Záhady ve financování NATO skutečně nikoho netrápí? Jak skrytě dotujeme USA!

.

Řecko je strašně zadlužené. Prý se tam všichni flákají a nic nedělají. Samozřejmě odchody do důchodu, vybírání daní a další a další nedokonalosti o Řecku jsou opravdivé.  Ale pak je tady další záhada.

 

Strašidelné zadlužení Řecka nemá cenu rozebírat. A půjčky, které dostane, jdou okamžitě na úroky z půjček. Komu? Samozřejmě Německu. Jenomže je zde další záhada: nákupy zbraní, které Řecko nepotřebuje. A USA vynáší pochvalná slova, jak úžasně přispívá do NATO.

 

Krásnější příklad je však Polsko:

Polsko zůstane v letech 2014 až 2020 největším příjemcem finanční solidarity Evropské unie. Dostane dokonce více peněz než za uplynulých sedm let, přestože rozpočet EU byl o trochu snížen. Na summitu Evropské rady loni v únoru přiznali unijní šéfové Polsku 72,9 miliardy eur v cenách z roku 2011. V novém víceletém finančním rámci tedy každé čtvrté euro z evropských fondů připadne Polsku. Po zohlednění inflace naroste tato částka na 82,5 miliardy eur. A kam se stočí tyto peníze? 

Opět další úžasný penězovod

Řecko a Polsko byly největšími odběrateli finančních prostředků z evropského rozpočtu za rok 2008, zatímco Německo bylo nejštědřejším pokladníkem. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na orgány Evropské unie.

Státy, které jsou na tom bídně, dodávají do amerického NATO nejvíce peněz - viz tabulka. A Poláci vymysleli úžasný vysavač: vysají peníze z Evropské unie, ale obratem je investují do USA. Připraví jim různé zvýhodněné podmínky za peníze z EU a následný provoz a nákupy zaplatí okolní státy v NATO. A náš premiér Sobotka samozřejmě mlčí!


A pak Itálie, neboli chudý jih je stále chudým jihem?

Záhada, líní lidé? Špatné vlády? A proč je totéž v USA až na výjimky stejně neměnné? Přestože by se z "výraziva" chytali ekonomové za hlavy, může za to "průměr a překupnictví". Zatímco u nás je měna díky koruně hluboce podhodnocená: "Evropský rozhled » Průměrná mzda je v Německu 4× vyšší. Proč?" (a to je ten Babišův a Sobotkův zázrak české koruny, který jim přihrál Kalousek a Nečas), tak například Itálie a další státy jsou zoufalé z nadhodnocené měny jednoho koše: "Brexit obnažil italské banky. Nutně potřebují pomoc, jinak by mohly..." , ve kterém je zprůměrována měna například z lir a marek, což je absolutní nesmysl a zločin. A navíc, Němci nakoupí zboží v Africe či Asii, dají na to německé značky, zvednou ceny a zisk je doma. Přitom právě na České republice a koruně je vidět, jak devalvace ČNB a z minula velmi nízké mzdy dělají zázraky, které si připíše kdo? Bóža Sobotka a Babiš.

Pokud by se totiž vrátila marka a lira, tak marka by tvrdě posílila, zatímco lira by měla strmý pád. Tím by se zvedl vývoz Itálie a zmenšil vývoz Německa. A tímto zreálněním by samozřejmě poklesl i náš vývoz, nad kterým sice jásáme, ale je nespravedlivý. A vyprsený Sobotka tvrdí, že nízké mzdy a vývoz jsou jeho zásluhou, ale že nyní je zvedá. Co to znamená poznáme za několik let. Čína zvedla platy cca 20 násobně a dnes má starosti, protože skok byl v krátkém časovém období příliš velký!

Tyto všechny přerozdělovací systémy samozřejmě vynášejí na povrch populisty jako je Sobotka či Babiš, ale za nimi v okamžiku krize zůstává strašidelná spoušť. A ty ruiny pak dává dohromady jiný. Je to nespravedlivé. Není přece problém sjednotit výpočet, aby se lidé mohli jednoduše orientovat. Ale to levicový (občas si přiznejme i pravicový) politický populismus nepřipustí.

P.S. To není kritika zvedání mezd, ale zvedání průměrných mezd, kdy nesmyslně rychle stoupají, zatímco ti chudí dříči jsou sráženi dělníky ze zahraničí, pracující šest dní v týdnu bez nároku na dovolenou. A Sobotka s Babišem jim hodí jako slupku salámu zvýšení minimální mzdy, ze které (mimo invalidů s dávkami) se absolutně nedá žít!

Předešlé

Už se máme úžasně, hlásají titulky vládních socialistických masmédií.

Lež Sobotky a Babiše o prosperitě České republiky má krátké nohy, přiznává Švejnar v OVM!

 

 

Rubriky: ~ Štítky: ,

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
novota
před 4 měsíci

Prý socani a bureš na příkaz šapira a eu mají koupit ze španělska tanky leopard 2 pro ost front, že by další řecko...

panda
před 4 měsíci

Asi tak nějak to bude.
A dělník musí mít nízký plat, aby byl konkurenceschopný s asijským dělníkem, kdežto manager musí mít vysoký plat, aby měl motivaci :-))

opus111
před 4 měsíci

Citace z článku: "A vyprsený Sobotka tvrdí, že nízké mzdy a vývoz jsou jeho zásluhou, ale že nyní je zvedá."

Toto je nehorázná LEŽ !

Nikde Sobotka nikdy netvrdil a netvrdí, že on by někdy v minulosti usiloval o nízké mzdy.

Ať už to bylo v letech 1999 - 2006 nebo od února 2014 doposud, tak vždy ČSSD usilovala o zvyšování minimální mzdy a také tlačilaí na odbory a zaměstnavatele, aby v kolektivních smlouvách tlačili na zvyšování mzdy. Stejně tak tlačí na valorizace penzí.

Ještě nedávno Pokorný tvrdil, průměrná mzda neroste a nyní tvrdí, že ROSTE MOC RYCHLE. Ještě nedávno Pokorný tvrdil, že roste jen u vysoce příjmových, aby se pak ukázalo, že průměrná mzda roste nejvíce u nízkopříjmových, nejvíce pak procentuálně roste minimální mzda.

Citace z článku: "Pokud by se totiž vrátila marka a lira, tak marka by tvrdě posílila, zatímco lira by měla strmý pád. Tím by se zvedl vývoz Itálie a zmenšil vývoz Německa."

"A tímto zreálněním by samozřejmě poklesl i náš vývoz, nad kterým sice jásáme, ale je nespravedlivý."

Proč by se měl snižovat vývoz Německa? Že by Italové byli schopni rychle nahradit dovozy z Německa? To je spekulace !

Jak může tvrdit, že marka by posílila? Pokud by někdy nastal ten moment, že by se vrátily původní měny, tak by se dohodl nějaký kurz a platby by se vyrovnávaly podle domluveného kurzu. JAK může dnes vědět jestli by lira posílila nebo oslabila. Pokorný neuvedl ani jeden relevantní argument. To je spekulace !

Navíc tvrdí, že oslabení liry by bylo spravedlivé protože by to posílilo vývoz Itálie, ale když oslabí měnu ČNB, tak je to nespravedlivé, když to posílí vývoz z ČR?

Nechápu proč by ČR při dojednávání exportu do nějaké země měla brát ohledy na exporty z jiné země? KAPITALISMUS JE O SVOBODNÉ SOUTĚŽI, JE O SVOBODNÉ KONKURENCI a lepší vítězí, získává zakázku.

TVRDIT, ŽE SOBOTKA SE CHOVÁ VŮČI ITÁLII NĚJAK NEMRAVNĚ JE NAPROSTO NEHORÁZNÉ !!!

Na těchto dvou příkladech jsem opět ukázal, že Pokorný žije v naprostých spekulacích a navíc si vymýšlí tvrzení, která jsou jednoduše lživá.

Naprosto reálně se domnívám, že Pokorný není zcela duševně zdráv a trpí poruchou zvanou "BÁJIVÁ LHAVOST".

AntiOpus
před 4 měsíci

Placenej trolle zalez!

rudla kovanda
před 4 měsíci

Kapitalismus nikdy nebyl,není a nikdy nebude o svobodné soutěži.Je jen o zotročování,podvodech,zastrašování,vytváření zločineckých organizací a hyenismu v lidské podobě.
A přesně tak funguje i celá příroda a z toho vyplývá,že je člověk jen sobecké lidské zvíře a s tím nic nenadělají žádní zaostalci jako vy.Zkuste změnit lidskou DNA a pak si můžeme popovídat.Přesně to co popisujete je odrazem zákona přírody:sežrat,nebo být sežrán.Sám jste důkazem lidského sobectví....

opus111
před 4 měsíci

Takže ČR se daří v exportu, protože ČR zotročuje, podvádí, zastrašuje a vytváří zločinecké organizace a hyenismus v lidské podobě.

No tak, ty už máš dost, vidím, že tady je na tu psychiatrickou léčebnu zralý nejenom Pokorný.

AntiOpus
před 4 měsíci

Placenej trolle zalez!

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

Mike
před 4 měsíci

Bodání nožem do figuríny jak magor (!!!) a řvaní a la U.S. Army (Jak se cítíte! Báječně!), tak vypadá výcvik výsadkářů České armády, viz dnešní Události České televize:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10971...

Docela velký rozdíl oproti výsadkářům z filmu "Copak je to za vojáka..." z roku 1988, že.

https://www.youtube.com/watch?v=TZZc-HT7...

Soudce z lidu
před 4 měsíci

To si jako fakt myslíš, že se někdo bude dívat na celé zprávy a potom na celý film, aby to posoudil?

Tady jsou fakt pořádné úlety. :))

Jaroslav Matuška Zeolit
před 4 měsíci

Včerejší informaci o jmenování Borise Johnsona britským ministrem zahraničí jsem prožíval jako docela slušnou výhru ve Sportce. S obdivem sleduji rozhodování a vystupování Theresy Mayové, kerá nastoupila do čela britské vlády. Je dobré to porovnat s výkony kontinentálních unijních politických špiček. Nemohu nezmínit včerejší vystoupení A.Tomského v ČT - radost nad výsledkem referenda z něho přímo "čišela".
Proč asi bruselská věrchuška tak pospíchá na Brity? Je si vědoma, jak brexit bude působit na všechny, kteří touží po radikálních změnách a ve volbách to dají najevo!
Nabízím video s krátkým projevem Borise Johnsona. Všemu jsem nerozuměl, ale jeho přesvědčivost a nadšení posluchačů je strhující https://www.youtube.com/watch?v=6Yl7NGIg...

Patří pod Odkazy a připomínky.

Lomcovák
před 4 měsíci

Jj, ale Hammonda nevykopla, přešel na finance. :-( Bude se věnovat finančním trhům.

Dagmar
před 4 měsíci

A ještě jsem četla, že Farege jmenovala nová premiérka jako vyjednavače s EU o odchodu VB z unie.

+++
před 4 měsíci

PROČ ŘEKOVÉ NEHLÍDAJÍ SVÉ HRANICE NA MOŘI I NA SOUŠI PŘED ILEGÁLNÍMI IMIGRANTY, když Řecko má 1 300 německých tanků Leopard, 60 bitevníků Eurofighter, 4 německé dieselové ponorky U-214, francouzské stíhačky Mirage, francouzské fregaty a tak podobně.

Nástup, do ponorky!

opus111
před 4 měsíci

To je zase neskutečná kravina. Totální nesmysl od začátku až do konce.

Jestliže nějaký stát dává na svou armádu 2% HDP, tak to dává na svou armádu, neposílá ty peníze někam do USA.

A dotace z EU nejsou HDP, ale i kdyby se na 100% využily a proměnily do HDP, tak by z těch peněz šlo na armádu přeci jen 2%. Například ČR dává jen 1%, to znamená, jestliže za rok 2015 jsme měli čistou pozici 190 miliard korun, tak necelé dvě miliardy korun by hypoteticky šly navíc na armádu ČR. Tak to opravdu na to v USA potažmo NATO nedočkavě čekají, to je určitě spasí.

Dále článek pokračuje nesmyslnými úvahami o devalvaci koruny, jimžto vůbec nemá žádnou vazbu na výdaje na armádu.

Spíše chtěl pohádkář Pokorný podsunout, že v ČR je sice ekonomický zázrak (no te je tedy posun), ale samozřejmě díky Nečasovi a Kalouskovi.

Jenže intervence ČNB začala až v listopadu 2013, kdy už šéfoval Rusnok a Kalousek s Nečasem byli mimo hru.

Spočítejme si kolik dělá podhodnocená koruna na exportním saldu.

Roční saldo je poslední dva roky kolem 280 miliard / 27 = 10,37 miliardy EUR

Takže si vynásobíme 10,37 x 25 = 259,25 miliardy Kč

Takže vidíme, že rozdíl je asi 20 miliard Kč ročně navíc do HDP díky devalvaci koruny.

HDP na konci roku 2013 bylo 4 098 miliard, takže růst o 20 miliard je růst o 20 / 40,98 = 0,48%.

Tak co nás tady Pokorný chceš vodit za nos, že půl procenta je nějaký zázrak, který nám tady zanechal Nečas s Kalouskem !!! Větší blbost jsi u nemohl vymyslet !!!

Přestaň manipulovat Pokorný, my umíme počítat !!!

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

.
před 4 měsíci

Zázrak? Když si půjčím, tak jsem bohatý? No to je demence.

opus111
před 4 měsíci

Těch 20 miliard je kurzový rozdíl před a po intervenci ČNB.

Sobotkova ekonomika nejede ani na vlně exportního salda, protože saldo za 2013 je 236 milird, uvádí ČSÚ, kdežto saldo za 2014 je 274 miliard.

Jak jsem již spočítal, tak devalvace činila si 20 miliard. I kdyby 30 miliard, tak to nehraje vůbec žádnou roli.

Růst HDP v roce 2014 a 2015 je především v investicích a hlavně v segmentu "domácí spotřeba".

Pokorný evidentně nerozumí základním ekonomickým segmentům HDP.

Pochopil jsem s konečnou platností, že Pokorný nikdy nevyplodí kvalitní článek týkající se makroekonomiky, protože on nerozumí základním makroekonomickým pojmům.

Pokorný bude plodit jen ty jeho VEKSLÁCKÉ nesmysly, které nemají hlavu patu.

AntiOpus
před 4 měsíci

Trolle zalez!

Bohouš
před 4 měsíci

Kvalitní článek může být jen takový, ve kterém mě bude autor velebit. V opačném případě podám návrh na blokaci webu a trestní stíhání autora.
Děkuji, že se mě tak hezky zastáváš kamaráde Opusi. Odměna tě nemine. Příště bych jen prosil, abys takovéto články a autory ihned hlásil, abch s nimi mohl zamést co nejdříve.

S vřelým pozdravem
Tvůj kamarád BS.

op(r)usi,
před 4 měsíci

i vy jeden směšný bajkaři, večerníčky patří do čt :-o)))))))))))))

(pan Pokorný má samozřejmě pravdu)

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...