Co by mělo být zítra na titulní straně elitního, seriozního deníku

 

Co bylo vyřčeno dnes s důkazy, aby se občan mohl zorientovat skutečně podle faktů a nikoliv podle zaměstnavatele novin!

 

1)     Zisk českého zemědělství letos meziročně mírně vzroste z loňských 16,4 miliardy na 16,8 miliardy Kč, oznámil Eurostat. Byl by to druhý nejvyšší zisk odvětví od roku 1998, odkdy je statistiky zjišťován.

2)     Díky opatřením minulé vlády (řečeno náměstkem Veleby) čeští zemědělci letos utrží za hlavní komodity až 90 miliard korun, což bude nejvíce od roku 2001. Důkazem zlepšování situace v oboru jsou podle svazu také znovu mírně rostoucí stavy skotu a prasat, zastavil se i pokles salda agrárního zahraničního obchodu. Přitom loni zisk českého zemědělství meziročně klesl téměř o jednu miliardu korun na 16,4 miliardy korun z předloňského historického rekordu 17,4 miliardy Kč.

 

Veleba je lhář, že minulá vláda likviduje zemědělství a proto se stal prezident  Agrární komory senátorem!

 

3)     IZIP odkupuje VZP

 

Takže to asi není tak šílená věc, jak tvrdila Lékařská komora a Kubek…

 

4)     Šetřící budoucí vláda schvaluje rozpočet vyšší o 24 miliard, než navrhovala minulá vláda.

5)     Schvaluje se druhé čtení rozpočtu, Babiš chybí: 900 stran nechce číst.

6)     Přidává se do zemědělství (viz výše to prý potřebuje) a snižuje se na vědu, výzkum, vzdělání.

7)      Zdravotnická část koaliční smlouvy, na které se shodli zástupci ČSSD, ANO a lidovců, je podle prezidenta České lékařské komory dobrá. Z propočtů ministerstva zdravotnictví vyplývá, že kvůli zrušení většiny poplatků přijde zdravotnictví asi o 5,3 miliardy. Pokud má být zrušení poplatků provázáno s nárůstem příjmů resortu, musí parlament schválit ke stejnému datu navýšení pojistného, které za děti či nezaměstnané platí stát. 

8)     Opěvovatel Klementa Gottwalda Komárek dnes píše: atmosféra v klubu ANO fantastická. Trochu mi připomíná revoluční doby z listopadu 1989.

A takto zastřešuje výrok, který už ani lidem nevadí, že je lživý:

9)     Z jasně prokazatelného úsloví, že Klaus nepozná pohledem čisté a špinavé peníze, v boji o Bradáčovou a Lessyho si dovolí elitní (anonymní) detektiv vyslovit: Klaus řekl, že žádné peníze nesmrdí… A lidé to podvědomě přijímají už jako holý fakt. Nedá se bránit.

 

Toto vše je dle novinářů a odborů špatná minulost a dobrá budoucnost. Ač je evidentní jedna lež za druhou, novináři a státní televize pouze papouškují výkřiky, které sice nejsou pravdivé, ale zvyšují čtenost a návštěvnost.

Nezaměstnanost je u nás malá, zemědělství krachuje, zdravotnictví dobré, stačí, aby lidem strhli víc peněz, ale tajně, aby to nebylo vidět, lhát se má, říkají odbory a návrh kvitují. Dokonce chválí, aniž by se pozastavili nad lžemi a absurditou. Jsem zvědav na priority zítřejšího tisku. Určitě to bude hádka Kalousek a Agrofert, ale podstata zase bude jinde. Nebo se mýlím?

 

P.S. jenom perlička z čt.24: všude se kradlo a my to napravíme, říká Faltýnek a Babiš na zprávu kontrolního úřadu. Napravíme to tak, že oproti původně navrhovanému Státnímu rozpočtu tento navýšíme o 24 miliard. Nejsou toto titulky pro čelní strany deníků místo plebejských výkřiků o ničem?

 

Zpět na komentářeReakce na příspěvek

xx
před 3 roky

Ani ten současný ? S milióny norem a nařízení, omezení a regulací ?

Nejsem zrovna odborník na zdravotnictví. Ten systém v USA neznám do detailu.

Přesto, namítnu dvě věci - když věda dosáhne nějakého pokroku, např. někdo objeví novou účinnou sloučeninu, její realizaci v lék jde udělat do USA, protože tam k tomu jsou podmínky na rozdíl od ČR. A to něco stojí. Takže není ta nákladnost systému částečně daná např. tímto ?

Jednou mne pracovní povinnost zavála přímo do útrob našeho zdravotnictví. Tam kam se běžný pacient nedostane. Jak IT odborník jsem byl přizván, abych pomohl s nějakým úkolem. Mimoděk jsem se dověděl např. to, že nemocnice nakoupila počítače výrazně dráž, než je běžná cena na trhu, protože to musela nakupovat přes firmu která obchoduje se zdravotnictvím.

Když byl náš syn v nemocnici, řekl nám lékař, že mu máme nakoupit výživu, protože nemocnice smí nakupovat jen přes jedinou firmu která dodává pouze jediný druh, který většina dětí odmítá a ještě jej nakupuje třikrát dráž než kolik stojí na trhu.

Otázka tedy je, co je pravda a co jen iluze. Co zástěrka a co skutečnost.

Do rozpočtů zdravotnictví USA a ČR nevidíme. Faktem ale je, že Havel se raději léčil v Rakousku, Lux odjel za nadějí do USA, atd.

Neutěšujete se náhodou tak trochu obecně zasetými klišé ?

kolik zkušeností máte se zdravotnictvím v zahraničí ?

Jak jsem tu poukazoval na srovnávání HDP, to stejné platí všude.

Nestačí jen porovnávat statistická data, aniž bychom věděli co přesně ta data reprezentují.

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...