Úžas Sobotky a ekonomických expertů: ekonomika neroste do nebe…

Je fascinující, jak zmateně se vyjadřují „experti“ od ministerstva financí po experty bank. Stále poukazujeme na to, že ekonomika je hnána na podvodu tří pseudoimpulsů: dotací, kvantitativního uvolňování a vládních zakázek. A pokud jedna vypadne, tak se to okamžitě projeví.

 

A když lidé pravicového myšlení ukazovali že…

Boj proti korupci je podvod a zvrhává se na vydírání, socialistická vláda tvrdila, že kontrola kontroly, zda kontroluje kontrolory, je úžasná věc, a Janeček je guru poctivosti společně s Marksovou a dalšími hvězdami ČSSD, byli peskováni, že stejně jako Standa Gross to Dientsbier, Marksová, Sobotka či Šabatová myslí upřímně, a čím víc úředníků, zaměstnaných žen a kontrol je vítězstvím pracujícího lidu. A k nim se přidal i ekonomický superexpert Babiš se svojí EET. (Nebo ÍTÝ?)

Bohužel tento idiotismus má své meze!

Náklady na kontroly totiž nesmějí přesáhnout zdržení projektů a cenu výběru peněz!

„Ačkoliv ekonomika pokračuje v růstu, ve stavebnictví je to přesně obráceně. Chybí zakázky, a to jak od privátního, tak veřejného sektoru. Růst, který obor zažíval díky dočerpávání peněz z fondů EU, neměl dlouhého trvání,“ uvedl analytik ČSOB Petr Dufek.

V prvním pololetí letošního roku vyrobily tuzemské automobilky 719 495 osobních aut, což představuje meziroční nárůst o 11,9 procenta. Proti loňsku bylo tempo růstu téměř dvojnásobné. Rostla i výroba nákladních aut, autobusů a motocyklů.

Podíl nezaměstnaných  osob v červenci překvapivě vzrostl na 5,4 % z červnových 5,2 %.

Připomeňme, že jásot Sobotky a extrémně nízké úroky vyvolaly v lidech šílenství po půjčkách a zadlužení akceleruje po americkém dementním myšlení - půjčky se nesplácejí...


Fraška nadmutého Sobotky a Babiše je v rámci Charlese Chaplina

O co se vlastně zasadila ČSSD a ANO, že už bude navěky líp? Samozřejmě fraška se začíná projevovat a nikdo neví, co s tím. Pouze někteří naivní lidé skočili na úžasnou rétoriku Bóži Sobotky a podnikatele Babiše. My máme úžasnou recepturu a svět bude žasnout.

A nyní vážně: samozřejmě že ekonomika neroste do nebe. Pouze naivní věří. A drzost, se kterou se nám to snažili vnutit, je neuvěřitelná. Ale na druhou stranu: ČNB stále utrácí peníze na snižování kurzu (Česká národní banka v červnu pokračovala v intervencích proti posilující koruně. Na devizovém trhu vynaložila celkem 8,45 miliardy korun. Vyplývá to z údajů o devizových obchodech, které ČNB zveřejnila.), aby pomohla Sobotkově vládě, ECB a FED stále tiskne další peníze, takže totální pokles nehrozí. Na druhou stranu extrémní "kontrola kontrol" začne nést své dúsledky a je jasné, že začne-li klesat ekonomika, sama ČSSD i s Babišem ze zoufalství od sevření kontrol začne couvat, protože paranoia se vždy obrátí proto paranoikovi a sám začne strádat. Ale hlavně: na těchto výkyvech je přesně znát nestabilita kvality ekonomického vzestupu, protože ódy na radost musíme brát s rezervou. Bez podpory by nebylo líp!

 

Když minulá vláda zoufala, že není její vinou drastický pokles ekonomiky, ČSSD se smála:

Národní muzem se také neopraví. Boj s korupcí vítězí! A stavaři pláčí...

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
caroline mioni
před 21 dny
Příspěvek byl smazán administrátorem.
Důvod:

spam

Mrs. Ceren
před 23 dny

PERGO CORPORATE FINANCE,(PCF), pergocf@fastservice.com aims is to provide Excellent Professional Financial Services.

Do you need Financial Assistance?
Do you seek funds to pay off credits and debts?
We give out loan with an Interest rate of 1.00%
Please, contact us for more information: pergocf@fastservice.com
Please contact us for your secure and unsecured Loan at an Interest rate of 1.00%, Interested applicants should Contact us via email: pergocf@fastservice.com

Our commitment is to make business ownership a viable career for individuals who struggle to raise finance.
We provide affordable loans and mentoring to help these individuals to start up and succeed. We offer low-interest personal loans to help fund your business ideas and free businesses support to give you the confidence to succeed.

We offer a wide range of financial services which includes: Business Planning, Commercial and Development Finance, Properties and Mortgages, Debt Consolidation Loans, Business Loans, Private loans, Home Refinancing, Hotel Loans student loans with low interest rate at 1.00%

If you are interested to get a loan then kindly write us with the loan requirement.
Please, contact us for more information: pergocf@fastservice.com

Yours Sincerely,
Mrs. Ceren Kelly
pergocf@fastservice.com

We look forward to hear from you ASAP

Interested applicants should Contact us via email: pergocf@fastservice.com

Pan Megan Andre
před měsícem

Abych se správně zavést, jsem pan Megan Andre soukromý věřitel i rozdávat půjčku ve výši 3% úrokové sazby. Jedná se o finanční příležitost u vašich dveří krok, se ještě dnes a získejte rychlé půjčky. Existuje mnoho tam venku hledají finanční příležitosti nebo pomoc po celém místech a stále ještě nejsou schopni se dostat jeden. Ale to je finanční příležitost u vašich dveří krok a jako takový nemůžete si dovolit nechat ujít tuto příležitost. Tato služba je poskytnout jak pro jednotlivce, společnosti, obchodní muže a ženy. Výše úvěru sahá od jakékoliv množství dle Vašeho výběru Pro více informací nás kontaktujte prostřednictvím e-mailu: meganandreloan@gmail.com

Žádost o úvěr Vyplnit formulář a zpět.

Celé jméno....................................
Osobní telefonní číslo ............................
Země...........................................
Adresa......................................
Stát..............................
Stáří.............................................
Stav.................................
Výše úvěru potřebné jako půjčku .....................................
Doba trvání úvěru .................................
Měsíční příjem.............................
Povolání ....................................
Už jste použili předtím? .......................

V potvrzení těchto údajů, musí zašleme vám naše podmínky spolu s splátkového kalendáře a pokud souhlasíte s podmínkami, stojíte dostat své půjčky do 24 hodin. To závisí na závažnosti a naléhavosti při získávání úvěru. Já rád čekají na vaši rychlou odpověď, S pozdravem, Pan Megan Andre

komunista Kubík
před 3 měsíci

Svatá pravda..Jaroslav Marek: Jsem zakládající člen ČSSD a z naší politiky je mi čím dál tím víc zle
....když vidím jak naši politici lidem lžou a zapírají své zločiny...přijde doba, kdy se budeme muset jako členové ČSSD naší veřejnosti omluvit za kauzy politiků Grosse, Ratha, Palase.. hejtman ČSSD není schopen vysvětlit kde vzal peníze na stavbu svého penzionu v Ludvíkově, za Březinu a další vážný problém ,premiér Sobotka – a jeho přítel právník Pokorný privatizace státního podílu OKD a další…. Bohužel mám vážné obavy, že podobných politiků a kauz bude v naší straně přibývat.

Lomcovák
před 3 měsíci

Vyjádřím se jen k NEJNIŽŠÍ MÍŘE NEZAMĚSTNANOSTI V EVROPĚ - Česko 5,4 % (červenec 2016).

Směšný, směšný, směšný podvod.

Míra nezaměstnanosti je trapně zmanipulovaná, aby zločinecká vláda ČSSD + Babiš + KDUČSL mohla za radostného hýkání moderátorů České televize navážet do České republiky další a další Ukrajince.

Úřad práce ČR totiž rekordně vyřazuje z evidence tisíce a tisíce Čechů stylem: přišel jste pozdě na schůzku, vyřazen, nechcete pracovat v montovně s tuberkulózními Mongoly, vyřazen, nemáte auto a nemůžete dojíždět do montovny, vyřazen, nemůžete ze zdravotních důvodů dělat dvanáctky, vyřazen.

A především: Český statistický úřad z popudu ministrů práce a sociálních věcí Škromacha (ČSSD) a Drábka (TOP09) změnil v roce 2004 a pak od 1. ledna 2013 metodiku výpočtu tak, aby míru nezaměstnanosti v procentech uměle snížil.

Takže například:

538 000 nezaměstnaných v únoru 2003 představovalo míru nezaměstnanosti 10,2 %,
541 685 nezaměstnaných v únoru 2012 bylo vykázáno jako míra nezaměstnanosti 9,2 %,
593 683 nezaměstnaných v únoru 2013 bylo vykázáno jako míra nezaměstnanosti 8,1 % a
548 117 nezaměstnaných v únoru 2015 představuje míru nezaměstnanosti pouhých 7,5 %.

http://www.kurzy.cz/makroekonomika/nezam...

Česká strana sociálně demokratická před sto lety bojovala za zkrácení pracovní doby na 8 hodin (uzákoněno 2. listopadu 1918 zákonem o o 8hodinné době pracovní), za zlepšení pracovních podmínek, za pracovní přestávky, za sociální pojištění pracujících, za práva pracujících.

Za tohle tedy mafiánská grupa zneužívající značku ČSSD rozhodně nebojuje.

opus111
před 3 měsíci

Opět píšete absolutní nesmysly. Žádné nadměrné vyřazování z ÚP se nekoná. Jsou to jen vaše fantazie. Nejste schopen doložit žádnou statistiku, která by dokazovala vaše tvrzení, že došlo k razantnímu navýšení vyřazování uchazečů pro nespolupráci s ÚP.

Co se týče podílu nezaměstnanosti, tak metodika se skutečně od 1.1.2013 změnila, ale není na tom nic divného, všichni to ví, že rozdíl dělá asi 2%.

Znění je přesně toto: Podíl nezaměstnaných osob vyjadřuje podíl dosažitelných uchazečů o zaměstnání ve věku 15–64 let ze všech obyvatel ve stejném věku.

Jinými slovy, statistika ví, kolik žije v ČR osob ve věku od 15 do 64 let.

A současně statistika ví, kolik osob ve věku 15-64 let je přihlášeno na ÚP.

Tato metodika platí od 1.1. 2013 kdy byla u moci ještě vláda Petra Nečase.

Můžeme tedy přímo srovnávat výsledky parvicové vlády a vlády Bohuslava Sobotky podle jednotné metodiky, jak v procentech tak v absolutní hodnotě počtu uchazečů na ÚP.

Leden 2014, 8,6% a 639 000 lidí na ÚP a při naprosto stejné metodice vláda Bohuslava Sobotky červenec 2016, 5,4% a 392 000 na ÚP.

Tedy při stejné metodice, vláda Bohuslav Sobotky snížila podíl nezaměstnaných o 3,2% bodu, v absolutní hodnotě počtu registrovaných uchazečů je to pokles o 38%.

Opět velmi trapný pokus Lomcováka o zavádění na statistické scestí. :))

n
před 3 měsíci

Proto dělala socan bande reformu policie ...pokud se to potvrdí tak odchovanec a tuhý demise a do teplákůůůů http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

cloud
před 3 měsíci

JAN SKOPEČEK 03|08|2016

Byl jsem hostem Radiožurnálu a dalších médií k plnění státního rozpočtu. K přebytku 75,6 mld. Kč za prvních sedm měsíců je třeba říci, že:

1. Účet se dělá až na konci roku a výdajově složitější je právě druhá polovina roku, která nás teprve čeká. Na konci roku tedy bude deficit v řádu desítek miliard Kč.

2. Za lepším inkasem daní je nadprůměrný ekonomický růst, nikoliv aktivita naší vlády. Je třeba poděkovat podnikatelům, že vydělávají a spotřebitelům, že utrácejí.

3. Za lepším výběrem daní není kontrolní hlášení, protože inkaso DPH, na které kontrolní hlášení míří, rostlo za uplynulé měsíce oproti jiným typům daní velmi podprůměrně.

4. Bilanci rozpočtu „vylepšily“ i nižší investice (-24 mld. Kč meziročně). Tato vláda neinvestuje, byť to byla její priorita. Naopak rostou výdaje běžné, kterými vláda nakupuje voliče před blížícími se volbami.

5. Rekordní přebytek v červenci je nám na nic, když na konci roku to bude schodek v řádu desítek miliard a vláda plánuje i na další rok až 60 mld. deficit. Vláda tak promrhává ekonomický nejlepší období na konsolidaci veřejných financí.

Závěr: Andrej Babiš a vláda se nemají čím chlubit!

opus111
před 3 měsíci

1. Nikdo z vlády netvrdil, že přebytek v červenci je závěrečný účet. Jen se zhodnotilo, že je to historicky nejlepší "mezičas", který povede k výrazně nižšímu schodku, než jak je plánovaný ve schváleném rozpočtu. A toto je důležité.

2. Za lepším inkasem je zcela logicky nastartovaný růst HDP a tento růst nastarovala aktivita vlády, která připravuje aktivně projekty pro čerpání fondů, aktivně zajišťuje programy zaměstnanosti, kdy 240 000 lidí našlo konečně práci, vláda přidává důchodcům, vláda zvyšuje minimální mzdu, vláda ruší nesmyslné polatky, které tahají peníze lidem z kapsy. Takže za růstem HDP je aktivita vlády.

3. Že růst výběru DPH má nižší akceleraci než výběr ostatních daní není přeci důkazem, že se nevybralo více kvůli kontrolnímu hlíšení. Váš argument je tedy zcela manipulativní.

4. Tvorba fixního kapitálu je ročně přes 1 200 miliard, tvrdit tedy že v mezičase nižší výdaje o 24 miliard znamenají, že vláda neinvestuje, tak to je naprosto manipulativní nepravda.

5. Konsolidace veřejných financí není mrhání, ale měl by to bý cíl každé vlády. Jestliže je přebytek 75 miliard v půlce roku, tak je to dobrý signál, že na konci roku bude schodek mnohem nižší, než je schodek plánovaný.

Vláda tedy nic nepromrhává, naopak má vynikající ekonomické výsledky. Výrazně plusové saldo státního rozpočtu v červenci 2016 je především zásluhou ČSSD, která prosadila 80% jejich volebního programu, kde byly především body pro zajištění růstu HDP.

Babiš se nazasloužil ideově o nic, naopak je brzdou ještě vyššího růstu, jelikož zabrzdil prosazení progresivního zdanění.

Jako úředníka však Babiše chválím, že plní Sobotkou svěřené úkoly velmi zodpovědně.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Bez devalvace koruny by si ozubená pleš s Babišem ani nepšoukla, ty premiso. Tohle už tady kopíruješ asi po dvacátý. Sobotka je blbej jak sovětský rádio a kdyby nelezl Bruselu dotrenýrek a neolepil by se duhovou, tak by výsledky byly ještěhorší.

opus111
před 3 měsíci

To je zase neskutečný nesmysl.

Opět stejný postup, vytvoření "nepravdivé premisy".

Nikdo nikdy ze Sobotkovy vlády netvrdil, že ekonomika poroste až do nebe. To je prostě uměle vytvořená "nepravdivá premisa".

Autor článku vůbec nerozumí tvorbě HDP, pokud se ohání počtem růstu vyrobených automobilů. Podstatné totiž není kolik aut se vyrobí. Do HDP se to počítá až když se je podaří prodat. Toto dokazuje, že autor článku vůbec nerozumí ekonomice.

Dále je článek myšlenkově zmatený. Hlavním bodem je "nerůst ekonomiky" a přitom dále se probírá boj proti korupci, což je naprosto jiné téma. Navíc jsem nikde nečetl ani neslyšel, že by někdo z vlády vychvaloval, že kontrola kontrolorů je úžasná věc. To je prostě jen výmysl autora článku.

EET totiž vůbec není kontrole kontrolorů, ale je to systémové opatření, které zavede rovné podmínky v podnikání. Ne, že jeden kšeftuje a neplatí DPH a druhý je poctivý a proto se nemůže prosadit.

Žádné šílenství po půjčkách se nekoná. Právě proto jdou banky až na dřeň, aby vůbec někoho přilákaly. Zlepšení v počtu klientů nastalo proto, že se zvyšují příjmy obyvatel a více lidí má práci. To není o nízkém úroku.

Není žádná fraška (opět nepravdivá premisa) proto se ani nemůže nic projevovat.

Je logické, že tempo růstu může být nižší, protože i výrobní kapacity mají své limity. Ovšem při nulové inflaci je tempo růst kolem 3% stále vynikající výsledek. Rok 2015 by odpovídal tempu růstu 7,5% v roce 2006.

EET vždy přinese pozitivní výsledky, jelikož to jsou peníze do rozpočtu, které mají nasledně schopnost stimulovat ekonomiku.

Musím konstatovat, že extrémně špatný článek, myšlenkově nesourodý a nesrozumitelný, nelogický sestavený. Navíc jsou implementovány hned dvě nepravdivé premisy.

Prostě naprosto účelově vtyvořený článek s cílem pomluvit a pošpinit Sobotkovu vládu.

Realita je však zcela opačná, než jak nám chce autor článku manipulativně podsunout.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Á, už je to tady, by jásal Švejk při kázání Otto Katze, vlastně potrhlého premisy opuse111. Premisa opus už pochopil, že nezaměstnanost stoupá, i když pumpuje ozubená pleš co to dá. Tak navrhni řešení ty premisní premiso opusi. Jsi přece socialistický génius opus. A to přitom nejsou započítaní romští hledači práce na Marksových dávkách!

opus111
před 3 měsíci

Nikde v mém příspěvku jem nepsal, že "nezaměstnanost stoupá".

Realita je taková, že nabídka volých pracovních míst se napak zvyšuje.

Opět jen dokazuješ, že ničemu nerozumíš.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Nabídka stoupá, ty jelito, ale jaká? Tobě to stoupá leda v palici. Nabídky jsou na manažery, poč8tačové experty a programátory, kteří poćítají dotace a na kontrolory. Sobotka by měl jít za ten podvod do kriminálu! A ty do Bohnic.

opus111
před 3 měsíci

Je to přesně naopak ty jelito. Chybí nejvíce lidé v dělnických profesích.

"Na základě zpětné vazby z členských firem SP ČR jsou ve výčtu profesí, které českému průmyslu nejvíce chybí, zastoupeni zejména svářeči, řezači plamenem, páječi, nástrojáři, mechanici a opraváři průmyslových strojů a zařízení včetně údržbářů, montážní dělníci, elektromechanici a elektrikáři, ale i řidiči."

http://www.rokprumyslu.eu/aktualne/nezam...

Opět jen dokazuješ, že jsi mimo realitu.

Opět dokazuješ, že ničemu nerozumíš.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Souhlasím pouze s řidići a svářeći. Jinak se dojdi podívat na pracák, vše jsou kecy Sobotk a Babiše, aby sem natáhli Ukrajince. Bulhary. Vše jsou sezoní práce a řidiće dělat je hnus, za ty peníze, protože bez diet není plat. Skáčeš Sobotkovi na každej žvást!

n
před 3 měsíci

Máte pravdu lidí v technických profesích je dost, akorát dělají bohužel jinou práci a do těch eu socanských montoven kdo by se hrnul za ty peníze... ...

komunista Kubík
před 3 měsíci

Opět pravda, on si je soudruh herr merkell sralbotka přiveze z turecka od ergodana, ost europe a za peníze daňových poplatníků vyškolí na technicky výkonné kádry za penízky daňových poplatníků. Po vyškolení jim nabídne minimální mzdu.

opus111
před 3 měsíci

Jasně, 33 tisíc, to jsou podle vás peníze za které nemá smysl makat. :)

Chybí tisíce technických profesí a chybí také VŠ odborníci, chybí desítky tisíc dělnických profesí, prostě chybí všichni.

Je vidět, jak se vám tady na pařátu rozpadá ten nereálný svět, který vám pařát natlačil do hlavy a hledáte jen samé trapné výmluvy.

Jste všichni krásně směšní. :)

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Vrať se do Čech, ty tvoje mzdy jsou v USA, u nás je nástupní 11 tisíc + pozdější prémie ve službách. Ani autobusáci bez přesčasů nemají na růžích ustláno. Takže když svářeči nejsou, tak si žijeme krásně? Co na to psychiatr?

opus111
před 3 měsíci

Už ses dostatečně profláknul, že žiješ mimo realitu. Nemusíš to stále dokazovat. :)

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Takže hornïci nejdou pracovat za 33000 v lehké práci takže jim to bude platit zloděj Sobotka a feministka Marksová z našich peněz a natáhnem sem Ukrajince? Vrať se do hrobu, nevíš co píšeš.

opus111
před 3 měsíci

V ČR je problém se stěhováním se za prací. Mnohem lépe se dostane na potřebné místo nějaký neukotvený Ukrajinec, než člověk, který je svázaný s regionem, má tam desítky let rodinu, přátele, domov.

Proto je na ÚP 400 000 lidí a přitom nejsou lidi.

A také jsem psal, že horník je specifická bytost, odhodlaný tvrdě pracovat, ale většinou nemá žádnou odbornou kvalifikaci. Mnozí nejsou ani vyučení a mají jen hornické minimum.

Manuální práce bez odborné kvalifikace dnes není příliš dobře placená. Proto se horníci většinou nebudou chtít stěhovat za prací, jelikož se jim to vůbec nevyplatí. To je prostě realita.

Proto vzhledem ke specifice jejich povolání je třeba horníkům zvýšené pomoci, aby tento hendikep překonali a snadněji se rekvalifikovali na jinou práci.

Takže já píšu stále stejně, mám v tom jasno a je to logické.

Jen ty se neustále zesměšňuješ, když dokazuješ stále kolem dokola, že ničemu nerozumíš. :)

A nevšimnul sis, že jsi logicky rozpolcený?

Tvrdíš, že práce není, ale vadí ti, že horníkům má být pomoženo.

A najednou argumentuješ, že práce je a horníci mají jít pracovat za 33 tisíc.

Tak už si vyber, je práce nebo není práce?

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Hele premiso opusová, ty jsi psal 33000. Za druhý, jdi se podívat, zda jsou v dolech nevzdělaní a nevyučení a oni tě nakopou. Práce je a současně se zvyšuje nrezaměstnanost! Není to na palici? Zatímco služby na Brusel spotřebovaly 250 000 lidí a nic nedělají, nástupní ve službách u nás je 11000 ! Vylez z hrobu, jdi se přesvědčit a pak se tam vrať.

opus111
před 3 měsíci

33 000 je průměrný plat ty jelito. Lidi ze Šachty znám a vím, že mnozí mají jen základní vzdělání a hornické minimum, které jim nahrazuje výuční list. S takovu kvalifikací by si nesáhli ani na příjem 15 000.

Ničemu nerozumíš.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

To jsem psal já, ty potrhlá premiso opusová. Ty jsi psal, že se běžně dělá za 28000. A nadával jsi autorům článků. Takže když jsou to lenplové a nic jinýho neuměj, tak proč by měli jako cikáni dostávat sociální 50000 měsíčně? Sobotka je sprostý zloděj a patří do kriminálu jako Marksová! Krade nám peníze a dává nemakaćenkům.

opus111
před 3 měsíci

Jsi úplně mimo realitu ty jelito. Úplně se ti rozkládá ten tvůj falešný svět, do ktého jsi spadnul na základě manipulací pařátu.

Automobilkám chybí pracovníci, k pásu ženou i kancelářské zaměstnance

Praha - Automobilkám v Česku se daří. V dalším rozletu je ovšem brzdí neočekávaná komplikace - nedostatek kvalifikovaných i nekvalifikovaných zaměstnanců.

A je to opravdu velký nedostatek pracovníků - jak upozorňují páteční Hospodářské noviny, automobilky mají okamžitě místo pro pět tisíc nových zaměstnanců.

Některé firmy řeší problém s termíny dodávek až tak, že nahánějí k montážním linkám i ty své zaměstnance, kteří normálně sedí a pracují v kancelářích. Administrativní síly tak chodí na brigády k pásu.

Automobilky se nedostatek pracovních sil pokoušejí zlikvidovat i tak, že dovážejí pracovní sílu ze zahraničí a ze své kapsy "gastarbeitrům" hradí rekvalifikační kurzy.

K nalákání nových lidí nepomáhá ani to, že průměrná mzda v automobilovém průmyslu je o čtvrtinu vyšší než v jiných odvětvích. Loni přesáhla 33 tisíc korun.

Kámen úrazu je v tom, že svářečů, mechaniků, nástrojářů nebo soustružníků zkrátka v Česku není dost. A tak chybí a brzdí další rozvoj automobilek.

Zdroj: http://globe24.cz/byznys/5719-automobilk...

Jsi zcela mimo realitu a ničemu nerozumíš.

Mirek
před 3 měsíci

Na původním článku je hodně pravdy. Je možné mu vytknout některé drobné nepřesnosti. Jak správně uvádíte když se vyrobí auto je třeba ho prodat. Pokud ho koupíte "za hotové" je všechno v pořádku. Při koupi na půjčku jste ho koupili za peníze, které nemáte. Při splácení půjčky si za výdělek nemůžete koupit jiné zboží a úrok je ziskem banky. HDP sice roste, ale na dluh. Jak kdosi napsal "dluhy se neplatí", proto stát vytiskne další peníze a kolotoč pokračuje. Když si postavíte dům na hypotéku přispějete na tvorbu HDP, ale budete ho splácet dalších 30 let. Úředník na stavebním úřadě vám nařídí jakou musí mít střechu, okna a mnoho dalších věcí. I on svými službami "vytváří HDP". Nakonec vytváří "hodnoty" i exekutor, který vám ten dům vezme. To nám potom roste prosperita státu.

opus111
před 3 měsíci

Už jsem to tady v komentářích rozebíral, že mnoho lidí si plete HDP a tvorbu majetku.

HDP nic neříká o tom, kolik majetku vzniklo, zaniklo, odepsalo se apod. Takže jestli si něco koupím na dluh a postupně to splácím, je to mým majetkem, ale mám za ním phledávku do doby než to zaplatím. To je ale záležitost normálního účetnictví.

HDP je o něčem jiném. HDP ukazuje na výkonost ekonomiky, která je však podmíněna schopností ekonomiky tuto výrobu udat nebo vstřebat. Ať už exportem, nebo domácí spotřebou, případně tvorbou fixního kapitálu.

U fixního kapitálu, tam je to také podmíněno, že musí být ty projekty, nestačí jen vyčlenit peníze na investice, jak si tady mnozí myslí.

A protože lidé motají tyto věci dohromady, tak se neustále píše o dluhu, a že je to na dluh a podobné nesmysly.

Výkonnost ekonomiky měřená HDP tedy počítá i s tím, že lidé platí půjčky a ještě musí kupovat zboží a služby. To všechno běží souběžně. ten proce je velmi komplexní. Někteří už platí, jiní začínají platit a někteří právě skončili platit. Ekonomové mají k dispozici i tato čísla o toku těchto peněz a ví, jak může ovlivnit HDP.

Proto, když roste HDP a roste jeho část, která sen azývá domácí spotřeba, pak je to ukazatel, že roste životní úroveň občanů.

Milenius
před 3 měsíci

HDP je sice ukazatel ekonomiky, ale o životní úrovni nevypovídá vůbec. Ani ta část, která se nazývá domácí spotřeba. Protože když půjčíte lidem miliardu, tak o tu miliardu sice vzroste HDP, vy jste spokojený, jak ekonomika roste, ano i životní úroveň se zvedla, ale pokud nebude v půjčování pokračovat, tak následně lidé tu půjčku musí splatit. A o tu miliardu jim zase životní úroveň klesne. A když připočteme úroky, tak záleží na tom, zda jsou ty úroky vyšší nebo nižší než inflace, jestli v konečném důsledku dojde ke zvýšení životní úrovně nebo ne. Co zvyšuje životní úroveň je jen zisk. A zisk je tvořen v podstatě jen z nových nápadů. To je také důvod, proč HDP od revoluce vzrostlo hodně, ale životní úroveň je v podstatě stejná - více se vyrábí, ale většinou pro cizinu, zisk jde do ciziny a naše práce zvyšuje životní úroveň těch, kteří shrábnou zisk.

Jeden z důvodů růstu Číny je ten, že je tam pravidlo, že podnik v Číně musí vlastnit z poloviny Čínský subjekt, takže zisk může jít ven maximálně z poloviny - cizí firma přinese know-how, ale již si ho neodnese. Toto by mělo platit celosvětově. A pokud neplatí, je to právě důvod, proč globalizace selhává - rozvojové země jsou jen otroci.

opus111
před 3 měsíci

Váš komentář je skvělá ukázka jak jste zaseklý v nepravdivé premise.

Pokud si nějaká domácnost půjčí a něco si koupí na půjčku, tak v dané chvíli tvoří HDP, ovšem tím, že půjčku splácí, tak zase tyto peníze už na tvorbu HDP nemůže použít.

Dluh je tedy v zhledem ku tvorbě HDP neutrální.

HDP se nepočítá hned za den nebo hned za měsíc a nepočítá se jen pro jednoho spotřebitele.

HDP je komplexní, vyjadřuje stav za období jednoho rouku a konkrétně v ČR se týká 10 miliónů obyvatel.

Takže opakuji, DLUH je neutrální, HDP nezvyšuje ale ani nesnižuje, plusy a mínusy se vzájemně neutralizují.

Odtahem z kapsy spotřebitelů jsou úroky, nikoliv splacená jistina.

Z makroekonomického hlediska však i ty úroky se dostávají do oběhu, protože banka z nich platí svůj provoz a ti lidé co dostávají výplaty tak je zase utrácejé za spotřebu. Pokud je nějaký zisk, tak banka platí daň 14%.

HDP tedy skutečně hovoří především o životní úrovní občanů a také výkonnosti ekonomiky, jelikož z výše uvedeného, když víme, že dluj je neutrální, tak HDP přímo odráží kupní sílu obyvatel, tedy především výši jejich příjmů dlouhodobě, schopnost firem udat své výrobky v zahraničí, tedy export, a nakonec schopnost vlády generovat projekty na vládní investice.

Jak vidíte, HDP je jeden z nejdůležitějších ekonomických parametrů.

MARTIN
před 3 měsíci

...a co každoroční dluh cca 200 mld kč,který si stát půjčuje a nesplácí..chceš mi říct ,že ten je taky mimo výpočet HDP?

opus111
před 3 měsíci

A jak jsi příšel na ten nesmysl, že stát si půjčuje ročně 200mld ???

Státní dluh v mld. Kč.

2 013.....1 683
2 014.....1 664
2 015.....1 673

Kde vidíš nárust 200mld ročně za Sobotkovy vlády?

Já vidím naopak pokles o 10mld.

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Ty jsi ubohej. Tyhle účetní machinace na záporný úrok s devalvací koruny můžeš psát horníkům v domově důchodců. Pokus se systém obrátí do normálu, lidé vám s hrůzou za šílený podvod nakopou konečníky! Vrať se mezi ty tvoje naivní nevzdělaný jak píšeš horníky a vrať se tam do hrobu. Tam ti to možná pomocní fárači z Ostravy žerou.

komunista Kubík
před 3 měsíci

Svatá pravda jen někteří experti z liháče to nechápou...

opus111
před 3 měsíci

Píšeš naprosté nesmysly.

Devalvace koruny nemá účetně se státním dluhem vůbec nic společného.

Záporný úrok rovněž nemá nic společného s devalvací.

Absolutně ničemu nerozumíš a neustále se jen zesměšňuješ. :)

Ten, co to cáluje
před 3 měsíci

Tak si to zjisti, premiso opusová. V Anglii dneska naposled. Proč je záporný úrok a proč je devalvace ty fištróne. A z toho těżí ozubená pleš. Ty jsi matematik jako Sobotka právník. Už mě zase nudíš.

opus111
před 3 měsíci

Není co zjišťovat. :)

Píšeš neustále stejné nesmysly, protože tomu absolutně nerozumíš a jen se zesměšňuješ.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...