Proč šrotovné Sobotkovy vlády, když krize není?

 

Stále se vynořují další a další podvody Sobotkovy vlády na zalíbení lidem, které nejsou viděny jako budoucí hrozba, ale jako úžasná socialistická pomoc pracujícímu lidu.

 

A po nás zítra potopa!

Chceš miliardy? Žádný problém. Zdroje jsou, tvrdil i dříve dnešní poradce Sobotky Špidla. Že výše zadlužení po konci Klausovy vlády byla minimální a dnes je hrozivá? A to přesto, že tenkrát se za Klausových vlád dávaly obrovské finance – stovky miliard na odsíření elektráren, začala sanace po odchodu sovětských vojsk atd.? O tom už se mlčí.

 

Zato dnes se Sobotka chlubí cizím peřím!

Využijte státní dotace! Zažádat můžete o příspěvek na zateplení budovy, výměnu kotle nebo třeba sběr dešťové vody. V nejnovějším projektu můžete získat příspěvek na vylepšení odpadového hospodaření - třeba domácí kompostéry. O dotaci můžete žádat od 1. září do 30. listopadu 2016 přímo na webových stránkách Operačního programu Životní prostředí. Příspěvek dostanete třeba i na pořízení domácího kompostéru nebo štěpkovače.

A Sobotkovy zdroje stále jsou

Dalších 27 miliard si můžete vybrat na Zelenou dotaci. A stát uhradí až 30% nákladů. Také na Modrou dotaci  vám přidá vláda peníze. Prý není voda, neprší. Peníze z dotací můžou získat nejen obce, ale i majitelé domů a zahrad, kteří budou schopni vodu zadržovat, například v okrasném jezírku s násadou kapříků nebo v několikakubíkových nádržích.

I na kotlíkové dotace zdroje jsou

Dotaci můžete získat až na 85 % ceny kotle a jeho instalace. Můžete ale žádat i o dotace na další projekty spojené s vytápěním. Prostě kdo si řekne, ten dostane.

Kdo by si dělal dnes starosti, že dluh dramaticky roste už 9 let. Že dluh dramaticky narostl v době děsivé krize za Kalouska je logické, ale dokonce v době prosperity za vedení Zemana, potažmo Sobotky? No a co, zdroje jsou, hlásal excelentní premiér Špidla, než se dostavila kocovina a dostal padáka. Dnes má obrovskou rentu a ještě radí Sobotkovi, jak se dostat k lizu, místo aby doživotně splácel děsivý účet, který osobně zavinil!

Strašné je, že chytáme šmejdy, kteří důchodce okrádají po tisících korunách. Na šmejdy, kteří nás (i důchodce) okrádají o miliardy, zatím žádný zákon ani bič nemáme. Nenastal čas konečně nějaký najít?

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Policejní turboreforma
před 3 měsíci

Líbí se Vám platit daně na vyžranou policejní gumu - informátora Tomáše Tuhého, který přece SIM kartu za státní peníze nenechá propadnout, raději ji daruje exmanželce a synovi?

Líbí se Vám policejní turboreforma Chovance a Sobotky, jen aby zametli vyšetřování 1,2 miliardy korun pro Tesaříky pod koberec?

Telefonní linka: Policejní prezident Tuhý - Tesaříkovic Tesco SW (Tesařík je senátor ČSSD)

Rok 2013
Úřednice české ambasády v Berlíně kupuje v roce 2013 několik anonymních SIM karet. Jednu z nic používala, zbytek „zmizel“ v Česku. Pro budoucí případ jsou důležité dvě karty: jedna má koncové trojčíslí „...312“, druhá „...015“. Pachatel (Tuhý) nepředpokládal, že se podaří v Německu zpět dohledat kupujícího zneužitých SIM karet, neboť obdobné SIM karty jsou v České republice kupovány jako anonymní.

29. září 2014
Na displeji mobilního telefonu Davida Tesaříka, syna šéfa firmy Tesco SW Josefa Tesaříka a člena jejího představenstva, pípne varovná SMS zpráva. Přišla z německého telefonního čísla s posledním trojčíslím „...312“. Toto mobilní číslo měl David Tesařík v kontaktech uloženo pod označením „Honza“. Odesílatel Davidu Tesaříkovi napsal, že dle jeho zdroje si má policie přijít pro jeho otce Josefa Tesaříka.

Listopad 2015
Tuhého exmanželka nedokázala vysvětlit, jak se česká předplacená karta na její jméno dostala do téhož mobilního přístroje (shodného IMEI), ve kterém byla v dřívějším čase německá SIM karta „015“.

Prosinec 2015
Na otázky inspektorů odpovídal i policejní prezident Tuhý. Ten tvrdil, že pokud blízkým pořizoval mobilní telefony, šlo o nové přístroje coby dárky k Vánocům. Tuhý nedokázal vysvětlit, jak se v témže telefonu se mohly ocitnout toxická německá SIM karta s koncovkou „015“ a SIM karta či karty Tuhého blízkých.

http://www.lidovky.cz/maji-si-prijit-pro...

n
před 3 měsíci

Kamarád socanů v pasti...http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

Alkoholismus - ničitel ruské ekonomiky.
před 3 měsíci

Jako Češi máme na Rusko svůj historicky daný pohled. Někteří z nás jej OBDIVUJÍ, jiní ODSUZUJÍ. A debatujeme také o tom, jestli se (prostřednictvím našeho prezidenta) „k Rusku blížíme.“ Ale ke komu či k čemu bychom se měli vlastně blížit?

Lidský mozek rozhoduje a tvoří názory spíše na základě pocitů a představ, fakta mnohokrát zůstanou na druhém místě. Například to, že Rusko má menší ekonomiku než Jižní Korea, nižší rozpočet na obranu než Saudská Arábie, větší chudobu než Indonésie. Podle Organizace Spojených národů je ruské školství na stejné úrovni jako na pacifickém ostrovu Palau. V prakticky každém průzkumu ekonomiky a vlivu spadlo Rusko do spodní poloviny. Z mého pohledu lékaře je ale nejpozoruhodnější zdravotní stav ruské populace.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/stransky-alkoholis...
=======================
O čem MUDr. Stránský se ale nezmiňuje:
Chudobou je v Jižní Koreji podle oficiálního odhadu postiženo asi 15% obyvatel. Zpráva OECD pro rok 2012 poznamenala, že „zlepšení sociální soudržnosti snižováním nerovnosti a relativní chudoby“, je jedním z klíčových problémů, kterým čelí Jižní Korea. Chudoba v Jižní Koreji ovlivňuje především starší, téměř polovina starších žije v relativní chudobě, což je nejvyšší podíl mezi zeměmi OECD. Mnohé jihokorejské důchodkyně si musí přivydělávat prostitucí. WIKI

Nepatřím ani k těm některým, kteří Rusko obdivují nebo odsuzují. Oba pohledy nutně vedou k přehlížení faktů. Srovnávat státy podle ukazatelů HDP je někdy hodně zavádějící.

Patří pod Odkazy a připomínky.

n
před 3 měsíci

Erdogan jede do petrohradu takže místo opilých ruských mužiku budeme mít během dalších měsíců 3 miliony syřanů v eu...už jsou připraveni na transfér..To se soudruzi v eu prohnou je všechny uživit....

Pepan
před 3 měsíci

No kdyby měl národ rozum, tak by toho samolibého a arogantního Mussoliniho odměnil stejně jako Italové skutečného. Socdemáci jsou ještě horší sebranka než ODS, TOP09 a klerikákové dohromady.

opus111
před 3 měsíci

Buďte bez obav, občan náležitě zpracovaný propagandou opět zvolí pravicí, která přivede ekonomiku opět do kolapsu, přesně podle zadání jejich amerických páníčků.

A potom zase přijde ke slovu ČSSD a bude to dávat po vládách ničivé pravice dohromady a tak pořád kolem dokola, dokud lidé nedostanou rozum a ten nedostanou nikdy.

A tak to mají ti loutkaři v pozadí hezky vymyšlené.

Jediným opatřením, které by mohlo něco změnit, je doživotní zákaz účastnit se voleb pro ty, kteří v minulosti volili pravici. Jenže zase, jak to chcete zjišťovat, kdo koho volil, že?

Nebo zavést nějaké testy způsobilosti. Těmito testy by voliči pravice neprošli a tím by se také dalo mnoho zlepšit.

Volič ČSSD je totiž volič vzdělaný a uvědomělý ten by testy vždy prošel.

cloud
před 3 měsíci

Je na čase připomenout si kdo je kdo. Proto jsem se rozhodla připomenout nám jednotlivě ty, kteří si dnes lebedí ve vládních křeslech a prodávají poslední zbytky naší země a kultury. Dnes tedy o Bohušovi.

Kdo je Bohuslav Sobotka?

Samolibý, arogantní a především samozvaný jediný poslední spravedlivý. Vždyť jedině on přeci ví, co je pro naši zemi a nás nejlepší. Je pověstný svou nehynoucí, vroucí láskou k Bruselu. Zkrátka takový „vlezdobruselista“.

Jak se vlastně dostal do politiky? Po ukončení studia na Masarykově univerzitě nastoupil dráhu profesionálního politika. Tedy člověk bez zkušeností, který vlastně vůbec nic neumí. V letech 2002 – 2006 působil jako „úspěšný“ ministr financí. Za dob jeho vlády na tomto ministerstvu byly až neuvěřitelné schodky při nebývalém až sedmiprocentním růstu HDP! A co víc, spřáteleným podnikatelům byly odpouštěny miliony na pokutách a nedoplatcích!

V jeho skříni však dřímá ještě jeden, největší kostlivec – kauza OKD. Podívejme se na něj trochu blíže. V roce 2004 prodala Grossova vláda Karbon Investu státní minoritní podíl za 4,1 mld. korun. Podle následných odborných posudků mělo OKD včetně ceny bytů hodnotu 22,4 mld. korun, státní podíl tedy tvořil přes 10 miliard korun. Tedy stát byl připraven tímto výhodným prodejem o 6 miliard korun! A kdo byl za tento „výhodný“ prodej plně odpovědný? Kdo asi, právě ministr financí, tedy náš Bohuš!

Rok po privatizaci se Evropská komise přímo ministerstva financí a tedy Bohuslava Sobotky dotazovala: „13. dubna 2005 učinil Karbon Invest nabídku ke koupi akcií od minoritních akcionářů, která naznačovala, že tržní hodnota OKD se rovná 22,4 miliardy. Hodnota privatizovaného státního podílu by mohla být 10 miliard Kč, oproti 4,1 miliardy Kč, za které byl tento podíl prodán. Jak zdůvodníte tak velký rozdíl mezi cenami?“

Podle zjištění Bohuslav Sobotka a jeho ministerstvo nezačalo privatizaci prošetřovat a do Bruselu poslalo neúplné informace. Nynější Sobotkovy výmluvy tedy připomínají ze všeho nejvíce výmluvy Hurvínka přistiženého při zlobení. Při policejním prošetřování bylo zjištěno, že Sobotkovo ministerstvo na odpovědi Bruselu úzce spolupracovalo s kupcem OKD… Indicie nasvědčují, že odpověď zpracovali právníci firmy Karbon Invest. A je jasné, že ti určitě neměli zájem zpochybnit kupní cenu. Plnou odpovědnost nese Bohuslav Sobotka, byť se dětinsky hájí, že poslouchal své podřízené. Co je to za ministra, který poslouchá podřízené?

V roce 2014 náš Bohuš „povýšil“ a stal se premiérem. Jeho způsob vládnutí je slušně řečeno velmi svérázný. A já se vás nyní ptám, chcete, aby nadále setrvával ve své funkci? Chcete, aby tato figurka dále prodávala poslední zbytky našeho státního majetku, naši kulturu, naši zemi a nakonec i nás? Myslíte si, že hájí i vaše zájmy?

opus111
před 3 měsíci

Vyplodila jste velmi dlouhý manipulativní nesmysl.

Takže, jaká je realita?

Každý po škole začne bez zkušeností a bez praxe. Proto Bohuslav Sobotka dlouhá léta pilně pracoval v poslanecké Sněmovně jako řadový poslanec. Posléze byl již jako velmi zkušený a vzdělaný poslanec jmenován do funkce ministra financí, kde na 100% obstál a HDP vykazovalo růst 6-7%. Současně vláda platila dluhy po Klausovi v konsolidační agentuře, vláda vytvořila 150 miliard rezerv a na zvláštním důchodovém účtu bylo přes 50 miliard Kč.

Co se týče OKD, tak tam jste zcela mimo realitu. Sobotka OKD neprivatizoval, stát jen prodával menšinový podíl akcií. Tento podíl se prodal za vyšší cenu než byla v té době na burze.

Ostatně k tomu se vyjádřila velmi obsáhle také EU komise, která hodnotila zdali nedošlo k nějakému náhlému poklesu ceny v průběhu let před prodejem a zjistilo se, že vše bylo OK. Takže žádné vaše manipulativní, že komisi poslal Sobotka nějaké neúplné údaje. Údajů měla komise více než dost. Žádná nedovolená podpora státu nebyla nikdy prokázána.

Podle výsledků současné vlády je nutno otevřeně přiznat, že jako premiér je Sobotka opět velmi úspěšný. Nastartoval hospodářský růst a současně se snižují schodky zadlužení.

Razantně vláda její politikou snížila nezaměstnanost, kdy 240 000 lidí našlo práci a je to pokles o více než 38% uchazečů o zaměstnání na ÚP.

Zvyšuje se minimální mzda, rostou důchody, roste průměrná mzda.

To vše při nulové inflci, proto růst životní úrovně občanů je naprosto reálný.

Bohuslav Sobotka je nejlepší premiér za posledních 26 let od převratu v roce 1989.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

To je pravda: Sobotka natiskl eura a dolary, rozdal je lidem na západě, oni si nakoupili za peníze Sobotky Škodovky a tím snížil českou nezaměstnanost, slovenskou nezaměstnanost, polskou nezaměstnanost a další vćetně německé. Nebo je Sobotka dement stejně jako opus, natiskla peníze ECB a FED a Sobotka se chlubí cizím peřím a místní pošuk to papouškuje? Co je blíž pravdě?

opus111
před 3 měsíci

Opět se jen předvádíš, že ekonomice absolutně nerozumíš.

Z těch 240 000 nových pracovních míst připadá na automobilový průmysl a jejich sobdodavatele pouhých 10 000 pracovních míst.

Takže vyšší prodej Škodovek do zahraničí určitě není rozhodujícím faktorem pro tvorbu nových parcovních míst.

Mimochodem, Škodovka zaznamenla nejvyšší nárust prodejů nikoliv v zahraničí, ale v tuzemsku, kdy v ČR se zvýšil prodej nových Škodovek o více než 20%.

Tvorbu nových pracovních míst táhne vyšší kupní síla domácích obyvatel.

Českou ekonomiku stimulují finance z vyšší minimální mzdy, což táhne nahoru i ostatní mzdy, dále přidal Sobotka 10 miliard ročně důchodcům, do ekonomiky jdou peníze z dotací EU, protože Sobotka je aktivní a rezorty připravují projekty. Dále podpora politiky zaměstnanosti, peníze na rekvalifikace a podporu nových prac míst.

Zvyšující se zaměstnanost pak táhne nahoru kupní sílu a tímto se zvyšuje spotřeba domácností, která významně táhne nahoru růst HDP.

Je vidět vůbec ničemu nerozumíš a pochybuji, že se to někdy změní.

cloud
před 3 měsíci

Kdy zaplatí notorický zloděj poslaneckých náhrad,defraudant a vlastizrádce B.Sobotka třistatřicet milionů advokátu Altnerovi?

n
před 3 měsíci

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon... socan bande v šoku...asi se vrací kauza hašek,policie, církevní zákon, kauza plzňského prodavače zeleniny atd...

opus111
před 3 měsíci

Opět stejné schéma, hned v úvodu "nepravdivá premisa".

Sobotkova vláda žádné podvody nedělá, tak se ani nemohou vynořovat.

Kalouska vůbec není důvod obhajovat. Sice v roce 2009 mírně poklesl export, ale už v roce 2010 byl na vyšších číslech než v roce 2008, takže k recesi vůbec nebyl důvod.

Navíc, když v roce 2009 mu ČNB vyfutrovala HDP, když korunu oslabili až na 29Kč/EUR a saldo si připsalo růst 80% !!!

Kritizovat lidi za to, že jsou aktivní a předkládají projekty, tak to je obzvláště ujeté.

Zateplování a zadržování vody má násobně vyšší prospěch pro ekonomiku než finace na tyto projekty vydané.

Sobotka je skvělý manažer a ví kam peníze umístit, aby se násobně vrátily ve prospěch rozpočtu a potažmo prospěch občanů ČR.

Nyní po 2,5 letch je vláda v rozpočtovém přebytku, průběžně snižují roční deficity a je docela možné, že na konci volebního období může být vyrovnaný rozpočet nebo jen s velmi nízkým deficitem. Takže o nějakém dramatickém zadlužování vůbec nemůže být řeč.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Ty vypatlaná premiso, víš co je vnitřní dluh a vnější dluh? Nechceš ukázat, co mimo kritiky umíš? Nejdřív se nauč kolonku vnitřní dluh a pak kvákej. Ty sis dědo zase poplet vnitřní zadluženï, které bylo skutečně 2 biliony a myslel sis, že je to dluh Klause? Není, dědo, máš v tom premisní guláš. Ty dva biliony v součtu udělal dluh Sobotka. Skutečný, nikoliv vnitřní, ty premiso.

opus111
před 3 měsíci

Jsi úplně mimo mísu.

V mém příspěvku se nic nepíše o nějakém vnitřním nebo vnějším dluhu. :)

Je vidět, že vůbec ničemu nerozumíš. :)

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Vrať se do hrobu, neználku. Ničemu nerozumíš a jenom kopíruješ a používáš slova, kterým nerozumíš, ty premiso. Právě že jsi to měl napsat, jinak je to žvást o ničem a zase je vidět, že na to čumíš jak koza ze stodoly na vozembouch. Ty premisní horníku Magdone. Ty jsi teda hvězda. Co z tebe ještě Bóžovskýho premisního vypadne mimo lejna?

opus111
před 3 měsíci

Po Klausově vládě zůstalo hospodářství v takovém propadu, že Zeman to nazval "spálená země".

Klaus si vyfutrovával rozpočet příjmy z privatizace, ale nesplacené pohledávky, které by jinak poslaly rozpočet do těžkého mínusu, tak ty nechával v "konsolidační agentuře".

Když nastoupila vláda ČSSD, tak během 8 let uhradili v konsolidační agentuře dluhy po Klausovi ve výší 700 milird Kč!

Takže po 8 letech vládnutí, je jasné že ČSSD hospodařila s výrazných přebytkem 100 miliard a ještě nechali 150 miliard rozpočtové rezervy a k tomu 50 miliard na zvlátním důchodovém účtu

A že prý Klaus nějak účasně investoval? Tak se podívejme na ten nepoměr výdajů na tvorbu fixního kapitálu:

Klausova vláda, tvorba hrubého fixního kapitálu:

1990 - 186698
1991 - 226937
1992 - 267244
1993 - 334763
1994 - 403869
1995 - 528544
1996 - 616646
1997 - 625789
1998 - 652785

celkem..... 3 843 275 miliard

ČSSD

1999 - 659288
2000 - 727964
2001 - 783332
2002 - 784188
2003 - 807645
2004 - 860928
2005 - 921819
2006 - 982951

celekem...6 528 115 miliard

Takže ČSSD dávala na investice 2 x více než Klaus a to ještě nutno vzít v úvahu, že Klaus měl šílenou inflaci, jen v roce 1991 byla inflace přes 57% a v dalších letech od 10-20% ročně.

Zatímco ČSSD měla průměrnou inflaci jen 1,7% ročně.

Takže Klausova vláda investičně naprostý propadák.

Opět těžce manipulativní článek, ale to už je klasika autora webu.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Kde máš ty demente odsíření, sanace, transformaci a porovnání? Zase jsi trapně začal psát o jiném? Kde máš vlastní názor? Nikde? Jenom tupě kritiuješ? Nejsi sociální demokrat, který kde chodí, všude krad? Jo, že umíš pouze kopírovat a že komunisti předávali skvělou ekonomiku lepší než německou? Víš co je to inflace, ty fixní deriváte? A víš, o co se snaží ČNB? Jo, že nevíš, jak to spolu souvisí? Tak proč sem dáváš ty nesmysly?

opus111
před 3 měsíci

Pokud jsou tam čísla za Klause a také za ČSSD, tak tomu se řáká "porovnání" jestli to nevíš.

A to tvoje odsíření a sanace jsou v těch investicích. Žádná jiná kolonka vládních investic není.

Z transformace měl Klaus obrovské příjmy kolem 1 biliónu korun, kterými si vylepšoval rozpočet, ale ztráty odkládal do konsolidační agentury a ČSSD pak dy dluhy po Klausovi musela zaplatit.

Vlastní názor je v tom, že slepě nepřijímám ty tvé bláboly, ale ověřuji si data.

Nemyslím si, že komunisti předávali lepší ekonmomiku než německou, ale předávali dobrou a funkční ekonomiku s plnou zaměstnaností a vysokým HDP ve srovnání s kteroukoliv vládou v ČR za posledních 25 let.

Komunisti měli kladnou obchodí bilanci.

Do hlubokého propadu přivedl Kalus ČR jak v obchodní bilanci, která za jeho vlád byla vždy záporná a také propad HDP proti roku 1989 byl přes 20%.

Klaus dovolil drancovat ČR silně podhodnocenou korunou při záporné obchodí bilanci, což je naprostý ekonomický zločin.

Opět jsi prokázal, že ničemu nerozumíš, nemáš vlastní názor, neznáš ekonomická data, neověřuješ si informace.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...