Amnestie: Proč není vyhlášeno celostátní pátrání po Ivě Brožové?

O amnestii prezidenta Klause toho bylo napsáno tolik, že už nemá cenu dál rozvíjet stále stejné teorie. Jedno je jisté, několika poctivým soudcům a státním zástupcům přidělala hodně práce a sebrala lukrativní džob mnoha advokátům a kteří teď tvrdě bojují za vracení.

 

 Několika senátorům (kám) udělala příležitost , jak se zviditelnit, nějaký miliardář chce prezidenta metařem a metaře prezidentem, zahlcují se soudy… I když,  proč ne? Pokud  si to tahle partička zaplatí ze svého, a nikoliv z našeho, tak jim tuto zábavu nikdo brát nebude. Skutečně, proč ne?

 Pokud vím, tak celostátní pátrání bylo zahájeno proti panu Pekárkovi – poslanci ODS. Už si nástup do nápravného zařízení převzal. Celostátní, dnes už mezinárodní  pátrání po bývalém poslanci za ČSSD Wolfovi sice zatím bylo bezúspěšné, ale tisku se alespoň ozval: Na četné dotazy vašich kolegů jsem nemohl odpovědět, neboť jsem v té době použil převlek stromu a místo rukou jsem měl větve. Bohužel se na mne ještě k tomu všemu uhnízdil datel, což, jistě uznáte, není nic příjemného,“ napsal. Když se ztratí kdejaký pejsek nebo kočička, vyhlašuje se místní pátrání mezi občany. Ztratí li se bezúhonný občan, policie po ní pátrá, natož, když se ztratí nezletilé dítě.

Zde totálně zmizela jedna osoba, které se amnestie bytostně týká, nikdo o ní neslyšel, nikdo jí už dlouhou dobu neviděl a přesto po ní ani policie, ani kriminální ústředna nepátrá. Jak je to možné? Je mrtva a úzkostlivě se to tají, je vyšetřována, nebo o co vlastně jde? Už jednou zmizela, pak se zjistilo, že bojuje se smrtí na jednotce intenzivní péče: srazilo ji auto v květnu 2006. Tehdy přežila!


JUDr. Iva Brožová, předsedkyně Nejvyššího soudu ČR

Po této dámě se prostě slehla zem. Sice se na kratinko nedávno objevila v pořadu Václava Moravce, ale jakoby už o sobě nevěděla. Smutný to pohled. Tristní. A od té doby zmizela totálně. Kdo to vysvětlí?

 Jaromír Ostrý, redaktor českého rozhlasu 6 24.04.2009 21:10. (Zkráceno., lze dohledat)

Vás manžel je taky právník, významný.  Jak se podle vašeho názoru žije české justici dnes?
Současná justice je vystavená enormním pokusům moci výkonné ji ovládnout. Já dělám, co je v mých silách.

Pan prezident Klaus na doporučení tehdejšího ministra spravedlnosti vás chtěl odvolat. O co vlastně šlo v té kauze?

Šlo o to odstranit mě z funkce předsedkyně Nejvyššího soudu a dosadit tam člověka exekuce.

Čili ty věty o tom, že jste manažersky něco nezvládla, odmítáte.
Prosím Vás, Nejvyšší soud není žádný podnik.

Ano, tuto dámu chtěl Václav Klaus odvolat pro naprostou neschopnost, pro naprostou nečinnost, pro naprostou nekompetenci. Se zlou se potázal. Postavil se za ni Rychetský, postavil se za ni s tím, že tato dáma má funkci navěky jako monarcha a pokud klinicky nezemře, nesmí se s tím nic udělat! Strašné! Její stav byl vidět v otázkách OVM. A lidé, jako senátorka a místopředsedkyně senátu za ČSSD Gajdůšková se přikláněla na její stranu a pochybovala, zda je prezident svéprávný a zda je duševně zdráv, nebo zda se nejedná o velezradu…

Přitom právě ona Brožová by měla vysvětlovat záhady, proč se kauzy soudí i sedmnáct let, lidé mezitím umírají, kolik si na tom vydělala pani Marvanová a další a když už jsou tyto kauzy na spadnutí, tak prý dostali milost. Po sedmnácti létech…Ona Brožová mlčí. Že soudce Šott vynese rozsudek na poslance Bártu, vyšší instance to zarazí jako nesmysl a on do novin tvrdí, že generace starších už je jaksi mimo, nechápe, co on dokáže a rozsudek on musí udělat podle jakési generace, která už je duševně mimo. Zajímavé. A Brožová mlčí.. Dokonce se dozvíme ústy Benešové (ČSSD)že tady je v soudním systému mafie. Definice dle soudu: tajné zájmové sdružení používající nelegální (zločinné) metody. Rozsudek zní: ano, je zde mafie, ale klidně tato zločinecká banda soudí dál, tito zločinci jsou stále ve svých úřadech… A člověk by si řekl: když se ví, že tady je strašná mafie, nejvyšší státní zástupce, nejvyšší soudce a celá justice musí být v pohotovosti a urychleně zatýkat! Nic takového, jede se dál a pani Benešová, která to odhalila za ČSSD klidně chodí venku a o život se před mafií nebojí. Pouze nejvyšší předsedkyně soudu ČR Iva Brožová je někde totálně ukrytá, jestli ze strachu, nebo v bezvědomí, nikdo neví a co hůř: nikdo ji nepostrádá!

To opravdu nikoho neděsí, že nejvyšší soudkyně je nezvěstná? Jak potom mohou soudy fungovat, když je na nejvyšším místě přísně utajená osoba?

Ano, je čas toto rozplést. Je čas zjistit, proč jsou rozdíly mezi kraji, mafie, obrovské soudní rozptyly, soudí se sedmnáct let a proč to ctěnou Ivu Brožovou  nezajímá. A novináři se o ni nezajímají, jako by už ani nebyla.

Je to tristní podívaná na špičky naší justice. Skutečně bychom si toho všimli, nebýt podle někoho oné „obludné“ amnestie? Nesmrdí ryba od hlavy? Nenastal čas překopat celý soudní systém a začít na nejvyšších místech jako se už začalo na státním zastupitelství a..

Páni novináři, nenastal čas se do okrývání konečně pustit? Toto je vaše role, nikoliv nás, občanů. Toto je neuvěřitelné, až obludné. Funkce na doživotí, i kdyby měla dotyčná Alzheimera či demenci. Právně podložené, panem Rychetským doložené. Vážně byla amnestie absurdní? Není absurdní něco jiného?

 

 

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Ježek
před 4 roky

Naprostý souhglas,to je tak zvrácený systém,který už ani nelze slušně komentovat........

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...