Catalunya (Katalánsko) kdo vlastně vyhrál volby?

"Eurohujerský tisk" tvrdí, že zastánci odtržení prohráli. Je to skutečně pravda?

Lži, podvody a manipulace, lži podvody a manipulace....

Za prvé jednoznačně:Strana Konvergence a Jednota současného předsedy katalánské vlády Artura Mase zvítězila v nedělních volbách do regionálního parlamentu. Strana podporuje odtržení Katalánska od Španělska. Po sečtení devadesáti procent hlasů jí výsledky přisoudily 50 mandátů.

Nemá nadpoloviční většinu, ale...

Největším překvapením voleb je však republikánská levicová strana ERC, která si oproti minulým volbám výrazně polepší ziskem 21 mandátů. Rovněž tato strana prosazuje suverenitu Katalánska.

Jak získala levicová ERC tolik hlasů?

Docela jednoduše. Voliči se opět zalekli, že Mas je zažene do izolace, že Catalunya nebude chtít obchodovat s EU a že se odstěhují... Tato masáž EU (po kolikáté už?) že se ten, co nechce být pod Bruselem, musí okamžitě prerušit styky se všemi zeměmi a odstěhovat se (kam) vyděsil část voličů, a že levice jenom odtrhne Catalunyi od Španělska, ale v Evropě zůstanou. Na tuto stupiditu se vždy nachytá část lidí jako na podvodné prodejce hrnců a "výhodných zájezdů" s nabídkou "výhodných nákupů".

Přesto

Obě strany zvítězily s mandátem odtržení a s obrovskou převahou. Pokud pochopí, že stejně do doby odtržení nemohou dělat jakoukoliv ekonomickou vlastní politiku a spojí se, je výsledek jasný.

Co je Catalunya? 

Nejbohatší část Španělska, která byla celé desítky let vykrádána Španělskem, až jí srazilo Španělsko na kolena. A dnes? Jako jedno z nejbohatších společenství španělského království (celkem jich má sedmnáct) sužují dluhy a skoro 22procentní nezaměstnanost!!!

Katalánci samozřejmě zuří. To není solidarita, ale přímo vykrádání!

Region vytváří pětinu španělského HDP a patří k průmyslově nejvyvinutějším. Pokud by se Katalánsko jako nezávislá země stalo členem EU, bylo by podle odhadů sedmou nejbohatší unijní zemí.

Španělská vláda vyhrožuje, že v případě odtržení skončí FC Barcelona, pýcha Katalánců.Že uděIá vše, aby s Realem Madrid nehrála! I toto bylo před volbama oficiálně vyhlášeno...

Mají být potrestáni sportovci a příznivci? Takto "poctivě EU a eurofanatici" používají volební rétoriku?

Evropu mají spojovat lidé, nikoliv banda vyděračů z Bruselu za velké peníze!


 

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
XXX
před 4 roky

Do prdele napište, že to nejsou ano rozvraceči, ani nacionalisti, ale normální strna, strana, která chce zachovat svůj jazyk a finance!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...