Zničení humanitárního konvoje v Sýrii. Cui Bono?

 
Operací pod falešnou vlajkou (false flag operation) byla ve vojenství celá řada a lze je nalézt na Internetu. Asi nejznámější z nich bylo přepadení radiového vysílače v tehdy německém městě Gleiwitz, nyní polských Gliwicích.
 
Jiří Hermánek
Jiří Hermánek
 

Ta akce je notoricky známa a nemá smysl ji dále pitvat. A také požár Říšského sněmu v roce1933 proběhlo pod falešnou vlajkou s úmyslem zdiskreditovat německé komunisty a zavést v nacistickém Německu zostřený režim.

Horká informace tentokrát přišla ze Sýrie. Byl tam rozstřílen humanitární konvoj a jako vždy jsou na tapetě Rusové. Kromě toho, že pro ně nemělo absolutně žádný strategický smysl do udělat, nabízí se k pochybnosti toto:

  1. Okolo zničených kamiónů nejsou žádné krátery po bombách. Myšlenka, že ruští letci jsou takoví mistři, že pokaždé trefí jen kamion, je asi chybná.
  2. Nedělám si žádné iluze o malých účincích leteckých bomb. Myslím, že po zásahu leteckou pumou by z takového kamiónu zbyla jen hromádka šrotu.
  3. Na tomto obrázkuhttp://www.bbc.com/news/world-middle-east-37430824je kamion se zničenou kabinou a v podstatě s neporušenou korbou a přívěsem. To by musela být nějaká cvičná letecká puma, naplněná pískem.
  4. A zde, pod tím samým odkazem se píše:"It was to last more than three hours."Dokáže si někdo představit tři hodiny trvající letecký útok?
    Takové byly letecké útoky na německá města za druhé světové války. Svazy letadel nalétávaly jeden za druhým.
    Ale zničit 31 stojících kamiónů by byl tak úkol pro letecké učiliště a pokud by po pěti minutách nebyla alespoň polovina kamiónů zničena, tak žák neprospěl.

Prostě a jednoduše, celá tato akce zavání tím, co jsem uvedl v úvodu. Operací pod falešnou vlajkou. A proč by to někdo dělal? Prostě proto, aby získal strategickou výhodu.

Toto si laskavě přeložte sami (stejný odkaz):

"That means there only could have been two entities responsible, either the Syrian regime or the Russian government," Deputy National Security Adviser Ben Rhodes told reporters on Tuesday.

"In any event we hold the Russian government responsible for air strikes in this space given that their commitment under the cessation of hostilities was to ground air operations in places where humanitarian assistance is flowing."

Takže, nahraji letecký přepad (Alespoň nějaké obranné granáty měli na ty kamióny házet, aby to vypadalo) a okamžitě to schytají ruská a syrská vláda. A dnes v OSN Kerry velmi důrazně a opakovaně žádal "uzemnění" všech syrských leteckých sil. Urum al-Kubra, kde byly kamióny zničeny, leží v povstalecké zóně a proto nemohlo být absolutně žádným problémem toto krvavé divadlo zinscenovat. P.S. Na tom odkazu BBC (stále pracuji s jedním, spolehlivým, zdrojem) je ještě jeden zničený kamion, tentokrát zcela vyhořelý. Ale kabina, světe div se, vypadá neporušeně, jak by po zásahu leteckou pumou nemohla vypadat. A také kostra korby, je většinou intaktní, Po zásahu letecké pumy by vypadala zcela jinak.
 

Zveřejněno se souhlasem autora

http://jirihermanek.blog.idnes.cz/

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

*antibuzna*
před 2 měsíci

Maria Zacharova, člověk na svém místě, úžasná dynamika logiky projevu.

Současně si všimněte nádherné spisovné ruštiny jak Zacharovové, tak moderátorky.

https://youtu.be/aGo3dzfbAgo

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...