USA v šoku: v Íránu startují ruské bombardéry! A šok druhý - Turecko povolí Rusku totéž!

 

Ruské ministerstvo obrany potvrdilo, že v Íránu byly rozmístěny bombardéry Tu-22M3 a Su-34, které v úterý zaútočily na Islámský stát v Sýrii. Startovaly z íránského letiště Hamadan.

 

Tu-22M3
Tu-22M3

.

 „16. srpna 2016 zasadily dálkové bombardéry Tu-22M3 a frontové bombardéry Su-34, které vzlétly s plnou bombovou zátěží z letiště Hamadan (Íránská islámská republika), kde jsou dislokovány, skupinový letecký úder objektům teroristických skupin Islámský stát a Fronta an-Nusra v provinciích Aleppo, Dajr az-Zaur a Idlíb", stojí ve zprávě ruského ministerstva obrany.

Že po složitém jednání budou Rusové využívat základnu v Íránu asi USA věděly. Že se však do toho zapojí i Turecko i se souhlasem  Saudské Arábie a Izraele musel být pro USA šok a tak výhrůžky z Pentagonu i včera změněná rétorika generála Šedivého najednou dostává novou tvář!

 

„Turecko může poskytnout ruskému letectvu základnu Incirlik k protiteroristické operaci, k jejímu využití ruským letectvem, to může být dalším logickým vstřícným krokem tureckého prezidenta Erdogana vůči Rusku", řekl RIA Novosti člen výboru Rady bezpečnosti pro mezinárodní záležitosti Igor Morozov.  Předseda výboru Rady bezpečnosti pro obranu a bezpečnost Viktor Ozerov také nevylučuje, že Turecko může přijmout takové rozhodnutí po jednání, které proběhlo minulý týden v Petěrburgu mezi prezidenty RF a Turecka — Vladimírem Putinem a Tayyipem Erdoganem, během kterého turecký prezident prohlásil, že Turecko je ochotno podpořit Rusko v boji proti teroristům v Sýrii.

Starty z letiště Hamadán. Je zajímavé, že Jakub Szántó na Čt24 přispěchal ze záhadnou zprávou, že prý Rusové tím nic nezískají, aby se následně ukázalo, že tvrdil nesmysly a Čt24 to musela korigovat.
Starty z letiště Hamadán. Je zajímavé, že Jakub Szántó na Čt24
přispěchal ze záhadnou zprávou, že prý Rusové tím nic nezískají,
aby se následně ukázalo, že tvrdil nesmysly
a Čt24 to musela korigovat.

 

Zdůrazňuje se, že v důsledku útoku bylo zasaženo pět velkých skladišť zbraní, munice a maziv, výcvikové tábory ozbrojenců v okolí obcí Serakab, Al-Bab, Aleppo a Dajr az-Zaur, tři řídicí stanoviště ozbrojenců nedaleko měst Jafra a Dajr az-Zaur a kromě toho i značný počet bojovníků.

 

To, co se zdálo ještě před pár týdny nemožné, najednou se rýsuje jako koalice, která začala pod ruským velením čistit celou oblast. Vážně je toto Rusko zhroucená, nevýznamná země? A co udělaly USA s Francií a Velkou Británií za předešlých pět let? Vždyť má Donald Trump ve všem pravdu! Proto Obama a Clintonová tak zuří!

Zdroje Ria Novosti a Sputnik, doplněné Pařátem dnes.

Rubriky: ~ Štítky:

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Je nemožné trestat lidi za názory.
před 3 měsíci

Stanislav Křeček zásadně o zákazech urážek gayů či ,,nenávisti" vůči uprchlíkům /PL/

Zástupce obmudsmana Stanislav Křeček říká: "Podle mého názoru je nezbytné brát v úvahu, že u nás (i v Evropě) jsme – historicky – v jiné situaci, než je tomu např. v USA, kde existuje naprostá svoboda slova a jakékoliv její omezení je ústavně vyloučeno."

Jaké by asi byly výsledky ankety s otázkou: Jste pro, aby existovala v ČR naprostá svoboda slova jako je tomu v USA? Za sebe hlasuji: ANO.

Patří pod Odkazy a připomínky.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...