Neházejme všechnu špínu na politiky. Na vině je justice!

(Reakce na článek 5+2 dnyHolírna po Česku: Musí platit, i když nic nedluží)

 

Máme nezávislou justici, máme nezávislý Ústavní soud, zákony může připravovat pouze zástupce justice, advokacie a práva,  precedenty dělá opět spící justice. Tak proč nadáváme ostatním politikům?

 

Když se jedná o platy, justice sama sobě nedovolí snížení. Prý by byla „závislá“ a „manipulovatelná“. A to řekl nikdo menší než předseda Ústavního soudu Rychetský. Soudci za nekvalitní práci jsou neodvolatelní, pokud někoho nezastřelí, nebo jinak nezabijí. Tresty jsou nulové, nebo se udělá ty, ty, ty. Prostě kárný senát pokárá.

 Že si občan požádá o půjčku dpatnáct tisíc, zaplatí 75 tisíc a ještě na něj přijde exekuce, protože se neodvolal do tří dnů, že ho někdo chce okrást, aniž to ví a nakonec zaplatí dalších 250 tisíc bez možnosti nechat zavřít takového grázla? A to může snad ovlivnit občan nebo politik bez znalosti práva?

A co dělá tedy spící Růženka  nejvyšší z justice JUDr. Iva Brožová, co dělají další kapacity se statisícovými platy, když takovéto excesy nedokáží ihned zhodnotit a předat do parlamentu? Co dělá Ústavní soud, že to připustí? Co dělá nejvyšší justiční aparát, který sice dává občanům kázání, ale nejkřiklavější excesy nezmění, ani podklady k obraně občana parlamentu nepředloží a tupě soudí? Ale jenom pokrčí rameny: nás se to netýká!

 

Kdo jsou tito lidé, kteří sedí na nejvyšších justičních místech jako neodvolatelní polobozi a chudák občan se třese? Advokát může napadnout protistranu, nařknout i z vraždy, ale žádat o výměnu z podjatosti, protože je veden jako žid a proces se týká advokáta Kočího a jeho klientky Lucie Šlágrové z DSSS, neboli právě propagace nacismu a antisemitismu, tudíž soudní znalec dělá studii o sobě samém. Absurdní? Ne! Je to skutečnost a Česká advokátní komora advokáta Kočího za logické vyjádření potrestala. Takže když babičku okrade grázl přes Finpomoc či Fast Finance o 300 tisíc je to neřešitelná volovina, byť se babičce zhroutil svět. Ale vyslovit domněnku, že žid by sám sebe neměl hodnotit v otázce antisemitismu je málem hrdelní záležitost!

Podle justice by každý občan měl znát všechny paragrafy a úskalí zákonů a jedině tak by věděl, že byť se jedná o totální loupež a v případě, že dotyčný se neodvolá do tří dnů, musí statisíce platit, byť nic nedluží!  Prostě zloděj vás okrade a za to státu a exekutorovi zaplatíte celým domem, bytem. Absurdní? Nikoliv, pouze zákon po Evropsku, protože tyto šílené frašky se dějí napříč Evropou a zástupci justice se smějí. Mají přece své jisté a platy jim nikdo za špínu nezkrátí!

Neměli nakonec bolševici trochu pravdy, že soudci  nemají soudit sebe sama, ale má být zvláštní tribunál vně soudcovské stolice, který si na tyto divné justiční pracovníky vyšlápne?

 

Jenom perlička - soudce Městského soudu v Praze Radim Novotný pro 5+2 dny nabádá občany: dlužník má právo, aby částečné placení bylo na směnce. Zpravidla se tak neděje. Je věcí samotných dlužníků (rozuměj těch, co nic nedluží), zda podají včasné námitky (do tří dnů). A jak to mají vědět, soudče Novotný, když jsou bezúhonní a nic nedluží? Nestačila by jednoduchá vsuvka: bianco šek a směnka bez vyplnění se neproplácí. Za řádné vyplnění je zodpovědný poskytovatel půjček, směnek a případné ztráty nebude hradit ne-dlužník, ale společnost, vydávající bianco směnku?

Ale to by ti, co připravují podklady pro parlament, nesměli na justici léta chrápat a mít platy za neodvedenou práci jako v socialismu!

A dovětek: napadne člověka, že se musí odvolat přímo „justičně“, když je to evidentní pitomost a vše řádně splatil? Normální člověk totiž zvedne telefon s předpokladem, že takováto nesmyslná lapálie se lehce vysvětlí! A vsuvka o advokátu Kočím je pouze ukázka, že zničený život neoprávněnou exekucí je nepodstatný v očích justice proti náboženskému pokřikování….

Zde originál

Tisíce lidí musí opět platit už zaplacený dluh | HN.IHNED.CZ ...

 

Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...