Řecko je strašně zadlužené. Prý se tam všichni flákají a nic nedělají. Samozřejmě odchody do důchodu, vybírání daní a další a další nedokonalosti o Řecku jsou opravdivé.  Ale pak je tady další záhada.

Babišův a Sobotkův ekonomický zázrak, nebo totální lež a podvod? Ukažme si nádhernou studii, kterou nám Evropa nechtěně dala a Rupnik se Švejnarem nevědomky toto potvrzují.

Přejde ekonomická válka ve skutečnou, pokud USA dostanou na frak? Kdo drží ropu na oprátce?

Jsou věci mezi nebem a zemí, které prostě pochopit nejdou. Jednou ze záhad je absolutní nekonečno, které úzce navazuje na absolutní nezávislost amerických společností na americké politice. (Tak nám to bylo alespoň vtloukáno do hlav před pádem komunistů)

Doslovně řekl: proč jsem se připojil ke 149 vědcům, kteří podporují setrvání Británie v Evropské unii? V odpověď neuvěříte, ale vzhledem k tomu, že je to autentické, musíte!

 

Za měsíc o deset rublů! Přes sankce, přes výhružný rating a lživá masmédia, jak se Rusko hroutí! Samozřejmě nyní média opět mohutně... Mlčí a mlží!

Upozorňuji, že se blíží doba, kdy budeme muset (nebo bychom měli) reagovat bleskově a informovat okamžitě formou krátkých vstupů, když trh s ropou se ochvěje.

No tak to tu ještě nebylo.  Vláda oznámila: "Koaliční strany se shodly, že léky, knihy, dětské pleny a nenahraditelná dětská výživa budou zdaněny ve výši 10 procent"!

 

Stále záhadnější zprávy prosakují z jednání OPEC a Ruska. Ač nesmiřitelní nepřátelé, Rusko najednou nabízí zbraně a spolupráci a Saudové, světe div se, se odklánějí od USA a souhlasí. Co se děje?


V záplavě katastrofických zpráv o Rusku zaniká to, co se skutečně kolem nás děje. A žádný zázrak to není. Naopak...

V Pekingu oficiálně zahájila provoz Asijská  investiční infrastrukturní banka  (AIIB), kterou Spojené státy považují za konkurenci Světové banky (SB).

To, co se děje od včerejšího rána na burzách, nemá už s realitou nic společného. Spíše to vypadá na vyděšenou dravou zvěř před zemětřesením, či lesním požárem!

Konec roku a začátek nového  je přesně tím obdobím, kdy bychom neměli občanům lhát a dát jim naději, či upozornit na těžkosti, což i to znamená, že víme li o nebezpečí, dokážeme mu čelit a pomáhat. A to není málo.

Konec amerického snu:  byla de-dolarizace chimérou, nebo je mlčení předzvěstí katastrofy? 1.dubna 2015 zde na Pařátu byla spuštěna velká analýza o propojení BRICS a frontální útok na dolar. Odsunutí do pozadí pro mnohé znamená, že to byl jakýsi humbuk a vše běží dál. Hluboce se však mýlí.


Zdá se, že se svět dává do pohybu. Není otázkou zda, ale kdy! Ačkoliv servry informují o každém zvlášť, souběh je mimořádný!

 

Saúdské Arábii docházejí peníze, ale z politiky, která drží cenu ropy dole, nemůže couvnout.

Putin a Nabiullinová, ač malí postavou, zapíší se do nejexcelentnějších postav ruských dějin. Dvojice, která musela a ještě musí mít ocelové nervy.

Další a další důkazy, že ratingové agentury se sídlem v New Yorku pracují na přání zákazníka - vlády USA a nikoliv dle skutečné ekonomické situace. Nyní po Rusku i Katalánsko...

 

Frédéric Bastiat
Frédéric Bastiat

Jsou poslední dva měsíce roku dvoutisicátého patnáctého a  ekonomické Nobelovy ceny za úžasný výpočet, při kterém našli experti důkaz, že jsou na světě bohatí a chudí, byly rozdány.

 

Norsko
Norsko

Norsko jako hvězdná flotila ekonomiky.  Norsko nám ukazuje zelenou cestu. Norsko je prostě zázrak a my se tam máme jezdit učit. Skutečně? Nebyla to Fata Morgana?

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...