Může Ištvan se Šlachtou beztrestně vykrádat sejfy?

 

Jako občan nejsem schopen vstřebat, že Ištvan se Šlachtou beztrestně vykradou sejf a nic se nestane. Mají nějakou speciální imunitu, o které nevíme?

 

Neměl by vystoupit nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman s prohlášením, v kterém momentě se může sáhnou na cizí finance a kdy už je to trestné? Neměl by nejvyšší státní zástupce Zeman vystoupit s prohlášením, zda vykradení cizího sejfu byla loupež, či pracovní přestupek? Řidič autobusu, co překročí rychlost a stane se neštěstí, jde do kriminálu. Zde, podle tisku se už třikrát přihlásil oloupený občan o navrácení 150 miliónů a kil zlata a  nikdo na to nereaguje. Prostě jako by se nic nestalo. V České poště zapomněl někdo zavřít okno, byly zcizeny peníze a pošta se soudí o náhradu škody a ještě o trest pro zaměstnance.

V České republice už si dělají lidé legraci, že vyloupený sejf Ištvanem byl zaslán Viktoru Orbánovi, aby se sbírkou pomohlo vyřešit maďarské hospodářství a že prý proto si Maďarsko mohlo dovolit předčasně splatit dluh!

Samozřejmě vím, že tato vtipná glosa, kterou jsem zaslechl, není pravdivá.

Ale není mi jasné, jak někdo může vyloupit cizí sejf a i když se dotyčný přihlásí, aby byly peníze a zlato vráceny, Ištvan ani Šlachta na to nereagují, jako bychom byly někde v rovníkové Africe bezpráví a banánů.

A prezident, co se klátí ze strany na stranu a  jenom do Halo novin odfrkne, že až se vyšetří, tak se vyšetří...

A já se velice vážně ptám: jak to, že novináři nežádají vysvětlení od nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana či od policejního prezidenta Červíčka.  Bojí se? Jak to, že nežádají vysvětlení od Ivo Ištvana? Bojí se? Jak to, že hrdina diskuzí Václav Moravec nežádá vysvětlení o vyloupení cizího sejfu od dotyčných osob? Co dělá policie, že nevyšetřuje, přestože navrácení peněz oloupený už třikrát žádal?

Jak je vůbec možné, že v demokratickém státě může jeden státní zástupce mystifikovat celou společnost a trestně právně je imunní jako poslanci v parlamentu?

Nevyznám se v houštině zákonů. Proto pokládám otázku: skutečně mi může vyloupit Ištvan se Šlachtou byt, vykrást to, co mám naspořeno, aby za půl roku řekli: pardon, my vyšetřovali o ulici dál, tak jsme to vzali jedním vrzem a sebrali peníze všem. Ale netrapte se, občané z daní vám to zaplatí, my jsme právně nesvéprávní a za chyby narozdíl od řidičů neplatíme. Máme imunitu a jsme nepotrestatelní, takže si můžeme dělat, co chceme a ukrást peníze, komu chceme.

Vážně je to  v zákoně takto napsané?

 

Advokát Luboše Paška ve čtvrtek podal žalobu proti Česku k Obvodnímu soudu pro Prahu 2, poslal i stížnost ministerstvu spravedlnosti. Žaloba se projedná pouze v případě, že Pašek do půl roku věci nedostane zpátky, zní zatím odpověď.

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

petr jansky
před 3 roky

souhlasim s panem pokornym.. navic byl porusen bankovni zakon.. slo o sproste prepadeni banky

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...