Za bolševika se dělalo 25 hodin, lékaři dnes pracují víc - za den!

Za rozkvetlého socialismu v ČSSR nebyli lidé na práci, tak soudruzi v některých oborech tolerovali velice zvláštní výdělky. (Přivýdělky) Hlavní zaměstnání bylo na 8,5 hod a k tomu se přibírala další. Obzvláště zajímavé zaměstnání bylo topič. Přihodilo se do kotle, 2 - 4 hodiny nebylo co dělat, tak se psalo či studovalo (Havel, Ruml a další) nebo se našla další zaměstnání.

Děkujeme - odcházíme
Děkujeme - odcházíme

A topič pracoval: stálé zaměstnání 8,5 hod, druhé zaměstnání 8 hod, třetí zaměstnání 8 hod a někdy čtvrté zaměstnání 4 hod. Součet denní práce je lehké vypočítat: 28,5 hodin.

Chcípněte, my odcházíme, za 70 až 100 tisíc žebračenky nehákujeme

Dnešní bolševický lékař dokáže pod vedením Kubka, odborového svazáka Engela a další podobných zázraky. Lékaři dali Hegerovi čtrnáctidenní lhůtu, do níž má podat garance, že memorandum bude naplněno, jinak hrozí novými protesty a žalobou v Bruselu a ve Štrasburku. Jejich žaloba se bude opírat o prokazatelné důkazy, že dokáží pracovat i 40 hodin denně a v České republice to nikdo neumí pochopit. Proto je žaloba oprávněná.

Opět: to není vtip, jak to může vypadat!

Praha - Jeden z lékařů vinohradské nemocnice za den oficiálně odpracuje více hodin než ostatní za celý týden. Kontrola ukázala, že má ve zdravotnictví tolik smluv, že dohromady dělají 6,2 úvazku, píší ve středečním vydání Hospodářské noviny.

"To znamená, že musí šidit v pracovní době buďto nás, anebo ostatní," řekl Hospodářským novinám Marek Zeman, ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, a v příštích měsících to chce prověřit.Personální audit, který zatím udělal na dvou klinikách, mu totiž ukázal, že neobvykle pracovitých lékařů má v nemocnici víc. Šest úvazků je sice rekord, dva a půl úvazku už ale podle výsledků není žádná výjimka. Lékaři totiž kromě běžné práce v nemocnici a výuky na fakultě ještě berou noční služby, dochází do soukromých ordinací a pak dělají vědu pro grantovou agenturu. Vedení nemocnice teď proto začíná sledovat, co doktoři skutečně dělají v pracovní době. "Pokud pak budeme mít někomu znovu zvyšovat platy, přihlédneme k tomu," citují Hospodářské noviny ředitele Zemana.

Vykopli jsme bolševismus dveřmi, vrací se nám oknem. Okrádají nás víc politici, bankéři, nebo lékařská bolševická "elita"?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Eum
před 5 roky

Rozděl a panuj, poštvi proti sobě všechny skupiny, všichni proti všem, abychom se my nenažraná prasata s bičem nad vámi mohli dál rochnit v tom, o co vás připravujeme, co vám ukradneme, o co vás ožebračíme. Jen nás podporujte, hlupáčci, užiteční idioti, pošlapeme vás pak stejně, jak ty ostatní, třeba jako ty doktory...

ARTUR
před 5 roky

Více než směšný článek.
90 % lékařů pracuje daleko více hodin než má ve skutečnosti zaplaceno. Velmi by mě zajímalo bližší vysvětlení pojmu lékařská bolševická elita. Pokud na základě nějakých úvazků několika lékařů generalizuje, pak autor je blb.

Fanouš
před 5 roky

Stejné pitomosti se říkali za komoušů. A jestli jsem si všiml, autor je v podstatě kontrolní úřad či nemocnice. Tudíž blb. Protože další jezdí na učení do "Afriky", další bezelstně dostávají "reklamní" a otázkou je, jestli je někaký lékař vůbec poctivý!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...