Žádal jsem za Pařát dnes premiéra Sobotku a dnes se přidávají další (vstup do AIIB)

 

Česko by mělo usilovat o připojení k Asijské bance pro investice do infrastruktury (AIIB) podporované Čínou. Shodli se na tom odborníci na konferenci Iniciativa Pás a Stezka, kterou dnes v Praze pořádalo Česko-čínské centrum Univerzity Karlovy.

 

Rozvojová banka AIIB zahájila provoz v Pekingu letos v lednu, má 57 zakládajících členů z Asie, Evropy a Blízkého východu. Například Spojené státy ale považují AIIB za konkurenta Světové banky a Asijské rozvojové banky a odmítají ji. Peking před několika dny oznámil, že o připojení k AIIB požádala Kanada. Česká vláda se dosud neshodla na tom, zda by se ČR měla stát členem.

Česko by si vstupem do AIIB podle ekonoma Michala Mejstříka zvýšilo svůj obchodní potenciál. Mejstřík kritizoval to, že ČR v jiných mezinárodních institucích, kde už figuruje, často nevyužívá možnosti čerpat výhody, a jen platí příspěvky. Jako příklad uvedl Evropskou rozvojovou banku. Ke členství v AIIB dalo negativní stanovisko podle Havlíčka ministerstvo financí!!!

 

7.září 2015

Ministerstvo premiéra Sobotky exkluzivně pro Pařát dnes: Do AIIB Česká republika, stejně jako Japonsko a USA nevstoupí!

 

Neuvěřitelné, jaké absurdní odpovědi se dozvídá naše veřejnost, pokusí-li se zjistit, proč jsme se nepřidali jako zakladatelé Asijské banky (AIIB).

 

Premiér Sobotka, v zastoupení kancelář ministra financí Babiše na otázky týkající se vstupu do AIIB (Asia Infrastructure Investment Bank) sdělila, že narozdíl nejen Německa, ale i Maďarska a dalších států my prostě peníze na kapitálový vklad, který je výhodný, nemáme!

A další tři roky se peníze nenajdou...

Proč? Protože není třeba zaměstnávat lidi, stačí, když tam pošleme nějaké zboží. V tom je právě výhoda, kterou neposkytují staré západní, regionální banky...

A v případě, že ČS EU (členové seskupení Evropské unie) členství doporučí, tak se můžeme přidat. Pokud nedoporučí, tak se nepřidáme. To je přece logické. Prostě to musí být politicky pozitivní...

Neboli, zatímco všechny státy světa bojují za to, aby daly lidem práci, my jsme politicky korektní na žádost USA a společně s Japonskem se na východ nepohrneme. A Němci jsou hlupáci, že se na obrovském projektu chtějí přiživit. My žádné tendry na práci nepotřebujeme a nechceme, my milujeme západ...

Pokud se někomu zdá výše napsané jako trapné ironizování bez znalosti věci, přečtěte si prosím v příloze originál textu a především smysl napsaného. Jedině tak lze konečně pochopit kličkování premiéra Sobotky v Českém parlamentu na dotaz, jak to s připojením k AIIB vlastně je.

 

 Odpověď na

 

 

Rubriky: ~ Štítky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...