Bojovník z Věcí veřejných proti imunitě Bárta a Klasnová žádá poslaneckou imunitu

Komiks party Věcí veřejných a Radka Johna pokračuje dál. Žádáme zrušení imunity pro všechny poslance mimo poslanců VV.

Poslanec Vít Bárta (VV), kterému v dubnu soud v kauze s úplatky ve straně Věcí veřejných uložil za uplácení podmíněný trest, podal stížnost k Nejvyššímu soudu. Rozsudek podle něj padl za jednání ve sněmovně, kde prý má imunitu, informovala Česká televize.

Památný projev neprolhané Klasnové

 

Klasnová horuje proti imunitě
Klasnová horuje proti imunitě

Připomínám, že náš poslanecký klub je jediný, kdo naplňování vizí a cílů VV garantuje. Přeběhlický projekt LIDEM zcela prokazatelně v mnohá případech v tichosti opouští hodnoty programu Věcí veřejných a uhýbá před závazky z voleb 2010. Za tragikomické považuji také celé tažení proti korupci, pokud zákonodárci požívají doživotní trestněprávní imunity. V celé nahotě se nesmyslnost této anomálie české ústavy může ukázat v kauze nákupu letounů CASA a vydávání exministryně obrany Vlasty Parkanové.

V rámci protikorupčních opatření prosadily VV zrušení doživotní trestně-právní imunity do koaliční smlouvy.

Samozřejmě, můžete si říci – to jsou jen slova, to už jsme slyšeli. Neskromně však věřím, že mi věříte. Nejen proto, jak silně jste mě podpořili v předsednické volbě. Znáte mě, víte, že neumím populisticky řečnit, že pracuji hodně a někdy i za jiné. Věci veřejné však stále neopouštím. Stále jim věřím.
Věřte i vy mně.
Děkuji vám za pozornost.Vaše poctivá a nelhající Kateřina Klasnová

 

Věci veřejné jsou nejdůvěryhodnější politickou stranou
Věci veřejné jsou nejdůvěryhodnější politickou stranou

Petr Skokan a dodává, že Věci veřejné prostřednictvím předsedkyně Poslaneckého klubu Kateřiny Klasnové podají pozměňovací návrh na zrušení doživotní imunity poslanců. Policie požádala o vydání poslance Humla, kterého podezřívá ze zfalšování znaleckého posudku. Jakub Železný se také Skokana ptal, proč zablokoval odebrání Humlovy imunity, když právě Věci veřejné patří mezi nejhlasitější kritiky přehnané ochrany zákonodárců. „Rozhodně nebudu souhlasit s tím, aby ta imunita byla doživotní," vysvětlil. Ale, že v Humlově případě nebylo vydání ke stíhání na místě. Stejně tak jako u všech VV...

"Podal jsem návrh na vynětí z pravomoci orgánů činných v trestním řízení, a to jako reakci na rozsudek Obvodního soudu v Praze 5, který mne odsoudil v rozporu s podanou obžalobou za jednání, kterého jsem se měl dopustit, jako poslanec na půdě Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR," uvedl Bárta pro ČT. Pokud by se prokázalo, že tak učinil na půdě Poslanecké sněmovny, vztahovala by se na jeho jednání poslanecká imunita.

Netřeba nic dodávat.... Kočí, Skokan, John, Bárta, Klasnová...

Co ty na to, voliči?
Co ty na to, voliči?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...