Je reálné či abstraktní nebezpečí ekonomického otřesu, které se valí na Českou republiku?


Co se děje tak závažného, že by měla ČNB zpozornět (možná dle mimořádného jednání v pátek tak činí) a naše vláda s rozhazováním zatáhnout za záchranou brzdu?

 

Vyjmenujme si tři těžká ohrožení, z kterých je nutno vycházet.


Celé najdete zde:

 

Je reálné či abstraktní nebezpečí ekonomického otřesu, které se valí na Českou republiku?


Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
gogo
před měsícem

Sralbotka ztratil mandaty uplne ve vsech krajich. Jeste jedny volby a bude zebrat na pracaku...

n
před měsícem

Skvělá montovna odpověděla...http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...

gogo
před měsícem

To je síla. Adresováno Sobotkovi: Slávku, lidi mají dost nenažraných impotentních politiků, lezoucích do bruselské řiti jako žížala do oranice. Mají dost i Tebe!

n
před měsícem
gogo
před měsícem

Mnichov 1938

Unikátní dokument z roku 1968 - se svědectvím Jana Masaryka a Prokopa Drtiny.
V roce 1968 slovenský režisér Karol Wild v Krátkém filmu Praha realizoval cenný dokument, který krátce poté normalizační "Prověrková komise" poslala na dvacet let do trezoru. Střihový film s dotáčkami je syntézou širokých politických a společenských souvislostí takzané Mnichovské dohody. Připomněl také tehdy poměrně málo známá fakta (například zabrání Západní Ukrajiny a Besarábie sovětskými vojsky). Výpovědi J. Masaryka, P. Drtiny a dalších pozoruhodných osobností.

*antibuzna*
před měsícem

Opět jen neskutečné bláboly. :))

Na českou ekonomiku se nic nevalí ani abstraktně ani reálně.

Česká ekonomika je nyní ve skvělé kondici a má stále trejektorii k růstu výkonu.

ČB nijak nezpozorněla, ČNB nestále pozorně vyhodnocuje situaci a plní si své povinnosti, to jest dohled nad stabilitou měny.

Nějaké brzké otřesy české ekonomiky jsou jen zbožná přání PP.

Krize v ČR v roce 2009 přišla skutečně z vnějšího prostředí, ovšem od roku 2010 až do roku 2013 je to krize Kalouskovy neschopnosti.

Sobotka nezpůsobí žádnou krizi v ČR, protože veškerá opatření, která jako premiér ČR a předseda ČSSD prosazuje směřují k ekonomickému růstu ČR.

Česká vláda nic nerozhazuje. Naopak je jí vyčítáno, že jsou nyní nižší investice. Důchodcům se také přidalo zcela spravedlivě, protože významně rostou mzdy a tedy i odvody na pojištění.

Sobotka nemá a nesmí mít žádný vliv na rozhodování ČNB, je to dáno zákonem o ČNB. Pokud to PP neví, tak ať si to nastuduje.

K posílení na 24,-Kč nebo dokonce bláznivých 20,-Kč za EUR nikdy nedojde. Proto ČNB zvažuje záporný úrok, aby dostali do ekonomiky ještě více peněz a nastartovali mírnou inflaci a aby výstup z intervencí byl bez otřesů a ztrát a také to tak bude.

Mimochodem, kurzové ztráty jsou jen ve vnitřním účetnictví ČNB a nemají vůbec žádný vliv na výši státního nebo vládního dluhu.

Naopak, pokud je ČNB v plusu a to teď je docela fest okolo 100 miliard, tak to pomáhá státnímu rozpočtu, že odvádí státu daň ze zisků.

Úplně bláznivý článek, naprosto o ničem, jen nesmyslné ekonomické termíny nesmylně seřazeny do nějakého rádoby negativního blábolu.

Tento skutečně tvrdý odsudek je zcela na místě, tento článek je totální ekonomický škvár.

Martin
před měsícem

CNB si hraje s ohnem o kterém neví nikdo nic...před 30 lety by nikdo ani nesnil o záporných urocích pač je to anti ekonomická páka na ekonomiku a hle... je to spása, taktéž tisknutí peněz QU...ZNAMENA ZKÁZU ...dnes se dolar těší posilování a měl by jít do řiti...co to znamená? je světová ekonomika sfetovaná a to právě přes hru centrálních bank..ty specialisto na čr ekonomiku co ty na petrodolar

*antibuzna*
před měsícem

Co se týče petrodolaru, tady snad ani není třeba ztrácet čas, věc je jasná.

USA vnutily státům téměř celého světa používat dolar jako platidlo za nákup a prodej ropy.

Tím je dolar jako takový více či méně odpoutaný od reálné ekonomiky a jeho hodnota je dána především poptávkou po ropě.

Proto nyní vidíme paradoxní situaci, že i když se ekonomice USA přííliš nedaří, tak dolar často i zpevňoval protože se čerpala ropa jak o závod.

Nyní se RF dohodla se Saudy o omezení těžby a je jasné, že se to ihned projeví do oslabení dolaru.

Petrodolar jako ekonomická vazba platidla na ropu zákonitě musí zaniknout, protože jsou velké tlaky o nezávislost států vypořádávat obchody v jiné měně. USA to zatím v Iráku, Libyi a jiných státech vykryly vojenskou intervencí, ale u Saudů a v RF se jim to příliš nedaří. :)) Stejně tak Čína to má na háku a dokonce juan se stal další rezervní měnou.

Dále, význam ropy jako energetického nosiče bude v budoucnu rychle klesat.

Dalo by se o tom psát mnoho, ale je to zbytečné, zdejší mouřeníni stejně nic nechápou.

Tady je hlavní nadávat na Sobotku, kdo nadává na Sobotku, tak ten je "in" a je místními mouřeníny oslavován. :))

Martin
před měsícem

no nekecej my se shodnem :-)..to co píšeš je naprosto cajk...to, že se USA podařilo po odpískání dolaru podloženého zlatem navázat dolar U saudů na veškeré platby za ropu..tomu říkám "majsterštyk"...spíše jsem se ptal na to,že se tisknou peníze a mělo by to rozmělnit dolar na nic a ono to ještě posiluje...řekl bych, že je to kvůli tomu ,že se peníze okamžitě hodí do oběhu na burze, do její bubliny na všech jejich trzích + do statních dluhopisů USA, které prodávají a staty je kupují v čem no v dolarech...to je druhý mastrštyk, ale až dokavad jak řekl klasik.

*antibuzna*
před měsícem

No, tak to bych dost učesal.

Jestliže QE nyní nepůsobí inflaci tak je to proto, že na trhu je nedostatek likvidity. Nedostatek likvidity je z důvodu krize v USA, kde zaniklo v letech 2007-2009 více než 200 bank a jejich peníze už nikdo nikdy v EU neuvidí.

Navíc je tu ještě jeden prvek, který si většina lidí vůbec neuvědomuje.

Každý dluh, každou splátkou dluhu tyto peníze ihned zanikají. Banky když vyrobí dluh, tak pošlou do oběhu elektronické peníze a ty se ihned po splacení upisují, zanikají, prostě delete.

Je to neustálý koloběh. Pokud jej někdo v nějakém bodu procesu naruší, pak buď hrozí nedostatek likvidity nebo naopak přebytek, to je když se ty dluhy napříkla odpustí a pak se tomu říká, že vzniknou "nově vytištěné peníze" což nemá nic společného se skutčným tiskem, ale vyjadřuje to fakt, že tyto peníze už nikdo z trhu nestáhne a navyšují trvale množství peněz na trhu a obvykle působí inflaci.

Pokud si to až do tohoto místa pochopil , tak ti musí být ihned jasné, že vzniká značné množství vazeb a kombinací a ty je třeba zcela individuálně vyhodnocovat. Žádná univerzální jednoudchá pravidla neplatí.

Jaroslav Matuška/Zeoli t
před měsícem

Martine, spíše než financím/ekonomice rozumím jako laik "geopolitice", ale zdravý rozum mně napovídá že Vaše tvrzení o zfetované světové ekonomice je správné. Jsem pro kapitalismus/smíšenou ekonomiku. Jsem proti tomu, aby se zisky privatizovaly a ztráty socializovaly. Kdo odnáší krachy těch menších žraloků /ti velci neustále bohatnou/? Jsou to ti, kdo spoří. Nemyslím si, že dluh 20 bil. dolarů v USA opravňuje jeho posilování. Problémy dnešní superelita tlačí před sebou buldozerem, jednou pohádka ale skončí - perpetuum mobile není z tohoto světa.
Chyba by byla, kdyby došlo k tvrdému přistání jako při Velké krizi. Postupný/pomalý návrat ke zlatému, stříbrnému standardu bych bral.
Studujme velikány Bastiata, Smithe...

*antibuzna*
před měsícem

Geopolitika je nesmysl a nerozumíte vůbec ničemu, natož pak zdravým rozumem. :))

Prakticky v každém díle vysvětluje Pjakin, že "geopolitika" je hračka pro malé děti, která má odvést pozornost od globálních souvislostí a projektů, které jsou zapuštěny na desítka let dopředu.

Zfetovaná ekonomka je nějaký abstrakt, pod kterým si může kdokoliv vymyslet cokoliv.

V současné době spousta chytráků vyjadřuje k problematice QE a straší krachem a inflací, ale vůbec si neuvědomují , že bez QE by ekonomika nyní zamrzla v krizi a sklouzla by do deflace, což by byla skutečná katastrofa.

Naprosté většině mouřenínů totiž vůbec nedochází, že na trhu nyní chybí likvidita a vůbec nejsou schopni si reálně vysvětlit proč je tomu tak.

QE dejme tomu před rokem 2007 by nedávalo smysl, ale nyní je tomu zcela naopak.

Je to jako v tom šachu, ne každý tah pěšcem z E2 na E4 musí mít stejný význam a stejnou sílu. :))

*antibuzna*
před měsícem

Jestli vám mohu doporučit, tak přestaňte brát vážně bláboly různých VK a PP a podobných ekonomických proroků, kteří ničemu nerozumí.

Situace je zcela o něčem jiném.

Všechno co jste ve vašem příspěvku napsal jsou absolutní nesmysly.

O tom je právě ekonomika, že co platilo nebo fungovalo kdysi, nemusí vůbec platit a fungovat dnes. Vždy záleží na konkrétní ekonomické konstelaci.

Šachový velmistr odehrál zápas, přišel k němu divák a ptá se: "Proč jste ve 21 tahu netáhl koněm na D4? Vždyť tak je to v knížce."

Velmistr odpověděl: "Netáhl jsem na D4 protože já ty knížky píšu". :))

Martin
před měsícem

...už se vás na nic ptát nebudu..no psát odpověd tím,že diskutérovi řeknete "jste hlupák a ničemu nerozumíte" jasně ukazuje na to kdo jste...co jsem napsal říkají světoví ekonomové a i oni kroutí hlavou nad nezodpovědným chováním centrálních bank.Mantra mít 2 proc inflaci je také jakási formulka na lidičky tam dole...a vy přestante číst pařát

*antibuzna*
před měsícem

Vy jste se na nic neptal. Jen jste napsal nějaká vaše moudra, která jsou ve skutečnosti obrovskými nesmysly a ukazuje to na fakt, že ničemu nerozumíte.

Pro všechny ostatní diskutující, když někdo začne oslavovat zlatý standard, tak hned vím, že ten člověk je mimo realitu a ničemu nerozumí.

Doporučuji ke shlédnutí tento dokument:

Generál kontrarozvědky proti světovým bankéřům Vzdělávací TV, Valentin Katasonov titulky CZ

https://www.youtube.com/watch?v=hRo77vdm...

Snad to někomu otevře oči.

Katasonov Valentin

Valentin Jurjevič Katasonov, doktor ekonomických věd, profesor katedry mezinárodních financí MGIMO, předseda Ruské ekonomické společnosti S. F. Šaranova.

http://www.rodon.cz/autori-clanku/Kataso...

Proti tomuto člověku jste vašimi zanalostmi ekonomie naprostí čučkaří. A Katasonov jasně vysvětluje, že zlatý stasndard je nesmysl. Ale jestli pro vá tento člověk ekonomicky nic neznamená, tak si dále žijte ve vašich omylech. :))

Martin
před měsícem

ptal jsem se co na to petrodolar..a vy jste jen plísnil a pak teprve odpověděl...jinak ten odkaz na ekonoma dobrý, dík..jinak.. když si nestraně přečtete vaše příspěvky tak jako by odpovídali dva lidé pod vaším antinickem??

Vostok
před měsícem

Ještě do 70. let byly peníze alespoň formálně krytý zlatem. Teď jsou to čistě dluhovy elektronický "penize" a důsledky zažíváme na vlastní kůži viz např. neustálý nabehy na 3.světovou válku.

Vostok
před měsícem

K tematu jedno z možných vysvetleni http://protiproud.parlamentnilisty.cz/po...

*antibuzna*
před měsícem

Zlatý standard byl od samého počátku absolutní nesmyl, který už v roce 1870 uvrhl Británii a půlku Evropy do ekonomické krize trvající několik desetiletí.

Evidentně, hlupáku, o této problematice nic nevíš a děláš tady ze sebe dlouhodobě hlupáka.

Kostas Schuldenberg
před měsícem

"Zlatý standard byl absolutní nesmysl". To úplně stačí, jasně ses zařadil. Děkujeme.

Vostok
před měsícem

Jo jo teď jsi mě přesvědčil.

Vostok
před měsícem

Vodpal ty bolsevickej debile

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...