Kdo jsou grázlové z osmi útočníků, co se vloupali do bytu podnikatele?

Zatímco Češi, Moraváci, Vietnamci či Ukrajinci už při náznaku loupeže jsou pronásledováni Novou, Primou a všemi deníky, známe skoro celé jejich příbuzenstvo, zde je ticho po pěšině. A každý má hrůzu promluvit. Co se za tím skrývá?

Policie zadržela posledního z osmi útočníků, kteří podle ní přepadli litoměřického podnikatele Jaroslava Papouška. Většinu útočníků dopadla policie už v pátek.

Podle vyšetřovatelů se skupina dopustila organizované loupeže a porušování domovní svobody. Za to jim hrozí až dvanáctileté tresty.

Důvody úmrtí mladíka M.B., prý vysokoškolského studenta ze Straškova na Roudnicku, policie zatím neví. Ani pitva zatím podle policejní mluvčí Pavly Kofrové zatím nevyjasnila, proč muž zemřel. „Jsou prováděny laboratorní expertízy na přítomnost drog a až poté bude známa příčina smrti."

„Byli jsme na hlídkové činnosti, když nám operační zavolal, co se děje. Dorazili  jsme na místo a žena (manželka podnikatele) křičela z okna  v prvním patře o pomoc. Když jsme se do domu dostali, držel majitel společně s přítelem své dcery cizího muže na zemi. Ležícího muže, který  ale ještě žil – nahmatal jsem mu puls a dýchal – na  žádost majitele, že je muž přepadl, spoutali," řekl Deníku jeden ze zasahujících strážníků.

„Situace v domě byla značně nepřehledná a chaotická. Obyvatelé domu byli vystrašeni a tvrdili, že další tři pachatelé z domu utekli. Zhruba po deseti minutách přijela záchranka a státní policie, kterým jsme zajištěného muže předali."

Po jednom z úderů se podle podnikatele útočníkovi vysypaly náboje, a když z ní chtěl vystřelit, selhala. Lidé blízcí vyšetřování říkají, že když se dali útočníci na útěk, zůstal jeden z nich ležet a po příjezdu záchranky zemřel. Policie to zatím nechce komentovat. "Příčiny a okolnosti úmrtí jednoho z pachatelů jsou nadále předmětem šetření," řekla již dříve policejní mluvčí Pavla Kofrová.


Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...