Kde je skutečně pravda v počtu důchodců? (Budeme hledat původ)

Všechny finanční noviny včetně financí na idnes.cz dodaly tuto správu: Loni se každý třetí starobní důchodce rozhodl pro předčasný starobní důchod.

Loni odešlo do předčasného důchodu 29,5 tisíce Čechů a letos o něj požádalo už přes 13,5 tisíce lidí. V předčasné penzi je tak v Česku už téměř 600 tisíc lidí, průměrná penze nyní dosahuje 10 124 korun. Nejčastějším důvodem je ztráta zaměstnání a delší nezaměstnanost v předdůchodovém věku bez vyhlídky na získání nové práce.

Zdroj: http://finance.idnes.cz/kdy-a-jak-zadat-o-predcasny-duchod-dqo-/penze.aspx?c=A160627_070423_penze_sov

 

Vzhledem k tomu, že je minimálně deset dalších zdrojů z finančních webů, přebral jsem to také. Nyní je otázka, zda je vše z jediného zdroje (idnes) bez kontroly, nebo je výpočet správný, pouze odkazující na nevhodnou tabulku. V tuto chvíli nevím, ale rád se k tomu v dohledné době vrátím, abych utnul zbytečnou diskuzi. Přesto lze snadno dokázat, že autorem výpočtu nejsem já, proto odmítám urážky, že někoho manipuluji já, nebo někdo z Pařátu dnes.

A naprosto nic to nemění na faktu, že v době, kdy sem bereme lidi z ciziny, odcházejí zdraví lidé do předčasného důchodu, protože součet je velký. Ale konkurovat šesti pracovním dnům a bez nároku na dovolenou nikdo nedokáže, což je i důvodem brexitu k Polákům ve Velké Británii.

Přesto se za případnou chybu omluvím. Petr Pokorný

 
 

Rubriky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

opus111
před 4 měsíci

Kde je skutečně PRAVDA?

Pokud by tady byli přemýšliví lidé a ne jen nemyslící ovce, tak by dávno už někdo upozornil na to, kde je problém.

Když se podíváme na celkový počet starobních důchodců, tak v prosinci 2014 jich bylo 2 355 144 a v prosinci 2015 jich bylo 2 376 883, saldo je tedy 21 739.

Saldo těch co odešli do předčasných je 20 083.

Z tohoto by mohl někdo tvrdit, že na vzestupu počtu důchodců se podílí téměř z 92% předčasní důchodci.

To je však samozřejmě nesmysl.

Z toho je vidět, že důchodový systém je velmi komplexní a do tohoto systému lidé nejenom přicházejí, ale také odcházejí, napišme to na rovinu, zemřou.

Je tedy zcela možné, že těch nových předčasných důchodců mohlo být 29,5 tisíce, ale nikdo se už neobtěžoval napsat, že současně 9 000 předčasných důchodců zemřelo a ze systému vystoupilo. Asi jsou velmi zdraví, když třetinu zkosila smrt.

Stejně tak je pravda, že nových důchodů mohlo být 107 500, ale současně 85 000 důchodců zemřelo, jinak by nemohlo být saldo jen necelých 22 tisíc.

Takže pane Pokorný dále pokračujte v těch vašich manipulacích, bude zábavné sledovat vaši neerudovanost v jakémkoliv tématu, kterého se dotknete.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...