Prý výpočet je takový, že na Českou republiku už nejsou "kvóty" na výrobu cukru. Kdo to určil? Zemědělci z Francie? Z Německa? Museli jsme zavřít cukrovary od Moravy až po ten pražský, abychom prý neohrozili Evropskou unii!!

Eastern Sugar se chce zbavit cukrovarů, které má zlikvidovat Mf Dnes

Biom - ES a zemědělci dostali prvních 751 mil. Kč za zavřené cukrovary…

Portál KIS

 

 

A co dál, soudruzi z Bruselu? (Z Německa)

Dnes se zjistilo, že je ho nedostatek a tak ho budeme draze kupovat u našich milých, hodných západních sousedů z EU. Děkujeme pěkně za vstup mezi charakterní státy evropské! A co další potraviny?

Nepříznivé počasí negativně ovlivňuje producenty a exportéry na celém světě, v Rusku na Ukrajině, v Kanadě a USA, Německu, Austrálii, Pákistánu a jihovýchodní Asii.
Index cen obilovin vzrostl o 5,1% na 25měsíční maximum 219 bodů, a slabé globální zásoby cukru zapříčinily, že index cen cukru vyskočil o 8,4% na historický vrchol 344,6 bodů.

A neměli bychom zapomenout na banky. Ty nám (Řecku, Portugalsku apod.) půjčují. Obrovské množství miliard. Děkujeme. Děkujeme pěkně. Prý bratrská pomoc, hlásá Merkelová. A úroky židovské. Nekřesťanské. Od Sovětského svazu se příliš neliší. A odpovědnost bank ze jejich šatné úvěry máme nést my, občané z okolí. Bratři v budování EU? Stovky miliard, které odvádíme především Německu od dividend z bank až přes vláčky do Bruselu a drobné nám potom s pláčem vracejí. (Prý na nás strašně doplácejí a chtějí ještě víc.) Dropty z jejich bruselského koláče si od úst prý utrhují. Jako Leonid Brežněv. Jako Vasilij Stalin. Prý přijďte do naší "eurorodiny". Snáze se nám penízky budou počítat, říkají. Takto na vás žádné páky nemáme a víc už nechcete dobrovolně dát….

Z bláta do louže. Nejsou nakonec lepší Kožení, Boby Krausové, Grossové, kteří pochopili jako za bolševika, že co je doma to se počítá? Máme je ukrást sami sobě, nebo se nechat oloupit nástupnickou partou západních neobolševiků?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

P.S. Nyní se řeší, jak vláda zase zdražila potraviny. Vláda? Jenomže kdo nařídil, že se musí přidávat škodlivá biopaliva do pohonných hmot, pole s pšenicí a bramborami masově nahradila jedovatá žlutá pole řepky olejné ...? Nebyli to náhodou zelení teroristé, kteří nás donutili přes Evropskou unii všechna pole používat na výrobu drahé bionafty ( Václav Havel, Bursík a další) aby se následně zjistilo, že už neumíme vyrobit pšenici a ceny potravin razantně stoupají? (V celé unii, dokonce stejný problém je v celém světě, kde i USA tento stupidní experiment zaváděly)

Pokud seriózně začneme nahlížet na daně, které vláda připravuje od září, prosím, přihlédněme k těmto dramatickým a nesmyslným zdražením. Já nevím, zda by daň měla být oněch 20%, ale nejhlavnější podíl na zdražení v řádu desítek procent a tisícikorun zavinili zelení. Teprve o řád níže ve stokorunách to udělá daněmi tato vláda. Zda je o tolik nutné, časem poznáme sami. Je třeba více informací.