Romové se na chlapce vrhli kvůli cigaretě. Přišel o ledvinu

Také byl patnáctiletý chlapec rasista, advokátko Samková a pane Uhle? Jak dlouho ještě...?

Mačetový útok, znásilnění chlapce a teď...

V neděli večer napadli v centru Břeclavi tři Romové patnáctiletého hocha. Brutálně zbitý chlapec přišel o ledvinu a leží na jednotce intenzivní péče. "Zítra se to může stát dalšímu. Brečet v koutě nepomůže, musí se s tím něco dělat," říká pro portál iDNES.cz jeho matka. Starosta označil útočníky za bestie.

Patnáctiletý Petro šel v neděli večer břeclavskou ulicí Jana Palacha. Nedaleko tamního shopping centra, kde se často scházejí Romové, jej oslovili tři muži s žádostí o cigaretu. "Když jim ji nedal, srazili ho na zem a začali ho kopat," popsala pro iDNES.cz matka napadeného hocha Oksana Zhyvachivska.

"Pamatuju si, že mě jeden žďuchl a spadl jsem. Sbalil jsem se do kuličky a chránil si hlavu, aby mě do ní nekopali," řekl patnáctiletý chlapec. Kdyby se nezachoval duchapřítomně a nekryl si hlavu, mohl podle matky utrpět ještě daleko vážnější zranění.

Zraněný chlapec si sám zavolal pomoc

Poté, co s ním útočníci skončili, zvládl si zbitý hoch zavolat pomoc. "Kolem deváté hodiny mi syn poslal SOS esemesku. Jsme dohodnutí, že pokud mi ji pošle, tak potřebuje pomoc. Volala jsem mu a řekl mi, že byl napaden třemi Romy," uvedla matka chlapce.

Podle serveru iDNES.cz žena, která pracuje jako soudní překladatelka, neváhala ani vteřinu, skočila do auta a vyrazila pro syna. "Viděla jsem, že je skrčený, že se drží za žebra a sténá. Hned jsem ho vzala do nemocnice. Vůbec mě nenapadlo, že bych volala záchranku," sdělila žena původem z Ukrajiny.

Po operaci zjistil, že přišel o ledvinu

Lékaři v nemocnici se nejprve domnívali, že má chlapec polámaná žebra. Ukázalo se ale, že má natržená játra a poraněnou ledvinu. Ještě v noci ho proto lékaři operovali a ledvinu mu odebrali. "Teď je ve stabilizovaném stavu, převezli ho z ARO na jednotku intenzivní péče," dodala Zhyvachivska.

Strašné. Je co dodat?

Převzato:

zprávy.tiscali.cz

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...