Putin, Netanjahu a Erdogan. Symbióza z donucení, nebo už začíná nový světový řád?

 

Lidé se po celém světě stále více bouří proti americkému terorismu, či terorismu, který vzniká po šíleném zabíjení armády USA po celém světě. A najednou vznikají dohody na bázi, která by ještě před pár lety byla nemyslitelná.

 

Putin - Netanjahu
Putin - Netanjahu

 

Budou Američané bombardovat Evropu, když se Merkelová a "Brusel" definitivně nepodvolí? Koho požádáme o pomoc, když američtí generálové odmítnou poslouchat prezidenty USA (dokonce se tak v Pentagonu k Trumpovi vyjádřili) a americká armáda bude bezprizorní? Otázky, které si však musíme stále naléhavěji pokládat. Ptáte se proč?

 

V sobotu (měsíc po návštěvě Moskvy) vedl Netanjahu opět dlouhý rozhovor s prezidentem Putinem. Velmi přátelský, velmi vstřícný a s velkým porozumněním, informují obě strany. Telefonický rozhovor se uskutečnil měsíc po Netanjahuově návštěvě Moskvy, při níž s Putinem jednal o probíhající bezpečností koordinaci a spolupráci ruské a izraelské armády, včetně mechanismu předcházení nechtěným vzájemným konfliktům v Sýrii, kde ruská armáda operuje na podporu režimu diktátora Bašára Assada, píší Ria Novosti a Eretz.cz.

Současně se u prezidenta Putina a ministrů ruské vlády vedou další významná jednání.

Mehmet Šimšek, místopředseda turecké vlády, velmi vřele děkuje prezidentu Putinovi za okamžitou reakci, podporu a informace u pučistech v armádě Turecka. Vzápětí oznámil ministr energetiky a přírodních zdrojů Turecka Berat Albayrak, že opět a přísně prošetří dráhu letu ruského letadla SU-24 a jeho sestřelení. A aby nebylo dost všeho, Albayrak oznámil, že v rámci vyšetřování neúspěšného pokusu o převrat byli zadrženi piloti, kteří, podle slov Erdogana, letadlo sestřelili.  

A v rámci těchto dohod, jak oznámily Ria Novosti, turecký ministr ekonomiky Nihat Zeybekchi požádal Rusko (ruského ministra ekonomického rozvoje Alexeje Uljukajeva), aby zrušilo zákaz dovozu tureckých potravin, které se nacházejí pod potravinovým embargem a současně bylo obnoveno jednání o plynovodu Turecký proud.

Prezident Turecka Recep Tayyip Erdogan udělá vše pro znovuoteplení vzájemných vztahů a věří, že najdou na vše společnou řeč.

A Eretz.cz informuje o podrobnostech jednání Putin - Netajahu

„Rozhodli jsme se nepodílet se na syrském konfliktu se dvěma výjimkami, jimž jsou humanitární ošetřování zraněných Syřanů a bránění Íránu, aby využíval Sýrii k útokům na Izrael nebo převozu moderních zbraní Hizballáhu,“ prohlásil premiér Netanjahu minulý měsíc. „Nevíme, co se v Sýrii stane, ale v rámci jakékoliv dohody se nesmí stát íránskou základnou pro terorismus a agresi,“ řekl hlavní podmínku ruské tiskové agentuře Interfax.

Červnové setkání v Kremlu bylo čtvrtým setkáním izraelského premiéra a ruského prezidenta za poslední rok. Netanjahu Moskvu navštívil v září 2015 a dubnu 2016, s Putinem se krátce sešel také v listopadu 2015 na pařížské klimatické konferenci. Přestože klíčovým spojencem Izraele jsou z hlediska vojenského i diplomatického USA, je pro současný stav vzájemných vztahů a roli USA na Blízkém východě signifikantní, že s Barackem Obamou se Netanjahu sešel za poslední rok jen dvakrát, dodává Eretz.cz.

Že se rusko mistrnou taktikou a diplomacií dostává z amerického klinče není pochyb. Navíc prosakují (neověřené) zprávy, že puč na Erdogana nebyl nepřipravený, naopak se na něm měly podílet tajné služby USA, ale Rusko zachytilo signály a informovalo Erdogana. (Tomu by zase nasvědčoval obrovský obrat v jednání Turecka s Ruskem a zuřivé výpady USA, že Rusko odposlouchává americké vojáky, a nyní USA obvinily Moskvu, že stojí i za odhalením mailů Clintonové.) Každopádně Izrael nyní dává Rusku volné pole působnosti s Asadem, se Sýrií a přestal se ohlížet na USA. A to je dramatický obrat.

.

Vážně prvotní postřeh byl tak na hony vzdálený?

Blesková zpráva: Turecko, Erdogan, vojenský převrat (zatím ztroskotal)

.

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Antitroll
před 4 měsíci

Záhada, podíval jsem se do diskuzí a ty jsi tady pečenej vařenej. Čím to, že tak blbej web tě tak přitahuje a nejsi tam, kde jsou ti excelentní kdekoliv jinde? Normální člověk se vrací tam, kde se mu nejvíce líbí. Ty jsi asi zvláštní, živočišný útvar. Takovej antiútvar.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...