Amnestie 2013: závěrečný majstrštych prezidenta Václava Klause. Ale co dál?

Mistrovské dílo Václava Klause opět potlačilo do pozadí dokonce i prezidentské volby. Na druhou stranu nebudeme si nalhávat, že než volba druhořadého prezidenta, je daleko důležitější bezpečnost občanů. A toto téma Václav Klaus nastolil opět s dokonalostí cizeléra.

 Pokud vyslovíme „A“ a kritizovat u nás umí každý včetně bývalé Ústavní soudkyně Wagnerové či Ivy Brožové, musíme říci i „B“. Jinak podstata excelentně nastolená amnestií přesně na hraně opět zapadne. Kdyby bylo propuštěno pár neškodných, bylo by to sice krátkodobě spravedlivější, ale ani pes by po podstatě neštěkl. Pouze Václav Klaus by si připsal kladné body, vlk by se nažral a koza by zůstala celá. Kdyby ale prezident pustil skutečně ostré gaunery, šlo by nám o životy a to už by skutečně bylo za hranou.

Ale dost bylo amnestie. Žvásty zanechme těm, co žijí z europských fondů. Nebo užírají peníze vysokým školám. Jako Pehe. Jako Dvořáková. A další géniové evropské žvanírny bez zodpovědnosti. My musíme jít dál.

To „B“ dejme k celospolečenské diskuzi. Razantně a rychle. Vypusťme vřed s hnisem. Vyražme dveře s nicnedělající Brožovou. I s futry. Za nic nedělání. Za naprostou ignoraci řešit problémy. Za neschopnost a za totální absenci být vůdčí osobou soudců a ochranou společnosti! Jako s generálním ředitelem ŘSD. Jako s Rampulou a dalšími. Brožová  měla řvát a klečet před parlamentem a dávat návrhy. A před ní Wagnerová. Místo toho jsou zašité na teplém bidýlku. A moralizují. Nadosmrti. Nikdo je nemůže poslat do civilu. Natož za nezodpovědnost a nic nedělání potrestat!

 Občané, jste zoufalí z osobních dennodenních okrádání a loupení bez výsledku nejen nápravy, ale dokonce chytání lumpů bagatelních trestních činů? I na to je řešení. Nemusí být na roky, ale týdny. Novelou zákona a relativně rychlým schválením. Ale musí být logické a jasné. K čemu je zákon poslankyně Řápkové, když nemá finální řešení? Ano, bandy nepřizpůsobivých kriminálníků všeho druhu vykázáním. Ale kam? K sousedům? To není řešení. A na Mars je nepošleme. Je daleko čistší a použitelné na všechny bez rozdílu. Naprostá svoboda ano. A bez výjimek. Ale pouze pro ty, kteří svobodu nezneužívají. Ostatní musíme tvrdě hlídat. Ale proč ještě lumpy živit a ohřívat? Jistě, nebezpečné samozřejmě a třeba na samotky do katakomb. Jako Roubala a další. Ale co okapozloděje a čórkaře? Co neplatiče alimentů? Kolik toho zaplatí z kriminálu?

Využijme situace a za ušetřené peníze nakupme náramky. GPS funguje spolehlivě. Dejme soudcům novelu. Místo dvou let tvrdého žaláře za opakované krádeže pět až deset let nesvobody s náramky. Hlídat každý krok, každou otočku. Sundáš náramek? Je to pokus o těžký zločin či jeho přípravu. Minutu po ukradení auta budeme vědět, kde se kriminálník pohybuje. Minutu po přepadení babičky budeme vědět, kde se opakovaný lump pohybuje. Skončila doba obecních policajtů a radů Vacátků proti zločincům. Ti jsou mobilní. Udeří bleskově kdekoliv a kdykoliv. A policisté musí mít možnost stejně rychlé prevence. Přes GPS. Využijme ušetřených (dočasně) peněz. I objekty se tak dají chránit.

I rasismus se tím sníží. Ti, co budou vytvářen zločinnost, budou na každém kroku hlídáni. A poctiví občané budou klidnější. Bagatelní trestné činy nezmizí, ale pohyb pochybných existencí bude sledován.

Zákon nemusí být složitý. Recidiva musí mít jasná pravidla. První – náramek rok, druhý a další vždy násobky. Až třeba náramkové doživotí a absolutní ztráta svobody. Bleskové chycení zločince a nemožnost si užívat lupu, nikoliv mnohaleté soudy o ničem. A opakovaně v kriminále, kde lumpy ještě živíme? To je fraška. Kor když Klausovou amnestií se odhalilo, že na pár týdnů soudci zavírají i recividisty 20x trestané! Jak to, že jsme to nevěděli a až amnestie to odhalila?  A teprve na to naroubovat zákon z „Řápkové pera“, jak zabránit seskupování lumpů bagatelních trestných činů.

To je cesta budoucnosti. Skutečně moderní ochrana svobody 21.století! Přes GPS!

Ale nutné připravit ochranu proti zneužití systému, jenž  musí hlídat parlament, či někdo podobný. Svoboda a demokracie bez jasných dimenzí a tvrdých mantinelů neexistuje. Je bezbranná a zranitelná. A nepomůže ani sto visacích zámků či bytelných mříží.

Pokusme se najít společně systém, který teprve potom legislativa ošetří, protože iniciativa od sebezahleděné justice je cesta do pekla.

Využijme vzedmuté celospolečenské vášně k obrodě justice!


Tento text navazuje na

Když jsou soudci(kyně) nesvéprávní a občané za ně platí

 A navazuje na důkaz:

Kmotr Novák, Eliška Wágnerová a lékaři aneb když ruka ruku myje


 

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Honza
před 4 roky
Petr Pokorný
před 4 roky

Tím se právě tvrdě a jasně odlišuje Pařát dnes od podpásových, neuvěřitelně sprostých urážek různých psychopatických šílenců. Stejně tak, jako ten střelec z pistole po Klausovi není nebezpečný dnes, ale může být zítra. Je velmi nemocný, když se nebál, že ho ochranka sejme natvrdo. A mohou to nastartovat právě Vámi uveřejněné sprosté webové stránky nebo blogy. Prosím, nikdy mě, ani Pařát dnes s tímto hnojem nespojujte. Zprávy odjinud, nebo i osobní jsou ověřitelné, faktické a věřím i obhajitelné. Nebo se představíte a mám Vašemu okolí psát, že jste pedofil a velmi nebezpečný? Ne, to není výhrůžka, ale ukázka, jak to poslaci či někteří zbabělci dělají. Za čistotou Pařátu si stojím!

Honza
před 4 roky

Fantazii ohledně mé osoby máte skutečně vynikající - nemám co dodat.
Dobře, stojíte si za čistotou Pařátu - ale žádný komentář k následkům amnestie Klause pro prosté občany (tuneláři - kdo nahradí miliardové ztráty?) tu nevidím!
A víte vůbec o demonstracích na Šluknovsku proti vámi zbožňovanému Klausovi?

Pepa
před 4 roky

Proto se sem vracím

Honza
před 4 roky

A co druhý nejzávažnější aspekt amnestie: osvobození tuneláři?
Na to autor jaksi taktně pozapomněl. Státu chybí miliardy, okradeným občanům miliony - a tady jsou!
Ostatně Klaus ke kriminálníkům má docela blízko - podívejte se na minulost jeho přítele Schlee a dalších osvobozených tunelářů - např. Lukeše.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...