.A pro dnešek máš na přemejšlení dost, abys to do večera splnil. A uviďíš, co je ten Babišův zázrak.

opus111
před 3 měsíci

Je to velmi jednoduché.

Od roku 2007 do roku 2013 pravice zvýšila státní dluh o 800 miliard a navýšili dluhovou službu o 30 miliard ročně.

Tak o jakých úsporách tady chceš psát?

Kalousek v době krize vytvářel nadstandartní rozpočtové rezervy, aby si ulil finance na tunel, který chystal pod názvem ekologická zakázka.

Jestli někdo za krize dusí hospodářství, že škrtí co se dá a ještě k tomu vytváří nadstandardní rezervy, navíc si ty peníze půjčoval v zahraničí za úroky, tak je to zločin, za který by měl být Kalousek souzen.

Babiš v roce 2014 část těchto rezerv ve výši něco přes 90 miliard převedl na pokrytí schodku a tím se dostal do plusu 20 miliard za rok 2014.

Ale to už nemá nic společného s rokem 2015!

Babiš se Sobotkou nic nevykradli. Naopak ušetřili státu výdaje za dluhovou službu, protože je nesmyslné držet příliš vysokou rezervu a platit úroky, když si potom musí stát půjčit na schodek. K tomu ještě dodám, že v roce 2015 se Babišovi podařili udat dluhopisy se záporným úrokem ve výši 200 miliard, takže do konce volebního období mají bohatě na schodky a ještě sníží dluhovou službu.

Hodnotit v tomto námětu přijmy přímo například ze zisků státních podniků a příjmy z výběru daní mi přijde jak zcela jiné téma.

K tomu jen, že k zásadnímu navýšení příjmů do státní kasy došlo na straně odvodů (sociální a zdravotní pojištění) a daňových příjmů od zaměstnanců a korporací. U OSVČ je nárust nulový. Příjmy ze státních podniků se prakticky nenavýšily.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Takže Kalous rozvrátil a proto Babiš dostal dluh za záporný úrok? Za pár měsíců obrátil ekonomiku, což se nikomu na světě nepodařilo a Babiš je Boží, svět s úžasem zírá? Nebo ti hrabe stále víc? Takže když se zvedly sociální odvody, protože se stát zadlužil, lidi se zadlužili a zvýšili se dotace, takže se zvedlo množství práce, je to zásluhou Dluhoslava? Ty jsi třída!

opus111
před 3 měsíci

Píšeš úplné bláboly a vytváříš souvislosti, které já jsem nikdy nepsal.

Babiš dostal finance na záporný úrok, protože ECB a její partneří nemají kam umístit finance, aby podpořili růst v Eurozóně, tak se nabízejí i za záporný úrok.

Nikdy jsem nepsal, že Babiš je Boží, psal jsem, že je to jen schopný úředník, který zodpovědně plní zadání premiéra Sobotky.

Nejdříve se zvedla potřeba po výrobcích a to jak v ČR tak pro export. Tím se zvýšila zaměstnanost a zvýšily se výběry na odvodech, protože 240 000 lidí našlo novou práci.

Celé to rozpohyboval Sobotka, protože jednak vláda přinesla do společnosti pozitivní náladu, která vždy stimuluje poptávku a dále jsou zde ralizované programy, které také stimulují poptávku. To jest programy zaměstnanosti, zvýšení příjmů důchodcům, zvýšení minimální mzdy, čerpání EU fondů a další a další, už jsme o tom psal.

Je vidět, že jsi absolutně nic nepochopil a tvůj zcela zmatený příspěvek to 100% dokazuje, že ničemu nerozumíš.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Jelimánku, už příští rok to udělají všechny státy na světě. A co pak? Jinak jsi neodpověděl na nic, protože to neokopíruješ. Sobotka udělal kulový, ale ECB a ČNB. Selský rozum: podvod a zločin, ze kterého profituje tahle zkorumpovaná socialistická vláda. Komedie, která nás tlací ke dnu. Teda naše potomky., My si užíváme a s námi jde zločin, který Sobotka provedl.

opus111
před 3 měsíci

Píšeš opět nesmysly. :)

Být aktivní asi neumí být každý, jinak by i Kalousek čerpal ty fondy EU a on by je rád čerpal, ale neuměl to.

Kalousek dělal daleko větší schodky rozpočtu, přitom měl stejně dobrý export jako Sobotka, v roce 2009 mu ČNB pomohla, že koruna oslabila až na 29Kč/EUR ale stejně to Kalousek vedl ke dnu. :)

Takže opět tady plácáš jen nesmysly. :)

opus111
před 3 měsíci

Babišovi zvoní hrana:

říjen 2014...............červen 2016

ANO......27%..............22,5%

ČSSD....16%..............15,1%

KSČM....11%..............11,4%

ODS.......4,7%.............5,7%

KDU.......4,3%..............4,8%

HOP09...5,8%..............4,4%

Jak je vidět při srovnání za poslední necelé dva roky, tak podle STEM výrazně ztrácí hnutí ANO, která přichází o 16% jejich voličů.

Dále ještě více ztrácí HOP09, která příchází o 24% jejich voličů.

Ostatní strany se drží prakticky na stále stejných preferencích.

https://www.stem.cz/wp-content/uploads/2...

Z tohoto srovnání je jasně patrné, že voliči dávají výraznou STOP pravicovým populistům typu Babiš nebo Kalousek.

cloud
před 3 měsíci

Bez Babiše Bohouš nedokáže nic.A zde je názor odjinud...... Na Evropu se valí miliony vetřelců, kteří nás chtějí zlikvidovat, v Německu vládne blázen Angela Merkel, která s penisem od Obamy v hubě, touží po válce s Ruskou federací a česká vláda se pomalu rozpadá díky protikuřáckému zákonu, který parlament švejkovsky smetl ze stolu. Prvně daný zákon vykastroval a pak neschválil. Ministr Svatopluk Němeček málem zdechl na šok a Slávek Sobotka si nadělal do kalhot a zákon nechal opět předložit do vlády.

opus111
před 3 měsíci

Když byl Bohuslav Sobotka ministrem financi v letech 2002-2006 tak hospodářství ČR skvěle properovalo růstem 6% HDP a ještě i v roce 2007dokud Topolánek nepřijal Batoh, tak skončilo díky Sobotkovi (rozpočet sestavoval Sobotka) hospdářství s nejnižším schodkem pouhých 20 miliard.

Takže jak je vidět, Sobotka Babiše absolutně nepotřebuje.

Co se týče protikuřákého zákona, tak žádný Parlament, jak nám tady chcet maniopulativně namluvit, ale naprosto nezodpovědně pod vlivem lobistů jej shodili ze stolu poslanci ANO.

A tento zákon rozhodně netrhá koalici a protikuřácký zákon bude přijat navzdory křivárnám ANO.

Nevím proč používáte tak expresivní výrazy, že by Němeček měl "zdechnout" a Sobotka, že by si měl nadělat do kalhot?

Maximálně si mohli odplivnout nad křivárnou hnutí ANO.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Zjisti si ty šašku, jak to skutečně bylo. Zase víš prd, viď? Řecko taky úspěšně zvládá dluhy! Tento rok měla vláda snížit dluh o 150 miliard. A výsledek, všichni jsou zadlužení daleko víc, jenom Babiš jásá, že vybral víc. Trapné. Kdyby výdaje srovnal, tak je děsivý propad! Ale rozdali víc, tak pochopitelně zdanili víc, ale to umí každý negramot! Zase budeš nad tou zprávou čumět jak tydýt, že jo.

opus111
před 3 měsíci

Jaké výdaje kdyby Babiš srovnal? Saldo státního rozpočtu je právě o výdajích o příjmech.

To jako, že ministerstvo financi ČR nějak zamlčelo nějaké výdaje.?!

Uveď, které výdaje? Nebo víš prd? :)

No ty už máš fakt dost. :)

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Hraješ blbýho, nebo fakt nevíš? Tak se podívej na zvýšení dluhů domácností, firem, odvody, zvýšení platů státních zaměstnanců a odvody - úžas Babiše. Mám pokračovat, tajtrlíku? Kalous má pravdu, že je to trapná śaškárna na nepolíbené počtama. Ve skutečnosti jsme někde na nule. A jak by to bylo navíc bez Singra? Aha, zase víš prd, co?

opus111
před 3 měsíci

Dluhy domácností přeci nejsou dluhy státní, co to píšeš za nesmysly???

Apropó, víš kolik mají domácnosti uložené v bankách??? Dvakrát více než kolik těm bankám dluží. :)

Víš kolikrát se zvýšil majetek domácností od roku 1995??? Ztrojnásobil se! A jen z menší části je na dluh. :)

Zvýšení platů zaměstnanců jsou nějaké zamlčené výdaje???

Ty už radějo s ničím nepokračuj, píšeš totální nesmysly. :)

Ty už máš totálně dost. :)

gogo
před 3 měsíci

Sobotkovi zvoni hrana. Vede to cim dal hur. Za dva a pul roku se snizily prefernce jeho strany o skoro 4%.

Cerven 2016
-----------
ANO ..... 22.5%
CSSD .... 15.1%
KSCM .... 11.4%
ODS ...... 5.7%
KDU-CSL .. 4.8%
TOP09 .... 4.4%

Leden 2014
----------
ANO ..... 19.9%
CSSD .... 18.6%
KSCM .... 14.0%
TOP09 .... 7.6%
KDU-CSL .. 5.3%
ODS ...... 5.7%

Vývoj stranických preferencí STEM – leden 2014 – cerven 2016 (%)
https://www.stem.cz/wp-content/uploads/2...

komunista Kubík
před 3 měsíci

A další příklad jak socanské vlády z ost europe dotují v sýrii povstalce...http://colonelcassad.livejournal.com/287...

opus111
před 3 měsíci

Pokud by se potvrdily průzkumy STEM, jakože to je stejná žumpa jako Aeronet, https://www.stem.cz/wp-content/uploads/2...

pak by to znamenalo, že vznikne pro ČSSD naproto jedinečná a vynikající situace, jelikož ODS a TOP09 by se nedostaly do sněmovny a ve Sněmovně by naprosto dominoval tandem ČSSD a KSČM.

Babiš by nebyl schopen s nikým složit vládu a to je přesně to o co si nyní svými silovými výroky Babiš koleduje.

Ve Sněmovne by možná ještě byl Okamůra a Lidovci, ale ti jsou jednak velmi okrajoví a jednak jsou zdrojem obrovské nestability.

Takové víťezství Babišovi přeji, kdy bude v ruce žmoulat klobouk a prosit Sobotku, aby s ním šli do koalice.

Sobotka je naprosto fenomenální manažer a jak to tak vypadá, ČSSD nemůže dostat špatné karty.

gogo
před 3 měsíci

Máte tam chybu, Okamura se píše s krátkým 'u'.

Jasne, po urazeni autora tohoto webu, jeho ctenaru, ctenaru Aeronetu, jeho autoru, obvinovani ministerstva financi, byvalych clenu vlady a dalsich, ted pribyl i STEM ...

Zhorsuje se to, co ...mel byste se poradit se svym operacnim dustojnikem a osobnim lekarem, co s tim. Silnejsi prasky, ledove sprchy, terapie ...

komunista Kubík
před 3 měsíci

Konec socanů - jako ods...http://nazory.aktualne.cz/komentare/zbes...

opus111
před 3 měsíci

Je to přesně naopak.

ČSSD zatočila s Babišovou chobotnicí a volby potvrdí, že to byl správný krok.

Lidé vidí, že se jim daří mnohem lépa za Sobotkovy vlády než za vlády ODS.

A Babiš? Škoda psát. Cestu na Ukrainu si nikdo nepřeje.

Oligarchy v politice tady opravdu lidé nechtějí.

gogo
před 3 měsíci

Vitači uprchliků, opět Vás dostali na rohlik v mléce namočený.

Seznamte se s realitou a fakty, Sobotkovi zvoni hrana. Psali to i na Aeronetu.
ANO - 22.5%
ČSSD - 15.1%
KSČM - 11.4%

Vývoj stranických preferencí STEM – leden 2014 – červen 2016 (%)
https://www.stem.cz/wp-content/uploads/2...

novota
před 3 měsíci

Na místě finac ministra být sralbotka tak je to totálně v minusu....

opus111
před 3 měsíci

Rozpočet ČR skončil v červenci v přebytku 75,6 miliardy korun

Česko hospodařilo ke konci července s přebytkem státního rozpočtu 75,6 miliardy korun. K nejlepšímu výsledku od roku 1993 pomohl zvýšený výběr daní i ekonomický růst, uvedlo v pondělí ministerstvo financí.

Schválený schodek rozpočtu pro letošní rok je 70 miliard, podle ekonomů ale dosavadní vývoj ukazuje, že nakonec bude výrazně nižší.

https://www.novinky.cz/ekonomika/410762-...

gogo
před 3 měsíci

Vitaci uprchliku, zase jste se nechal opit rohlikem od Bohouska. Vas velici dustojnik by Vam mel vysvetlit, ze tyhle mesicni cisilka jsou uplne ale uplne irelevantní. Podivejte se na Aeronet, jak to ve skutecnosti je.

Hospodarit se 70 milardovym deficitem pri 4% rustu HDP je ekonomicky zlocin Sobotkovy rozhazovacne vlady.

opus111
před 3 měsíci

Pravičáci 7 let měli rej, utráceli a nevěděli ani za co.

Na ministerstvu zemědělství utratili přes miliardu a neví na co.

Ministerstvo zemědělství utratilo za osm let 1,4 miliardy korun za poradenství a vzdělávání v zemědělství. Neví přitom, čeho tím chtělo dosáhnout. Tak zní závěr inspektorů nejvyššího kontrolního úřadu, který se zaměřil na hospodaření s penězi v letech 2007 až 2014, které byly určené na vzdělávání a poradenství v oblasti zemědělství.

https://www.novinky.cz/domaci/410716-na-...

komunista Kubík
před 3 měsíci

A trafikanti v akci 1. kovaný komun a zloděj a 2 soudem uznaný zloděj..http://pravyprostor.cz/socialisticke-tra... kudy chodil tudy kradl socan demokrat..

gogo
před 3 měsíci

Vláda ČR nemá od občanů mandát k tomu, aby rozvracela Sýrii dodávkami zbraní povstalcům. Tím se odsouvá mír v Sýrii k nedohlednu a tím se odsunuje k nedohlednu i konec migrační krize a návrat uprchlíků z Evropy zpátky do Sýrie.

http://aeronet.cz/news/video-syrska-arma...

komunista Kubík
před 3 měsíci
opus111
před 3 měsíci

Skládací kobylka na jedno použití

RPG-75 patří do rodiny teleskopických pancéřovek. Ty se začaly do výzbroje zařazovat v 60. letech s nástupem mechanizace peších jednotek prostřednictvím obrněných transportérů a bojových vozidel pěchoty. V jejich interiérech bylo mnohem méně místa, než na nákladních automobilech, klasické „dlouhé“ pancéřovky se do nich tedy nehodily. Proto už v 60. letech americká armáda přijala do výzbroje známou teleskopickou pancéřovku M72 LAW, jež si prošla bojovým křtem ve Vietnamu. M72 byla inspirací i pro experimenty za železnou oponou, a tak v 70. letech vznikla československá RPG-75 nebo polská RPG-76 Komar či sovětská RPG-18 Mucha.

RPG-75 vyvíjela Prototypa Brno společně s jejím pozdějším výrobcem Zevetou Bojkovice pod krycím jménem Kobylka, které se pak ujalo i jako přezdívka zbraně. Do výzbroje čs. armády se nová zbraň dostala v roce 1975 pod oficiálním označením 68mm reaktivní protitankový granát vzor 75.

gogo
před 3 měsíci

Kdyby Sobotkova vláda na prvním místě nedodávala potají do Sýrie protitankové střely povstalcům za pomoci amerických zásobovacích kanálů, tak by ta migrační krize skončila o to dříve.

Jak toto vysvětlí pan premiér Sobotka?

gogo
před 3 měsíci

Vitaci uprchliku, ze mate problemy s porozumenim psaneho textu je verejne tajemstvi.

Vi o tom Vas lekar, ze se k tomu pridal i problem s rozeznavanim obrazku.

Ohh, ja vlastne zapomnel o Vasi neskryvane nenavisti k Aeronetu a jeho autorum. Zacnete pak videt rude a nerozeznate ani obrazky.

V takovem pripade by jste se ale mel vyvarovat jakychkoliv komentaru nebot ze sebe delate cim dal vetsiho saska. Nebo je to Vas cil?

komunista Kubík
před 3 měsíci

Kde končí zbraně na příkaz socanské vlády..tak pokud asad vyhraje tak czechostán má utrum..http://aeronet.cz/news/video-syrska-arma... proto jako by vybuchly ty vrbětice...

opus111
před 3 měsíci

Další blábolivý článek Aeronetu.

RPG-75 jsou ve výzbroji nejenom československé armády již od roku 1975.

Ovšem VK má hned jasno, osobně to posílal Sobotka, že?

To už je těžká duševní porucha, nechápu, že tu mediální žumpu Aeronet vůbec někdo bere vážně.

gogo
před 3 měsíci

Vitaci uprchliku, ze mate problemy s porozumenim psaneho textu je verejne tajemstvi.

Vi o tom Vas lekar, ze se k tomu pridal i problem s rozeznavanim obrazku.

Ohh, ja vlastne zapomnel o Vasi neskryvane nenavisti k Aeronetu a jeho autorum. Zacnete pak videt rude a nerozeznate ani obrazky.

V takovem pripade by jste se ale mel vyvarovat jakychkoliv komentaru nebot ze sebe delate cim dal vetsiho saska. Nebo je to Vas cil?

gogo
před 3 měsíci

Zbraně z Vrbětic, co ztratil náš hérec ze Sobotkovy vlády, se už našly. U teroristů v Sýrii, co řežou hlavy 6 letým dětem.

Pan VK opět skvělý článek.

opus111
před 3 měsíci

Aha, takže nakonec celkový objem vyplacených
před 14 min

Tedy i se všemi odslouženými službami, přesčasy, rizikovými příplatky atd...
Jsi vůl a nakonec jsi padnul do díry, kterou sis tu sám vykopal, makroekonomická Tečko. Howgh.

---------------------------------------------------------------------------

Do díry jsi spadnul ty sám a už jsi tam hodně dlouho. Jen jsi dokázal, že ničemu nerozumíš a zřejmě neumíš ani číst.

Toto jsem ti napsal před několika hodinami:

"Vždy se uvádí průměrná hrubá mzda.

Průměrná mzda se počítá jako podíl vyplacených mzdových prostředků a počtu osob daného segmentu, v tomto případě počtu zdravotních sester ve státních nemocnicích.

Proto je zcela jasné, že průměrná mzda nemá nic společného s tabulkovývm platem."

No jen tak dále, je zábavné sledovat, jaký exot chodí psát nesmysly na pářát. :))

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Nekopíruj, neopisuj, když víš prd, šašku. Kdykoliv nenajdeš odpověď, zaćneš kecy z jiné strany. Tobě stačí položit otázky, na které nemá internet odpověď, musíš to zkombinovat sám a jsi v hajzlu. A takhle vede republiku blb Sobotka. Vypůjćím si a tím umažu dluh. To řekne akorát pitomec a Sobotka.A fraška s kurzem, inflací a cenou peněz to pouze kamufluje, aby se politici plácali po ramenou. Vždyť ani nevíš, jak z toho ven a papouškuješ nedovzdělanýho Sobotku.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Hele opruz, co se stane, když se zvýší inflace, ČNB přestane devalvovat, poklesne ekonomika a sníží se výběr daní? Jaké kroky mimo dalšího zadlužení bude mít Sobotkova hrůzovláda připravený? Vážně se ty chytráku bude snižovat zadlužení?

opus111
před 3 měsíci

Opět jen dokazuješ, že vůbec nerozumíš ekonomice.

Jestliže se zvýší inflace, tak naopak výdaje na spotřebu se zvýší a tím samozřejmě poroste i HDP.

Ekonomika v žádném případě nepoklesne.

Pro rok 2016 i 2017 je predikován další růst přes 2%.

Jestliže se zvýší inflace a ČNB přestane devalvovat protože kurz bude stabilně kolem 27Kč/EUR, tak ukončení intervencí nemá žádný vliv na ekonomiku.

Triviálními dotazy opět jen dokazueš,že absolutně ničemu nerozumíš.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Nech si ty kecy pro svou babičku a neuhýbej. Otázka je jasná, ale odpověď nemůžeš okopírovat, to musíš vědět, co s tím. Ta otázka byla postavená tak, aby to okopírovat nešlo. Jsi hlupák, prd víš. A přitom odpověď je jednoduchá.

opus111
před 3 měsíci

Průměrný plat všeobecná sestra bez specializace je 25 tisíc.

Průměrný plat všeobecných sester se specializací je 32 tisíc.

Dále se mezi zdravotní sestry počítají také porodní asistentky, jak se specializací tak bez specializace.

Dále jsou tam počítány také zubní instrumentářky.

Průměr všech těchto výše uvedených je 31 tisíc měsíčně hrubého.

http://kupnisila.cz/prumerna-mzda/

Tečka.

Opět jsi "rozumbrado" ukázal, že ničemu nerozumíš!

Meleš vyčtený kraviny
před 3 měsíci

a přitom vůbec nevíš, která bije, protože jsi úplně stejnej, reálným životem netknutej klotovej rukáv, jako ten tvůj Bohuslav. Kdyby měly sestry průměrnej plat těch tvých 25tis, respektive 31tis, tak se kvůli jejich totálnímu nedostatku nejspíš nezavírají oddělení, ale nečekám, že tě tenhle rozpor nějak znejistí, ty makroekonomická Tečko.

opus111
před 3 měsíci

Opět jsi zcela mimo realitu.

Ten problém se zdravotními sestrami je komplexní. Jednak jich mnoho pracuje v zahraničí, tam si vydělají násobně více. A jednak je problém s jejich vzděláním.

Proto chce vláda zavést, že bude stačit jednoletá nadstavba a nebude nutné v podstatě vysokošlokolské vzdělání jako doposud.

Sestry bez specializace nemusí mít tak vysoké vzdělání.

http://tn.nova.cz/clanek/zdravotni-sestr...

Ničemu nerozumíš a jen tady provokuješ.

Mimo realitu jsi zjevně ty sám
před 3 měsíci

makroekonomická Tečko a ten tvůj nováckej šrot si strč za klobouk, to ví každej z oboru, že socani sesterskou i asistentskou práci svými odbornými požadavky totálně zapařili a teď mají hoňku, co s tím.
Mrkni se na tuhle oficiální platovou tabulku (ano je rok stará) a přečti si taky diskuzi pod ní abys viděl, ja se to má v českém zdravotnictví, o kterém víš zjevně leda velký, ale opravdu velký kulový.

.....tady je.....
před 3 měsíci
opus111
před 3 měsíci

Není třeba uvádět, že platy se pohybují od minimální mzdy až po 40 tisíc měsíčně.

Navíc tabulka je rok stará, jak uvádíš, takže minimální mzda je už o 700Kč vyšší, což průměr rozhodně zvyšuje a také nejvyšší mzdy už budou hodně přes 40 tisíc.

Prostě objem vyplacených mzdových prostředků, poděleno počtem zdravotních sester = 31 tisíc měsíčně hrubého ve státní nemocnici.

Tečka, není dále co řešit. Jen se dále zesměšňuješ, že chceš zpochybňovat nezpochybnitelné.

Aha, takže nakonec celkový objem vyplacených
před 3 měsíci

Tedy i se všemi odslouženými službami, přesčasy, rizikovými příplatky atd...
Jsi vůl a nakonec jsi padnul do díry, kterou sis tu sám vykopal, makroekonomická Tečko. Howgh.

+++
před 3 měsíci

Teď má Rusko rating u Standard & Poor's stejný jako členové EU Maďarsko a Bulharsko nebo Indonésie, což podle mě celkem ujde.

Hlavně se divím, že americké ratingové společnosti Standard and Poor's, Moody's a Fitch stále existují a jejich klienti je po finanční krizi 2008 nezničili soudními žalobami na náhradu škody! Já na bráchu, brácha na mě. Největší úlet AA+ pro United States.

Germany AAA Stable
United States AA+ Stable
Czech Republic AA- Stable
Slovakia A+ Stable
Saudi Arabia A- Stable
Spain BBB+ Stable
Indonesia BB+ Positive
Azerbaijan BB+ Stable
Bulgaria BB+ Stable
Hungary BB+ Stable
Russia BB+ Negative
Brazil BB Negative
Italy BBB- Stable
Turkey BB Negative
Ukraine B- Stable
Iraq B- Stable
Venezuela CCC Negative

Zdroj:
http://www.tradingeconomics.com/country-...

* Rating státu (Sovereign credit rating) hodnotí důvěryhodnost dané země a její budoucí schopnost splácet své státní dluhopisy.

+++
před 3 měsíci

Opravička: Itálie BBB- má být za Španělskem a před Indonésií.

gogo
před 3 měsíci

Cesky statisticky urad (CSU) vcera uvedl, ze HDP v roce 2015 dosahl 4.5%.

http://ekonomika.idnes.cz/ekonomika-loni...

Tento udaj se blizi hodnote, kterou jiz drive uvadelo ministerstvo financi t.j. 4.2%.

Vitac uprchliku 'opus111' tady minuly tyden mnohokrat opakovane tapetoval, ze ministerstvo financi uvadi spatne udaje a ze HDP v roce 2015 je podle CSU celych 5.58%, pry diky Sobotkove skvele cilene schodkove politice :-))

Ted se tedy potvrdilo, ze 'opus111' nenavidici Aeronet byl opet mimo misu. Ale to uz snad nikoho neprekvapuje.

Napr.
http://www.paratdnes.cz/2016/07/Statni-d...
http://www.paratdnes.cz/2016/07/Bastiat-...
http://www.paratdnes.cz/2016/07/Statni-d...

opus111
před 3 měsíci

Rok - 2013 - 2014 - 2015
HDP - 4098128 - 4313789 - 4554615
Procento - - - 105,2624271 - 105,5827024

http://apl.czso.cz/pll/rocenka/rocenkavy...

ČSÚ naprosto jasně uvádí pro rok:

2014 růst HDP = 5,26%

2015 růst HDP = 5,58%

A nic na tom nezmění ani tvůj vylhaný komentář, že prý ČSÚ včera něco uved. ČSÚ včera nic neuvedl.

Podle odkazu na článek to vyplývá z nějaké publikace ve které jsou evidentně neaktuální čísla.

gogo
před 3 měsíci

Vitaci uprchliku, to je uz podruhe behem poslednich par dnu, co jsem Vas nacapal pri lhani a manipulovani.

Prosim Vas, nechte toho a zacnete si overovat informace ze slusnych a duveryhodnych zdroju, napr. Aeronetu, nez tady zacnete tvrdit blbosti.

+++
před 3 měsíci

I mistr opus se občas utne, že, opusi.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Hele vopruz, teda opus, víš, že prd víš? Stačí půjčka 30 miliard, dát to na dálnici a 1% + je na světě? Odečti Sobotkův dluh, zvýšení dluhu domácností a kolik ti výjde ekonomika neschopného Sobotky? Sobotka by měl jít do basy za ten podvod a ne být premiérem!

opus111
před 3 měsíci

Ze 4 554 je 1% celých 45 miliard, ale to není podstatné.

Máš velmi omezené chápání ekonomických procesů.

Abys mohl dát 30 miliard třeba na dálnici, tak musíš mít připravený ten projekt. To jest nejenom jak to budeš technologicky opravovat nebo stavět, ale také kudy povede, ekologii atd. a musíš mít také vykoupené pozemky a mnoho jiných věcí, které s tím souvisejí.

A toto byl právě problém předešlé vlády, že to nezvládala ani finančně, ani projektově.

Takže státní duh ani dluhy domácností s tím nemají nic společného. Navíc všechny peníze vznikají jako dluh. Další věc, kterou absolutně nechápeš.

Vláda Bohuslava Sobotky má výsledky, protože efektivně pracuje a má vizi.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Jelimánku, četl jsi, co jsi psal? Je vidět, že prd víš. Ty dnešní stupidní projekty jsou předražený o 100%. A kriminálník Sobotka to toleruje? Jenomže potřebujeme protočit prachy, tak takhle se změní ukazatel HDP. A za cenu, že ten zaprodanec bude tolerovat EU každou všivárnu. Nechlastej, když to neumíš. Až se to lidé dozvědí, nakopou ho do řiti. Včetně Babiše. Proto se připravuje zákon, že každý, kdo bude protestovat, půjde do kriminálu. A blázni, jako jsi ty, bývají nejzuřivější, když zjistí, že jsou jenom tupá návnada. A že jsi hlupák čte každý.

opus111
před 3 měsíci

Jasně, jen se protáčí prachy a všechno je předražené, a proto se nezaměstnanost snižila o 40%, kdy 240 000 lidí našlo novou práci, každý rok se o 700Kč zvyšuje minimální mzda, každý rok jde nahoru průměrná mzda, kdy zdravotní sestry už mají 31 tisíc měsíčně.

Při tom všem se rok co rok snižuje deficit státního rozpočtu, protože rostou příjmy státního rozpočtu díky lepšímu výběru daní, což umožňuje nejenom opět přidat důchodcům, ale také vyšší investice do škol a školek, protože se ropdí opět více dětí.

Doporučuji ti, nevyjadřuj se k věcem, kterým absolutně nerozumíš, jen se zesměšňuješ :)

gogo
před 3 měsíci

Vitači uprchliků, proč už zase kopirujete nepravdivé údaje, co Vám poručil Vás operačni důstojnik. Vždyt neumite ani odečist 2 čisla.

Uz jste se konečně dopočital kolik je 800 000 exekuci minus 731 000 exekuci?

Seznamte se s relevantnimi daty, prosim Vás. V roce 2015 byl základní měsíční hrubý plat zdravotní sestry ve veřejných nemocnicích s 10 letou praxi ve 2. platové třidě 11 080 Kč a v 10. platové tridě 21 190 Kč.

Přestante lhát, nenávidět Aeronet a naučte se konečně velkou násobilku a odečitat.

Hele ty rozumbrado
před 3 měsíci

V kteréže to nemocnici mají sestry 31tis měsíčně? Nebo je to taky už jejich průměrná mzda? Ty jsi ekonom asi jako já parašutista, se mi zdá.

opus111
před 3 měsíci

Loni průměrný plat sestry ve státní nemocnici byl 30 866 korun a průměrná mzda v akciových společnostech 25 434 korun. Ve státních nemocnicích i akciových společnostech stouply výdělky sester zhruba o pět procent. Naproti tomu platy lékařů ve státních nemocnicích stouply o 8,4 procenta a v akciových společnostech o 7,5 procenta.

http://tn.nova.cz/clanek/zdravotni-sestr...

Je vidět, jak jsi zcela mimo realitu ty "rozumbrado" :)

A tahle průměrná mzda,
před 3 měsíci

je hrubá mzda včetně služeb nebo tabulková, voni makroekonome?

opus111
před 3 měsíci

Tvůj elementární dotaz opět zcela jasně ukazuj, že ekonomice absolutně nerozumíš.

Vždy se uvádí průměrná hrubá mzda.

Průměrná mzda se počítá jako podíl vyplacených mzdových prostředků a počtu osob daného segmentu, v tomto případě počtu zdravotních sester ve státních nemocnicích.

Proto je zcela jasné, že průměrná mzda nemá nic společného s tabulkovývm platem.

Vyptáváš se na triviality, jak dítě z první třídy, ale děláš chytráka, že Sobotka jen točí miliardy za předražené dálnice.

Ve skutečnosti jen ničemu nerozumíš a jsi úplně směšný.

ty zoufalý chroupale nováckých statistik
před 3 měsíci

je vidět, že jsi se ve zdravotnictví nikdy neocitnul dál, než v čekárně u tvýho obvoďáka.
Tohle je realita, Všeználku
http://www.platy.cz/platy/zdravotnictvi-...

gogo
před 3 měsíci

Vitači uprchliků, už zase kopirujete nesmysly.

Proč neřeknete, co skutečně vite; obáváte se veřejné paniky?

komunista Kubík
před 4 měsíci

http://aeronet.cz/news/video-turecko-obv... pan VK jede ...proto Ti plukovníci odstřelili Nečase...věděl kam se dostal v česku organizovaný zločin...

gogo
před 4 měsíci

Supersonicky strategicky bombarder B-1B, ktery skvely pan VK zminil ve svem clanku, ted chteji SSa umistit po 10 letech opet na ostrov Guam, vzdaleny asi 3000 kilometru od Jihocinskeho more. Po breznovem oznameni o umisteni techto bombarderu v severni Australii, je to dalsi lokalita, ze ktere jsou svetovi obranci demokracie schopni zautocit na vychodni pobrezi Ciny.

http://www.airforcetimes.com/story/milit...
http://www.japantimes.co.jp/news/2016/07/29 /asia-pacific/u-s-to-deploy-b-1-bombers-to- guam-for-first-time-in-a-decade/#.V5u7H4MrK M8

opus111
před 4 měsíci

Zajímalo by mne, jak VK přišel na toto: "Americké stroje budou nad Českou republikou cvičit shazování kazetových bomb, clusterové munice a bílého fosforu".

Ten VK už je vážně pomatený.

gogo
před 4 měsíci

Sobotkova vlada jede spolu s dalsimi zememi stredni a vychodni Evropy v prodeji zbrani islamskym teroristickym skupinam zprostredovanem pres Saudskou Arabii.

http://zpravy.idnes.cz/zbrane-z-vychodni...
https://southfront.org/report-european-g...

cloud
před 4 měsíci

Ekonomický rozvrat se naopak úspěšně a plánovitě koná v EU podle přání USA.

novota
před 4 měsíci

To se rozdává z cizího...lihač opět uplácí.holt budou volby a ovčané si zvolí novou soc. eu totalitu....http://zpravy.idnes.cz/duchodcum-sobotka... asi budou lítat vrtulníky eu opět

cloud
před 4 měsíci

Ten odporný plešatec kouká nějak vyděšeně.

komunista Kubík
před 4 měsíci

Kouká vyděšeně.....asi k vůli tomu...http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...