Neměl by být zatčen plukovník Lessy za nečinnost v kauze "Buřič a Upír"?

Policejní prezident plukovník Petr Lessy - chráněnec ČSSD nejenže nezakročil v okamžiku, kdy polovojenská policejní chunta kolem Buřiče vyhrožuje svržením  vlády, ale dokonce podporuje její kroky! To už neprojde ani na Mali, či v Barmě. V České republice ano?

"Máme toho dost. Máme dost slibů, které politici neplní, už jim nevěříme," vydal prohlášení Zdeněk Buřič z policie! Velitel Unie bezpečnostních složek vyhlásil protestní akci Upír, která má zastavit "vládu destrukce a tupých škrtů" a nastartovat změny.

Jestliže se policie -  ozbrojená složka vojenského stylu otevřeně vzbouří proti vládě a plukovník - prezident bezpečnostních sil okamžitě nezasáhne, je to podle lidského, demokratického cítění největší ohrožení státního demokratického zřízení, které nemá obdoby v celé Evropě!

Někteří poslanci se snažili přesvědčit Buřiče, že na takovou akci nemají nárok  v rámci služebního zákona.  „Od akce neustoupíme,“ řekl Buřič

Jak je to možné? Jak je možné, že plukovník Lessy a velitel odborů už nejsou zatčeni za vzpouru a ohrožování demokraticky zvolené vlády? To je nepochopitelné!

Policejní odborář Zdeněk Buřič  upozornil , že v policii je nálada těsně před výbuchem a bezpečnostní sbory v den podzimních voleb nepřijdou do práce, aby politici museli do ulic povolat armádu!!!!

Policejní odborář odmítá všeobecně rozšířený názor, že všechny sněmovní strany se shodnou na jednom-paralyzovat policisty tak, aby nedokázali vyšetřovat zločiny vysoko postavených politiků. "Jsou politici, kteří s námi spolupracují a mají zájem na fungování policie. Například Jeroným Tejc, František Bublan (oba ČSSD), Stanislav Huml (nez.),  kteří zdarma s námi spolupracovali mnoho hodin přesčas," říká Buřič. (Ale vláda to není a asi proto se musí vyhlásit válka demokraticky zvolené vládě)

Otevřené vyhlášení války

"Mnoho policistů se mne jasně a stručně ptá, kdy to slušní lidé vezmou do vlastních rukou. Policie v tu chvíli přestává poslouchat představitele státní moci a podpoří protesty," nastiňuje odborář  reálný scénář s tím, že se čeká na pomyslnou jiskru.

Provolání plukovníka a policejního prezidenta  Petra Lessyho

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

 Je mojí povinností se policie i jednotlivých policistů zastat a tak to také činím. Jsem si vědom dopadů, které tyto kroky mohou pro mě mít, ale konám je s vědomím, že tak plním své předsevzetí.

A do toho pravděpodobně zapadá ochrana policisty, který vyhlásil válku vládě a části poslanců českého parlamentu!

Vše je z veřejných zdrojů volně přístupných: Parlamentní listy, Hyde Park Čt,

Jak jinak se to dá vyložit?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 4 roky

Policejní prezident Lessy mlčí, ale co státní zastupitelství? Nemělo by se výroky policisty Buřiče zabývat? Domnívá se odborářský funkcionář, že se nemusí obávat vyhazovu? Neměl by stát ukázat své zuby?

Zeolit
před 4 roky

Pamatuji, co předcházelo Únoru 48. Mimo jiné boj o SNB. V současné situaci lze vidět něco podobného. Štěstí, že jsme členy NATO. Věřím, že Alexandr Vondra by se nechoval jako kdysi ministr obrany Svoboda, který odmítl prezidenta Beneše podporovat a šel s "lidem" - a bylo z toho 40 let totatlity.

Michal
před 4 roky

Zpochybnění v době, kdy Poli.prezident potřebuje podporu policistů a občanů, svádět to na vyřčená prohlášení, to se nedá jinak nazvat otázkou: koukám, že Kalousek má své stránky, kolik vám na ně přispívá? :))) Miluji tyto bezvýznamné stránky, které jsou placenou reklamou politiků.

Petr Pokorný
před 4 roky

Paratdnes je naprosto nezávislý, neplacený a nesponzorovaný veb, i když lhát a pomlouvat se dá vždy, jak je viděl podle plukovníka Lessyho i v nejvyšších patrech policie!

Zvracející čtenář
před 4 roky

Jak jste na to přišel, já taky Hyde park slyšel a viděl. A tyto špíny tam byly! Já taky chci znát fakta a ne sprosťárny a podrazy policajtů nebo Kalouska.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...