Jako volič se kajícně vracím k ODS. Žumpa z ČSSD už je za hranou

Výzva k vedení ODS – otevřený dopis bývalého voliče zaslaný dne 31 ledna 2013

 

Jako volič se kajícně vracím k ODS. Žumpa z ČSSD už je za hranou

 My, skuteční pravicoví slušní voliči jsme „Přemyslem Sobotkou“ a naprostou ignorací voleb dali jasně najevo dvě věci: totální odmítnutí jednostranné a špinavé masáže  všech sdělovacích prostředků z jednoho „neznámého“ centra nejvstřícnějšímu k EU – panu knížeti v den voleb a závažná výstraha, že ještě očista k skutečně pravicové, slušné politice v ODS neskončila.

 Ale! Aby bylo jasno: ta kajícnost se nevztahuje k nám, voličům. Já byl mezi prvními, kdo zvedl prapor proti záhadnému směrování ODS a ptal jsem se: Kam kráčíš, drahá ODS?  Virtually    18.9.2008

A opět mezi prvními zvedám prapor k boji proti žumpě, která se na nás valí a my, skuteční a slušní voliči pravice jsme vyděšení! Vyklidili jsme pole daleko větší žumpě, než byla v ODS!

 Kdo si uvědomuje, že levicová žumpa překryla cokoli seriózního, co se udělalo?

Ba co víc, kdo si všiml, že pod záminkou zlodějen a kriminálních kauz se ta nejtvrdší žumpa neobolševiků a tunelářů přesunula v tichosti k nezávislým, protože v ODS už byla příliš na očích a „ Novákové“  jsou jako skanzen, který nestačil včas utéct? Že nezávislí se organizovaně neorganizovaně pozvolna dostávají ke všem finančním transakcím, které slušní straníci opouštějí? Že rétorika jako ze žumpy Tejců, Bohumilů  Sobotků a pseudoekonomů Mládků překrývá skutečnost, že tato vláda je nejlepší od roku 1997, ale v době celozápadní krize nejde udělat vstřícné tahy k nejvíce krizí postiženým? A že nezbývá nic jiného,  než udržovat status quo, dokud se krize nepřežene a přitom raketově nezadlužovat zemi, jako okolní státy nám dávaní za příklad?  Že mandatorní výdaje snižovat rychle v době krize je cesta do pekel? Ale přitom nesnižovat je to to samé?

Proč je ODS tak strašně v depresi, vyděšená a v obraně?

Bohužel slušný, až příliš slušný a neútočný Přemysl Sobotka to odnesl za celou ODS. Nemá pravdu poslanec Šťastný, že ti kvalitní byli „odejiti“ a nyní je strašný propad ODS. Kubera, Kuba jsou konečně trochu sebevědoměji slyšet, ale je to strašně málo. Nyní musí Nečas jako předseda ODS, jako předseda vlády zavelet k útoku: daňová zmatenost od roku 2013 končí! Krize už dramatická nebude! A ODS už daně zvedat nebude a v okamžiku zastavení poklesu se nejvyšší daně začnou opět snižovat. Už dnes je potřeba vyhlásit, že při překročení vzestupu o 1% HDP bude snížena daňová zátěž a o kolik, aby podnikatelé, ale i občané znali jasná kritéria a návrat ke skutečné, pravicové ekonomice. Nyní musí Nečas bouchnout do stolu a říci jasně, že členové ODS, kteří půjdou proti občanům našeho státu, musí být z ODS vyloučeni. Že nelze připustit developery, nelze připustit investory, aby své zisky měli na úkor občanů, ale v jejich součinnosti. Že bohatý investor musí investovat v zájmu občanů a nikoliv, aby je vyhnali z bytů, z pozemků a hlásili se k ODS! Toto je nepřípustné a to musí občané vidět a slyšet! A není jich ještě málo v ODS, pane poslanče Šťastný! Jedině tak otevřenou, pravicovou politikou získáte zpět voliče. Jinak skončíte na periferii a ovládne to žumpa, která se dere k moci jako nepolitická politika! Například já, ač odnaučený kuřák se ptám: kdo dal právo ODS vracet jednotné, komunistické ceny na cigarety a dokonce určovat majitelům pohostinství, jak mají restaurace fungovat? Pokud bude poptávka po nekuřáckých salonech, restauratéři sami zareagují! A děti do restaurací večer nepatří! Zvedněte tresty za prodej alkoholu a cigaret třeba násobně, ale nechte majitele svobodně rozhodovat o svém podnikání!

Jako volič se kajícně vracím nikoliv, že bych už viděl zářnou ODS. Ale my jsme s vaničkou vylili dítě a nastupuje banda zločinců daleko větších, než jsou takzvaní kmotři z ODS. Bohužel to nebylo vidět a nyní se ta žumpa  na nás valí ze všech stran. A protože nikdo v ODS nezavelel k útoku, ale všichni byli v obraně jako pověstné italské catenacio, se skutečnou špínou si ona žumpa zmanipulovala voliče formou, že i ten Rath je z ODS. A nyní není devastace ODS, ale celého státu!  Pranýřujte veřejně ty, co v ODS jdou proti lidu. Ale zároveň jděte do útoku, tvrdého útoku a vše, co zamýšlíte v dobrém, musíte mnohonásobně opakovat, než lidé uvěří. Ale musí to být věrohodné, pravdivé, pokud možno termínované a lidem srozumitelné!

Pane Šťastný, pravdu nemáte. Nelogičnost Hlavy XXII má paradoxně a výjimečně v tomto případě svoji logiku: Pravdu nemáte, protože i kdybyste jí měl, tak vám jí občané neuvěří. Ztratili jste důvěru a o to v politice především jde! A Nečas a s ním ODS má jedinou a poslední šanci: řachnout do stolu a výše popsané....!

 Vracím se kajícně k ODS, ale podmínečně a naposledy. Jděte do boje. Jděte do boje čestně a spravedlivě. Udělejte soupis hanby těch, kteří se ještě hlásí k ODS, ale už byli odsouzeni, byť třeba nepravomocně. Politika je i o důvěře. Dejte veřejný seznam, že se od odsouzených distancujete. A my seznam musíme vidět a kontrolovat! Jděte do boje s EU. Ale nenechte nás, voliče urážet, že toužíme být samostatní. Je to lež těch, co jsou přilepení na dotace!  My pouze nechceme, aby nás Brusel komandoval, vydíral a žádal výpalné. Nepotřebujeme mít Brusel za zadkem. Braňte nás, poctivé voliče od sprostých a podpásových urážek. Ale toužíme mít evropské ekonomické společenství. Chceme volný pohyb po Evropě. Chceme v Evropě volný obchod. Z žádné Evropy odejít nechceme. Žijeme zde tisíce let! Většina z nás. Totéž chce Anglie. Totéž chtějí Katalánci. Ministr zahraničí nesmí lhát a jít proti českému lidu. Jděte do útoku. Hrdě a sebevědomě. Za nás, za voliče. Za nás, za občany. Před deseti léty lidé odcházeli do Anglie, Irska, Španělska i jinam. Dnes se vrací. Proč, když je u nás zle a tam je čeká zářná budoucnost či  silné euro? Protože je to další lež a ODS se do toho nechala vmanévrovat! Opět i ministrem zahraničí! A další: euroval, fiskální kompakt, kdy podpisem s EU se zavážeme tuto finanční ústavu dodržovat i v době, kdy silné a velké státy budou potřebovat jinou finanční strategii než slabší a menší a přesto budeme muset pravidla dodržet, protože podpisem na to přistoupíme!

Pane premiére, pane předsedo ODS, dejte padáka neschopným agenturám, které nedokáží podat veřejnosti fakta. A podobně i členy ODS, kteří nechtějí pracovat a jenom se vezou na vlně velké strany! Poslanecká a stranická práce je dřina a teprve potom nese úspěchy.

Na závěr: nejenom tyto ale i další body je třeba dohledat, dát na papír a lidem k posouzení. Například v podezřelých kauzách se stále dokola tlačí několik jmen a protože nemáme seznam, vypadá to, že Řebíčkové a další jsou všude. A lidé zuří, kdy to skončí. Přitom to nejsou další kauzy,  ale stále se opakující tytéž. A když absurdně příští prezident nepochopí, že ve vládě mohou být i nestraníci, co se sdružují pod jakýmkoliv jménem, pokud jsou  řádně zvolení jako poslanci s řádným mandátem a nikdo tyto lži o nezvolené vládě bez mandátu nezarazí tvrdě a jasně, je ODS tam, kde zatím je!

ODS, jděte do boje! O to vás žádám já, pravicový volič a občan České republiky. Ale hrdě a poctivě!

S úctou

                      Petr Pokorný     www.paratdnes.cz

 

 

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

Petr Pokorný
před 4 roky

Nyní ano, ale já bych před nákupem auta (také příklad) zvažoval, jestli si více nenašetřit, či důkladně bych si prověřil svojí možnost dál dostávat peníze na rok dopředu. Většinou se to odhadnout dá. Raději zdůrazním. Většinou. A podle toho celý život i žiji. A spočítal důkladně: má dáti - dal. A totéž vyžaduji od vlády, aby do žádných rizik nešla. Prostě zodpovídám za sebe sám. Tam, kde je to možné.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...