Šumava: V Bakalově obci Modrava demagogie a podrazy Stráského narůstají

Miliardářův odchod znamená konec zlatých časů pro Modravu. Peníze, které vesničce putují z jeho daní, ji totiž drží nad vodou. Např. letos čeká Modrava z odvodů fyzických osob 19 milionů Kč. Díky tomu, jak tyto peníze tekly do modravského rozpočtu, dostávali její obyvatelé např. každou zimu příspěvek na vytápění až 14 tisíc Kč, peníze na dopravu atd. S odchodem Bakaly do Švýcarska nastává utrum.

Není divu, že modravský starosta Antonín Schubert.použije kdejakou demagogii, aby mohl být starostou nadále a nemusel se vracet k dělnické práci. Tak svolal akci, samozřejmě Stráský (ODS) si nenechal tuto mediální bublinu na osočování odborníků z lesního hospodářství (neplést s ekology) ujít a tak vznikl hapenning

Starosta Modravy Antonín Schubert zorganizoval happening spojený s malým

Starosta Modravy Antonín Schubert zorganizoval happening spojený s malým divadelním představením o tom, jak místní vnímají ekologické aktivisty. Akci zakončil výstupem na Modravskou horu, aby si mohli lidé prohlédnout holiny. | foto: Ladislav Němec, MF DNES

Zdroj: http://budejovice.idnes.cz/u-modravy-se-konal-happening-na-podporu-parku-a-zelene-sumavy-ptr-/budejovice-zpravy.aspx?c=A110821_143908_budejovice-zpravy_bor

Lži a podvody tentokrát zaštítil Václav Klaus, který se Stráského zastal. Václav Klaus s tajemníkem Jaklem a Stráským dlouhodobě tvrdí, že na Šumavě je třeba dát volný průchod developerům, nesmějí se šikanovat a že pro lidi jsou lepší paneláky, dálnice a sjezdovky, než nějaký les dokonce chráněný.

Kdo vlastně rozumí přírodě?

Stráský na hapenníngu řekl, že vědci tomu nerozumějí, že proto se nikdy nedomluví a jedině politici jsou ti správní, kdo může udělat kvalitní řešení. Je zvláštní, že místní lidé tomuto názoru freneticky tleskali.... A na oplátku Stráský souhlasí s dělnickým starostou Schubertem, že na Modravě (Na Šumavě) nemají pracovat lidé z jiných míst, ale měla by být pozitivní diskriminace a zaměstnat jenom místní) Ten Stráský, co byl prezidentem z ODS! Umí si někdo představit, že by Praha (Brno, Ostrava) udělaly stejné embargo na dojíždějící občany? Je vychvalován Karel Schwarzenberg, jehož předci tady vlastně smrkové lesy nechali a šumavské lesy zdevastovali monokulturou - smrky - kvůli zisku. Vadíme tady ekologickým aktivistům a vždy někomu budeme vadit," opřel se do všech, kteří prosazují ponechání přírody svému osudu.

Ve finále Stráský poděkoval sdělovacím prostředkům, že správně (rozuměj pro developery, jejiž zástupcem Stráský je) informují občany této země a jedině tak mají občané České republiky ten jediný a správný pohled na výstavbu na Šumavě a lesy je třeba "správně" využívat. "Park by měl podle mého názoru jako státní organizace vyvinout iniciativu k tomu, aby mohl být na Šumavě zaveden určitý systém pozitivní diskriminace místních zájemců o práci v lese," myslí si starosta Modravy Antonín Schubert.

"Zakládat divočinu na Šumavě je jako zakládat zoologickou zahradu. Respektuji to, ale netoleruji, aby se rozrostla po celém parku," řekl lidem Stráský.

A na tuto demagogii nelze už nic dodat. Zrušme zoologické zahrady, lesy a louky, všude mohou být silnice, dálnice a mrakodrapy. A nějací pitomí vědci nám v tom nezabrání, že?

Předešlé:

Pane Stráský (ODS), jste lhář - skutečně si na Šumavě příroda poradila sama!

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...