Nechť si kalhoty ušije sám, chleba může pěstovat na poli a maso si může nachytat. Když zaplatí povolenku...

Že je to kravina? Samozřejmě a já to vím. Ale stejné kraviny tvrdí hlavy lékařské, pomazané na sjezdech a shromážděních. Dokonce nás vydírají. Živočišnou výrobu může dělat kdejaký blb, ten, co vyrábí složité přístroje pro lékaře je primitiv, protože není hlava lékařská, pomatená. Pardon, pomazaná.

Jak je možné, že ve většině oborů si takové kraviny nedovolí vyslovit ani ten s nízkým IQ, kdežto lékař, který si nalije několik knížek do hlavy, může? Přitom, když nebudou lékaři, bude hodně pláče, ale lidstvo (ti nejkvalitnější) přežijí. Jako v přírodě. Když nebude jídlo, tak nepřežije nikdo. Kdo je tedy v hierarchii života důležitější?

A já se stále ptám: když je lékař tak důležitá veličina, proč si Rakousko, Německo, Velká Británie a další "nevypěstují" svoji kvalitní lékařskou odrůdu? Proč žebrají o naše, ukrajinské či další dělníky - ékaře, s kterými přitom vesměs pohrdají jako "těmi z východu"? Ono je to snadné. Ať to ti blbí Čecháčkové (Ukrajinci, Afričani a další) zaplatí a my si je vezmeme. A mají pravdu. Kdyby se lékaři museli vyplatit (dluhy se mají splácet) ať jich odejde třeba milión.

Tento pokřivený, bolševismem a socialismem střižený trh (nejenom u nás) je natolik deformovaný, že výpalné pro lékaře, justici a několik dalších "pomazaných" platíme ze zákona a zbytek (většina společnosti) je hozena napospas tvrdému trhu. Jako v Číně, kdy vedení je totálně komunistické, ale mezi lidmi je totální trh. Jak to, že se Číně Evropa tolik podobá, byť si říkáme, že máme demokracii a svobodu a svobodný trh?

Vážný dovětek: asi deset procent společnosti sprostě odírá zbytek (90%) občanů. Jsou to ti, co dostávají peníze a poplatky ze zákona, nebo jsou "usměrňováni". V podstatě jim platíme ono výpalné. Patří mezi ně: společnosti jako ČEZ, vodárny, teplárny, ale i oborové jako justice, kde platíme, aniž hnou prstem a platíme, i když prohrajeme nebo vyhrajeme. Lékaře platíme, i když po operaci zemřeme. Právníka platíme, i když proces prohrajeme. Soudce z podstaty platíme, i když vás nespravedlivě poškodí. Policista má plat, i když vás neoprávněně zatkne. Prokurátor má plat, i když propustí zločince. Buď je lékař hlava pomazaná a každého jako Bůh zachrání, nebo je to dělník v bílém plášti, nikdy neví, jestli operuje či léčí správně a má dostat plat za kvalitně odvedenou práci. Když postavíte dům a ten spadne, jdete do kriminálu. I když se snažíte, ale blbě. Když jako řidič autobusu či tramvaje nevyberete zatáčku a cestující zemře, jdete do kriminálu. Když lékařovi zemře pacient a lékař přímo pacienta nezabije, může klidně operovat další a mohou umírat dál. Beztrestně. Když se soudce, advokát, prokurátor splete, má beztrestnost.

Proč se necháváme stále vydírat úzkou částí společnosti? Proč nepustíme skutečný trh i mezi tyto obory? Potom by museli začít makat a skutečně se o nás starat. Takto nás pouze vydírají a my - hlupáci platíme a platíme. Jak dlouho ještě?