Kubera (ODS): abychom neurazili naše bruselské přátele

Kubera (ODS): Oslovím vás politicky korektním výrazem senátorující, abychom neurazili naše bruselské přátele Kubera (ODS): Oslovím vás politicky korektním výrazem senátorující, abychom neurazili naše bruselské přátele

 

Projev na 23. schůzi v Senátu

Vážená paní místopředsedkyně, vážení senátorující - musí se to říkat senátorující, protože jsem si četl, že už se neříká tatínek a maminka, ale rodič. My musíme být politicky korektní, tak budu nadále používat výrazu senátorující, předsedající, abychom neurazili naše bruselské přátele.

Ale tady mě zaujalo to, jak Pakosta krade nápady. On mě slyšel o tom někdy mluvit, a proto se písemně přihlásil, aby to řekl první. Ale samozřejmě řekl jenom půlku a já dopovím tu druhou půlku.

To ještě nic není, že mají 138 tisíc spisů, protože skutečně jsou jediní, kteří mají tu obrovskou výhodu diskriminující všechny ostatní, že operátoři chodí po ulicích, i hezké holky, co nabízejí telefony a každý si ho vezme a potom nezaplatí, občas kdo přivede do problému někoho jiného. Nevím, jestli jsem tady už tu příhodu nevyprávěl, jak jsem vedl spor, když si na mne někdo koupil telefon, na mne chodili faktury, protože firma, co vozí ty smlouvy, se nepodívala na občanský průkaz. Naštěstí to dobře dopadlo.

To není všechno. Ale telekomunikační úřad ještě zavedl novou praxi a tou je to, že stanovuje opatrovníkem těchto lidí tu obec, kde oni měli naposledy trvalé bydliště. Rozmohlo se to do neuvěřitelných rozměrů, že to nestačíme ani počítat. My vůbec ty lidi neznáme, ti lidé dávno nebydlí ve městě, jenom tam mají poslední trvalé bydliště, takže on je nemůže najít, my je nemůžeme najít a on nás přesto určí, abychom zastupovali jejich práva, ale jak, když je nemůžeme najít a netušíme vůbec, jestli je pravda na jejich straně nebo není. Výsledek je pak ten, že si platíme právníka, ten podává žaloby proti těmto opatřením, pan předseda vždycky napíše, že naší námitce se nevyhovuje, takže pracovníci pracují, úředníci pracují a my platíme tisíce. Někdo například dluží 800 korun a nás to stojí 8000, protože už jsme je zažalovali u soudu, soud nám napsal, že on není příslušný, tak jsme hledali, který že soud je příslušný, ten už jsme našli, takže teď budeme platit znovu. Řadu sporů už jsme vyhráli, ale protože u nás není precedenční právo, tak bohužel každý jeden případ musíme znovu a znovu rozporovat u soudu. A to je přesně to, kde jsou ty peníze, které nám chybějí a proč si budeme muset platit plomby, protože tito operátoři, dokonce i obce ... Představte si situaci, že já jsem taky správní úřad a já bych učinil telekomunikační úřad tím, kdo bude za nás vymáhat pokuty od řidičů, kteří neplatí za přestupky. Nám nikdo nepomůže, my si je musíme vymáhat exekucí, soudně. Přesně ten příběh - za tisíc korun nezaplacené pokuty jsou náklady 8 nebo 9 tisíc, a takto se tady hospodaří.

Já se tedy ptám pana předsedy, co udělá pro to, aby to skončilo, jestli máme podat návrh zákona, aby jim tato pravomoc byla odebrána, protože skutečně nikdo jiný tuto výhodu nemá než telefonní operátoři, že mají nad sebou jistý úřad, který koná za ně. To by se mi také dobře podnikalo. Oni se chovají nezodpovědně, protože dají telefon kdekomu jenom proto, aby měli kšeft. A ono jim to v podstatě nevadí, protože i to, co vymohou, jim stačí. Já jsem se vždycky divil, jak to dělá Home Credit s těmi, co neplatí a on říkal: To je v pohodě, to nám pořád ještě stačí. Toho je vydáno tolik, že my nakonec na tom vyděláme.

To je tedy můj dotaz, pane předsedo. Děkuji za pozornost.

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...