Ten zlý, zlý, zlý Jančík a dobrá Top 09, John a ČSSD na Praze 5

Už jsme si zvykli, že co ďábelské jest, od Jančíka a ODS na Praze 5 jest. Jenomže když se jedno po druhém rozkrývá, najednou hodně věcí vypadá jinak. Co vypadá, skutečně je!

Že zaměstnanci jsou zoufalí, že kámoši vyhazují kvalitní úředníky a dosazují své kámoše, aby je zaměstnali se zlatým slůvkem restruktualizace, aby se vše dostalo do původní polohy, jenom s jinými a neschopnými lidmi, si Praha 5 už zvykla. Prostě kvalitní z Prahy 5 šli na pracák, eventuelně jsou rozprášeni po celé Praze a TOP 09, Johnova VV a ČSSD tam zaměstnala své loajální a dokonce i uklízečky jsou členkami....

Nic neznáme, jsme noví, hlásají loajální dosazení....

Papíry prý zůstaly na radnici. Jenže současné vedení městské části povědomí o jakékoliv „staré“ dokumentaci popírá. A to přesto, že jeho úředníci připouštějí, že bez ní by se žádat o dotaci z Evropy nedalo. „Původní projekt jsem nikdy neviděl a vůbec ho neznám. Nejsem na radnici tak dlouho. Pracuji s tím aktuálním,“ vysvětluje  vedoucí Odboru správy veřejného prostranství Lukáš Pokorný.

V roce 2010 Praha 5 – tehdy pod vedením starosty Milana Jančíka (ODS), zažádala o dotaci z evropských fondů na projekt omezení imisní zátěže. Praha 5 je totiž na tom stejně jako Ostrava. Na Smíchově je děsivé ovzduší po automobilové dopravě, kde jezdí auta z celé republiky, především mimopražští. A hezké prostředí mělo i pročistit vzduch. Ten zlý Jančík...

Betonové truhlíky na Smíchově? Původní projekt vypadal úplně jinak

„Květináče měly být nižší než ty současné a nemělo jich být tolik. Například jen u protihlukových stěn, po kterých by se rostliny pnuly. Na řadě míst se pak počítalo s tak zvanou kontejnerovou výsadbou,“ říká Kohout,  (SNK ED), jenž dostal městskou zeleň na starost zhruba dva měsíce před volbami. 

Hvězdné vedení TOP 09, VV a ČSSD se muselo odlišit

A tak vyhlásilo stejnou soutěž, opět to vyhrála stejná firma za 700 tisíc a kvůli ceně hezké osazení, které původně počítalo se sázením zeleně do země, což by si vyžádalo nákladné překlady sítí. „Také byly v ceně původního projektu započítané náklady na následnou údržbu zeleně,“ podotýká Kohout. S nimi však, ačkoliv půjde o miliony korun, nový projekt nepočítá.

Takže se občanům oznámilo, kolik se ušetřilo a už se jaksi zatajilo, že tato hnusná, betonová monstra bude někdo ošetřovat stejně tak, jak to mělo být za Jančíka!!

Tak se ušetřilo a svatá politická trojce na Praze 5 se bije v prsa: jsme levnější než Jančíkova ODS. Bohužel jenom u projektu....

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...