Skandál větší než „Rath“? Je Parkanová obviněna na základě udání Tejce (ČSSD)?

Obvinění místopředsedkyně sněmovny Parkanové může být zatím největším skandálem a korupční kauzou v dějinách České republiky. Záhadné obvinění dostává trhliny.

 Více než před rokem a půl byla vytvořena skupina kolem Tejce, která má vytvářet pseudokauzy (jak jinak nazvat to, že předem vědí, kdo bude zločinec) a připravit preventivní žalobu v případě, že bude obviněn z korupce někdo z ČSSD. Zapadlo to v zapomnění v dalších aférách. Na tehdejší dotaz novináře zněla odpověď  stínového ministra vnitra Tejce, že je to hrozba pro všechny nepoctivé, aby kauzy nezapadly.

Dejme si dohromady fakta, která jsou jistá

1) Cena armádních zakázek se dá těžko srovnávat, každá je jiná. A zákon o zakázkách se na vojenskou techniku nevztahuje.

2) Toto stanovisko potvrdilo i tehdejší ministerstvo financí v čele s Bohumilem Sobotkou – ministrem financí

3) Opozice v čele s Tejcem z mandátního a imunitního výboru odmítá, aby podklady byly prošetřeny a zjistilo se, na jakém podkladě je poslankyně Parkanová obviněna.

4) Posudek firmy Američan Appraisal, o který se údajně opírají policisté prý vychází z veřejných zdrojů.. "Měl by být zveřejněn celý posudek, aby bylo o něm možné vést diskuzi,"  s čímž lze jenom souhlasit!

5) Tímto způsobem skutečně postupovali všichni ministři včetně Sobotky, Tvrdíka a dalších!

6) Parkanová je obviněna okamžitě po Rathově (ČSSD) nepravomocně doložené osobní zlodějně a korupci.

7) Parkanová prokazatelně nijak nezbohatla. (Pokud vyšetřovatelé nedoloží jinak)

 

Co z těchto prozatím sedmi bodů vyplývá? Je to velice, velice podezřelé. Za těchto okolností by sněmovna neměla vůbec hlasovat. Shodit státního zástupce či policii je špatné. Vydat nevinnou, které by zůstala doživotní nálepka, také ne. Sněmovna by měla vyžádat podklady (nejvyšší státní zástupce nebo soudce by vyloučil podvod či politickou korupci, po rozsudku veřejně ověřitelné – postup neznámý)

a)      kým bylo podáno trestní oznámení

b)      zda je obvinění relevantní

c)      zda paragraf na toto obvinění vůbec existuje

Protože podezření, že na umělé dehonestaci  a zkorumpování pracovala skupina pod vedením poslanců je příliš silné a situace příliš vážná a bohužel vypadá i věrohodně, měla (či neměla) by být poslankyně vydána až po ověření informací. Nezahrávejme si už s důvěrou občanů jak v justici, tak v policii či parlament. A pokud by se prokázalo, že na tom pracovala skupina přátel kolem Tejce, měl by být trest nejvyšší a nejvíce odstrašující. Jedná se o důvěru bezpečnosti v orgány nejvyšší!

 

A na závěr – hierarchie zodpovědnosti: za politické rozhodnutí nese politickou zodpovědnost příslušný politik. Za právní bezúhonnost musí nést zodpovědnost šéf právního oddělení, za ekonomickou část šéf ekonomického oddělení. Teprve v okamžiku přes doporučení či analýzu těchto šéfů udělá li politik změnu, či dokonce opak a poškodí obec, zem, či občana, teprve potom má být politik trestně stíhán a odsouzen. Pokud tato hierarchie nefunguje, nefunguje ani stát, ani příslušné orgány a stát je v politických rozvalinách nebo totalitě.

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

jumbo
před 4 roky

pařátníci nemáte mozky. už roky celej národ sleduje v přímým přenosu jak nákupy obrany orchestrují podivné figury (jména jsou veřejně známá) motaj se kolem toho další korupční figury. hloupá vlastička potěšená zájmem tolika mužů udělala co si hoši přáli. taková platonická sexuální službička jí příde draho. mladý kluci se na ní vys..ou... a na nákupu předražený nefukční a nepotřebný techniky vydělal miliardy někdo úplně jinej. hádejte kterej kalouskův známej a skoro příbuznej je majitele omnipolu, kterej stanovil tu podivnou cenu, vlastička se ve svý servilnosti ani nepodívalas na internet, kolik casa stojí ve slušnejch státech. pařátníci jste vážně tak hloupí nebo je vám pět?
kdo nejvíc křičí z toho to fičí

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...