Farizejství USA: odškodnění za Volkswagen ano, vyšetřování Apple ne! A takto by fungovalo TTIP!

 

Americká agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) loni v září Volkswagen obvinila, že do vozů s naftovým motorem instaloval software umožňující při testování emisí skrývat vysoce nadlimitní hodnoty oxidů dusíku.

 

Všechny americké deníky, internetové servery a dokonce americká vláda halekala, že toto by si nikdo v USA nedovolil. Tam prostě zákony (prý) platí.

Volkswagen tehdy přiznal, že ve Spojených státech je tímto softwarem vybaveno asi 482 tisíc aut s dvoulitrovým motorem. Později se ukázalo, že problém se v USA týká rovněž 85 tisíc vozů s třílitrovým motorem. Volkswagen však odmítá výzvy, aby evropské zákazníky za skandál odškodnil podobným způsobem jako zákazníky ve Spojených státech. Samozřejmě v USA jak se jedná o odškodnění, musí zaplatit Německo vše do posledního centu. A co obráceně? 

Washington - Spojené státy veřejně kritizují Evropskou unii kvůli vyšetřování příznivějších daňových režimů pro nadnárodní firmy jako Apple dohodnutých s vládami v Irsku a několika dalších evropských zemí. Americké ministerstvo financí zveřejnilo zprávu, která si stěžuje, že vyšetřování se nepřiměřeně zaměřilo na americké firmy a mohlo by skončit zvýšením nákladů pro americké daňové poplatníky, pokud společnosti budou donuceny platit vyšší daně a pokuty v Evropě, protože podniky získávají v USA daňové úlevy při platbě daní v zahraničí.

 

A najednou to s tou americkou poctivostí nějak kulhá. Připravuje se přísně utajená smlouva TTIP, která se týká nás, občanů, ale my občané o ní nesmíme nic vědět. Především USA žádají přísné utajení, neb by se občan evropský mohl něco dozvědět. Prý až to usmlouvají. Kdo a za kolik dolarů dokončí TTIP? Jsou to lidé podobní našemu "čistému" lidskoprávníkovi Dienstbierovi a dalším, kteří dělají vše pro... USA? A český, potažmo evropský občan zapláče?

Ty smlouvy TTIP jsou přesně ve výše popsaném duchu. Jsme si všichni rovni, ale Američané jsou rovnější. Jakoby se vrátila doba SSSR, RVHP a naše "svoboda" v bývalém systému: evropský Volkswagen vyšetřovat a potrestat ano, americký Apple ne!

Tenkrát byl neomylný vůdce SSSR! Dnes USA!

Rubriky: , ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Lomcovák
před 3 měsíci

Hurááá, jednání mezi Evropskou unií a USA o zóně volného obchodu TTIP (Transatlantické obchodní a investiční partnerství), zkrachovala. Televizi ZDF to dnes řekl německý vicekancléř a ministr hospodářství Sigmar Gabriel. Dodal, že během 14 kol rozhovorů se zástupci EU a USA nedohodli na žádné z 27 projednávaných kapitol.

Gabriel nicméně podpořil dohodu o volném obchodu mezi Evropskou unií a Kanadou známou jako CETA, která již byla dojednána. V některých německých městech jsou na 17. září ohlášeny demonstrace jak proti TTIP, tak proti dohodě CETA.

KROKODÝL
před 2 měsíci

Tak zde bych byl ve střehu.Podle mne se něco na nás šije pod dekou a v noci.Usa je totálně v ...však víte kde a dobře to ví.Chtějí vyrabovat Evropu a oddálit krach o pár let.Taková válčička nebo spíš pořádná válka s Ruskem by jim přinesla obrovské zisky,ovšem musela by být na evropském a asijském kontinentě.A ta banda emerická asi netuší,že Šojgu nemluvil do větru,když řekl následující:Pokud si Američané myslí,že vyprovokují válku proti naší zemi která nikoho neohrožuje a jich se to nedotkne,jsou ve velmi nebezpečném omylu.Miliony mrtvých budou na obou stranách a USA,které na svém uzemí válku nezažily od dob občanské války,za to ji ve velkém vyvážely,uvidí hromady mrtvých a umírajících.Rusko nikdy válku nezačínalo,ale vždy vyhrálo,což v případě moderní války nebude možné.Nebudou vítězové,jen poražení.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Je otázkou, zda je to výkřik do tmy, nebo fakt. Smlouva s USA je smlouva s ďáblem. Fízl a soudce v jednom.

Entroslav
před 3 měsíci

Rozpínaví globální kapitalisti svou nenažraností vytvářejí veškeré zlo v celém světě!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...