Jakl: MF Dnes vznikla krádeží a její novináři se nechávají uplácet

Publikováno 04.05.2012 v kategorii: Hrubá záplata, Ozvěna

Tajemník prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl obvinil deník MF DNES z toho, že si kupuje informace a odposlechy, sám odposlouchává a nejedná ve veřejném zájmu. Šéfredaktor deníku Robert Čásenský to jednoznačně popřel.

 

„Nelegální, neoprávněné odposlechy a nelegální fízlování lidí nevím, jestli ničí demokracii, ale ničí společenské klima a lidské osudy,“ uvedl podle serveru Česká média Jakl. Zdůraznil, že legální nástroj odposlechů je ošetřen přísnými pravidly, u nás ovšem nejsou dokonalá a jsou hrubě porušována. „Za jednoho z hybatelů této praxe považuji deník Mladá fronta DNES, který vznikl na podvodu a zločinu, loupeží za bílého dne,“ prohlásil Jakl.

Korupce? Nikdy, říká Čásenský

„I špatné věci jsou schopny vývoje, vyvíjejí se ale ještě horším způsobem,“ dodal Jakl s tím, že běžnou praxí je uplácení novinářů MF DNES za účelem ničení obchodních a jiných konkurentů. „Mladá fronta nikdy za informace neplatí. Já jsem nebyl nikdy nikým korumpován,“ reagoval Čásenský.

Podle právničky hany Marvanové jsou Jaklova slova žalovatelná. Klausův tajemník má za to, že MF DNES postupuje stejně jako Murdochova média, která sama odposlouchávala či si odposlechy kupovala. „Nezlobte se, zdá se mi, že jste se trochu zbláznil,“ řekl mu Čásenský.

Zdroj

Podle Čásenského odposlechy a Kmentovy zdroje na knížku Kmotr samy doputovaly do Mf Dnes. Jsou jako živé....

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Zeolit
před 4 roky

Ladislav Jakl je jeden z našich nejlepších novinářů/publicistů. Prezidentem se asi nestane. Ale hlasy pro něho mohou ukázat, kolik lidí v ČR je proti další integraci Unie, proti převzetí eura.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...