Za bolševika bylo líp, aneb tupé stádo Česko-Slovenské

Nemíním komentovat, zda to dělá Radek John dobře či špatně. Odmítám z principu volit ty, kteří si budou zdvojovat funkce a vykroužkuji je. 48 hodin denně se prostě pracovat nedá, ať si grázlové jako Rath a další říkají, co chtějí! Ale....

 

Na diskuzích o Johnovi a dalších včetně Václava Klause dnes a denně slyším a čtu: spálená země, vytunelovaná země, vytunelované banky a to je slyšet od Bratislavy do Prahy. A tak jsem nastražil uši více: V Chorvatsku na pláži plakaly dvě rodiny, že nemají ani na žrádlo, jak to hnusně vede naše vláda. Tlustá matróna, opět z České republiky, která to zaslechla, sundala podprsenku, vyvalila své desítky a vložila se do debaty. Všechny by měli zavřít, vždyť by nás nechali hlady chcípnout. Faktem je, že na plážích tomu Němci nerozuměli. Oni tam tento rok krize skoro nebyli, byli tam samí Čecháčci a Slováci s místními. Většinou až na výjimky.

Vzpomněl jsem si, jak před dvěma léty v autobuse cestou z Tossa de Mar na výletě do Barcelony třetina důchodců hořekovala, jak se za bolševika měli dobře a teď musí šetřit i na pitomé Španělsko, nebo dokonce na výlet do Anglie!!!! A opět o spálené zemi a vytunelovaných bankách!

A jak to bylo skutečně?

Kdo by tuneloval naše banky, když československá koruna nebyla konvertabilní a v cizině to byl pouze papírek na WC? Nikdo na západ na dovolenou nejezdil a když náhodou vyjel služebně, dostal na den tolik deviz, že to nebylo ani na jedno pivo v Německu, dokonce ani na půl piva v Anglii! Tak se potupně převážely vyvexlované marky v botách, ve spodním prádle a těch pár stovek šťastných, co se dostalo na západ se na hranicích třáslo, aby těch pár desítek ubohých marek někdo nenašel! A při příjezdu nazpátek se nikdo neptal, jak tam bylo, ale ukaž, co sis přivezl, co na hranicích, jak jsi to propašoval!!!

Tak to byly ty nádherné, bolševické časy!

Pouze stádo odborářských bossů a jejich posluhovačů z KSČ či milicí si mohlo troufnout na častější výjezdy do Bulharska a ti nejprověřenější do Jugoslávie, zvané Jugošky!! To byly ty zlaté časy bolševické. Jo a do Soči či Moskvy a Leningradu...

Dnes vyjíždí každoročně milióny Čechů a zaplavují celý svět. "Jugoškou" se už pohrdá, do Bulharska jezdí "socky" a tak se hledají destinace, které ani nikdo nezná. Španělsko je okoukané, v Egyptě je horko, v Řecku nejsou služby a Čecháček chudobou neví kudy kam... Všichni pláčou, jak za bolševika bylo líp. Je to móda a kdo odporuje je hajzl kapitalista a tunelář.

Lidská paměť je krátká a tupost nekonečná.

Jó, jó, za bolševika nám padaly pečení holuby do huby, dálnice jsme měli nejdelší v Evropě a rovné jako stůl, cesta USA a zpět či do Kanady byla letecky přetížená českou bohatou společností, domy byly krásně omítnuté, hajzlpapír byl všude zadarmo stejně jako dámské vložky a vlaky byly moderní a nablýskané, že nám i Japonsko závidělo....

A fakta?

Na tupost se těžko reaguje, ale učitelům šly platy tak rychle nahoru, jako nikomu jinému (mimo podnikatelů, kteří nesou svá rizika) Státní sektor se opět rozbujel a především má dokonce vyšší mzdy, než lidé v soukromém sektoru. Přitom dodnes riziko výhazovu či prudkého snížení mezd nese pouze soukromý sektor! Proto každý fízl (slušný policajt, jestli je, to musí chápat), chce vyrazit 21.září do ulic, abychom jim sypali další a další peníze stejně jako učitelům či flákačským odborářům státního sektoru soudružky Vondrové! My, normální bychom také měli jít do ulic, ale abychom zarazili drzou špínu vyděračů, kteří natahují své pazoury, i kdyby měla tato zem padnout, nebo ti, kteří skutečně pracují, by jim měli dát celé své platy!

Je to hnus: není rozdílu mezi skutečným kriminálníkem a odborářským vyděračem!

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

pan Johanes
před 5 roky

Co jste si zvolili - to máte!

Bolševici vás údajně okrádali. Podle jakési zvrhlé teorie se o vše, tedy i o lidi pracující postará soukromý sektor. Co vám zůstalo z vymožeností socialismu??? Zvolili jste si vládu kleptokratů, tak si je velebte, hýčkejte a sami si nechte utahovat opasky, a až začnete chcípat hlady. Pak vám snad dojde co jste zavrhli a komu jste naletěli.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...