Ex-guvernéři Singere a Kysilko, tak to je skutečně drsné!

 

Dnešní OVM svedly docela zajímavou diskuzi mezi dvěma bývalými guvernéry. A oba dva potvrdili velice závažné informace, které nesmí zapadnout.

 

Že žádná bankovní krize za Nečasovy vlády (ministr Kalousek) nebyla, ví snad každý trochu informovaný člověk, takže toto potvrzení ex-guvernérů - skutečných odborníků - nepřekvapí. Prostě jenom potvrdili, že ač se vláda i ČNB snažila uklidnit občany státu, ti začali být vystresovaní a domácí spotřeba začala chřadnout, zatímco úložky v bankách rostly (vůči poměru krize)raketovým tempem. Prostě nákup zamrzl a těží z toho nyní vláda ČSSD s ANO a KDU-ČSL. Dodejme, že dokonce všichni si mohou pamatovat, jak Nečasova vláda tenkrát pobízela lidi, ať utrácí, protože máme tak dobrý zákon, že matky našich bank vyvést kapitál do ciziny nemohou. (I proto protestovaly v Bruselu, že si zde peníze držíme)

Lze dohledat v otázkách Moravce, takže odkaz zde není. I když někteří trollové z ČSSD zaplevelují celý internet a tvrdí, že zásoba peněz a dnešní utrácení je  zásluha této vlády.

 

Ale jedna zpráva a přitom velice, velice důležitá zazněla.

Že totiž podvody Řecka nebyly výjimkou a náhodným zneužitím jednoho státu, ale že takto postupují všechny západní země, zatímco na bývalý východní blok je enormní přísnost. (I když v totmto případě občané České republiky mohou tento metr uvítat).

O co jde popsala patria.cz: Trhy tak po dvou letech dostaly do rukou další ekonomické cvičení, které mělo odpovědět na to, co se stane s velkými bankami v Evropě poté, co se ekonomika Unie propadne do recese a propadne se trh akcií i nemovitostí. Stejné pravidelně provádí i ČNB, ovšem s tím rozdílem, že stres-test pořádaný v ČR vychází z mnohem méně příznivých parametrů. Stačí si srovnat rozdíl mezi hloubkou propadu HDP, inflace, akciového a realitního trhu. Evropský test tedy nebyl až tak dramatický, jak se občas ozývá.

Přeložme si to do běžné mluvy: zatímco ČNB dělá stres-testy na propad, který je nepravděpodobný, např. až 8%, italské banky stres-test dělaly na propad 1,5%, který je cyklicky v západním světě častý. Přesto italské banky dopadly katastrofálně.

A je děsuplné, že tyto západní "úctyhodné" banky a bankéři školí naše prý nevzdělané ekonomické experty.

A co je paradoxní? I za těchto slaboučkých testů odhalila katastrofy v Portugalsku, Irsku, Řecku i Španělsku, ale i ve Francii (Société Générale), zatímco u nás tvrdé stres testy ukázaly silný bankovní systém, který předala vláda Nečase vládě ČSSD.  

Jenom pro informaci: Rusko dělalo nyní stres testy na cenu ropy na 25 $ za barel při poklesu HDP o 2,4%, a banky dopadly relativně dobře, přesto má Rusko rating americkými agenturami z New Yorku skoro nejnižší. Komedie? To nechť si každý přebere sám...

 

 

 

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Lomcovák
před 2 měsíci

ČNB umožňuje VYDĚLÁVAT SPEKULANTŮM POHÁDKOVÉ ZISKY díky přiblblým devizovým intervencím (od 7. listopadu 2013) a platíme to my všichni!

Neznám žádnou centrální banku na světě, která by TÉMĚŘ TŘI ROKY kontinuálně deformovala měnový kurz!

Francouzská centrální banka Banque de France v letech 1926 - 1927 naakumulovala při devizových intervencích obrovské objemy librových rezerv - stejně jako ČNB nyní hromadí eura za "natištěné" CZK - a když Velká Británie v roce 1931 opustila zlatý standard a libra devalvovala, utrpěli držitelé librových rezerv značné ztráty. Francouzská centrální banka nebyla vůbec schopna své librové rezervy zlikvidovat, technicky zbankrotovala a musela být rekapitalizována s pomocí státu.

CO TAKY ČEKAT OD RUSNOKA, ŽIDA Z KOŠIC!

Cituji:
"Už od dubna ČNB pravidelně každý měsíc nakupuje na trhu přebytečná eura, aby zabránila koruně v prolomení intervenční hranice. Ani červenec nebyl v tomto směru výjimkou. ČNB tentokrát nakoupila 307 miliónů eur, tedy přibližně tolik jako v červnu. (...) Za červenec se devizové rezervy zvýšily skoro o 1 mld. eur a v srpnu o další dvě. Aktuálně tak devizové rezervy překonaly 70,5 mld. EUR a jsou tak – nepřekvapivě – nejvyšší v historii ČR."
https://www.patria.cz/zpravodajstvi/3306...

Na centrální banku se valí spekulanti. První týden v září musela utratit padesát miliard korun
http://byznys.ihned.cz/c1-65438760-na-ce...

*antibuzna*
před 2 měsíci

Píšeš nesmysly. Jestliže ČNB čelí větší nabídce EUR a musí je nakupovat, tak to v žádném případě neznamená, že by nějaký spekulant vydělával.

Ten případný výdělek je v daleké budoucnosti, pokud by koruna posíla, tak by si za dnes utržené Kč nakoupili více EUR.

Já však tvrdím, že ČNB nedovolí posílení koruny. Koruna v blízké době oslabí naprosto přirozeně, protože je z ekonomického hlediska téměř nenormální, aby již 3 roky byla nulová inflace. Inflace přijde a údajní spekulanti nic nevydělají. RF už uzavřela dohodu se SA a cena ropy půjde nahoru.

Problermatika je o to komplexnější, že ti údajní spekulanti vlastně nutí ČNB do interbvence tím, že od nich musí vykoupit EUR.

Vlatně se tak o žádnou intervenci ČNB v pravém slova smyslu nejedná.

Pokud neznáte žádnou zemí, která intervenovala přes tři roky, tak vám musím připomenou Švýcarsko.

Itervence České Národní Banky byl velký přínos pro českou ekonomiku, kdy jen na kurzových rozdílech ČNB umazala ztrátu přes 80 miliard a české hosopářství na saldu vydělalo kolem 70 milird, kumulativně pak dalších asi 50 miliard na HDP.

Zisk přes 200 miliard.

To by musele kurz EUR padnout ns polovinu, aby smazal tyto zisky.

Jestliže ČNB ve finále nakoupí kolem ať to přeženu, 22 miliard EUR, což odpovídá nějakým 600 miliardám korun, tak pokles na 25Kč by znamenal kurzovou ztrátu kolem 44 miliard Kč. A to je naprosto přijatelné.

gogo
před 2 měsíci

V parlamentu odhlasovali pokus o likvidaci mimoparlamentní politické konkurence. Dvěma novelami bezprecedentně posílily svoji pozici a zkusily se více zabetonovat. Jde o novelu Zákona č. 424/1991 Sb. o sdružování v politických stranách a v politických hnutích a novelu zákonů volebních.

http://www.novarepublika.cz/2016/09/v-pa...
http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?o=7...
http://www.senat.cz/xqw/xervlet/pssenat/...
http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?o=7...

n
před 2 měsíci

Přesně tak se zachovala jako buzna socaské gestapo v praze v neděli proti konvovi...socanský gestapácký pořádek musí bejt....

*antibuzna*
před 2 měsíci

OVM jsem viděl a bývalý guvernér Kysilka potvrdil to, co už tady dlouhou dobu tvrdíl Opus, že žádná krize za Kalouska nebyla, tu krizi si vyrobil v ČR sám Kalousek.

Žádný raketový růst v bankách se nekonal a už vůbec ne, že by teď lidé přestali spořit a utrácejí co prý naspořili. To je naprostá fantasy !

Češi jsou holt spořivý národ a úložky v bankách rostou neustále.

V současné době mají Češi v bankách uloženo již kolem 2 biliónů korun.

Vklady bez výpovědní lhůty Termínované vklady

květen 2015... 1,2 bilionu....636 miliard
květen 2010... 799 miliard ...741 miliard
květen 2005... 398 miliard ...593 miliard
květen 2000... 189 miliard ...553 miliard
květen 1995... 139 miliard ...263 miliard

Žádné masivní výběry směrované do spotřeby se NEKONAJÍ !!!

Spotřeba domácností roste, protože rostou příjmy obyvatel.

No, nicméně velký posun u pisatele článků, pochopil, že krizi v ČR si vyrobil sám Kalousek.

Ježek
před 2 měsíci

Tak buzíku opusi,teď jsi dokázal,jak už tě nejednou obvinily,že neumíš číst,ale jinak,jseš blbej jak lampa,ty nemáš nic na práci,než čekat,jako uslintaný hladový pes u řeznického krámu až tento web dá nějaký rozumný článek ohledně ekonomiky,aby jsi debilně po socansku reagoval,dočkej času,brzo se budeš moci relevantně vyjádřit........

*antibuzna*
před 2 měsíci

Nejúčinnější je blokace nebo jako fašisti na Ukrajině, vypálit redakci !!!

Ať žije svoboda slova !!!

Nějaké pro-vládní názory si tady psát nenecháme !!!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...