Ministře Stropnický a Zaorálku, jsem v šoku

 

Hlavu pana Zaorálka za poslední léta a Stropnického za poslední měsíce bych vzal a s pokřikem „prázdné hlavy nejvíc duní“bych je tloukl o sebe. Ale! Za poslední týdny a dni: klobouk dolů..

Ne, není těžké na kdeco nadávat, ale… O Václavu Klausovi je známo, že se před podrazy a špínou neskloní. Že však o tolik povyroste Zaorálek se Stropnickým v době obrovského tlaku, když v době „míru“ se chovali s prominutím jako jelita, musí uznat každý čestný člověk.

Ano, jednoznačně podepíši, že „spřátelených vojsk“ jsme si užili dost, že nás chránili nekonečným vydíráním a stejnému je třeba postavit se dnes, když druhá strana dělá totéž. Že Brežněv byl magor a SSSR byla zločinecká organizace nikdo nepochyboval, ale že o totéž se dnes pokouší Obama a jedno jest, zda ho do toho tlačí administrativa, či krize Pentagonu a zločinci války. To nikdo neposoudí. Ale jednoznačně podporuji rozhodnutí tandemu těchto dvou ministrů: být připraveni, kdyby se „matka Rus“ zbláznila a vedení Ruska zešílelo nápadem vrátit se zpět do Evropy. To ano. Jednoznačně umět ze dne na den přijmout vojska NATO. Ale dislokovat je nastálo jako ochranu? Vojska NATO,  která by vystřídala spřátelená vojska Varšavské smlouvy? Nepřichází v úvahu a já děkuji těmto ministrům, ač jsou ze stran, kterých si málo vážím.

Být v opozici za každou cenu je sviňárna, navíc, když se jedná o naši vlast. Monitorujme, buďme připraveni, ale nedělejme bubáky, navíc, když není jistota, že Obamova administrativa s námi hraje čistou hru. A šílené předlužení USA na horlivou obranu naší vlasti bez výdělku a navýšení práce pro americký zbrojní průmysl to nevypadá.

P.S. Samozřejmě jsem stihl zaregistrovat ostře nesouhlasné, až urážlivé výroky od Ondřejů Neffů po různé Petráčky až Anýže z Hospodářských novin. Samozřejmě jsem si také promítl, jak nás deptal Sovětský svaz a pomáhaly duševně USA. Jenomže dnes je rok 2014 a stejně tak, jako neurážíme Němce za Hitlera, tak nemáme právo urážet Rusy za Brežněva a Stalina. A všechna nesouhlasná stanoviska měla společného jmenovatele: dávnou minulost. A na Ukrajinu se nejdříve cpala EU a USA, nikoliv Putinovo Rusko, což lze snadno dokázat.

Petr Pokorný

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 2 roky

Odjinud:
Pak samozřejmě existuje ještě druhé vysvětlení. Rusové ve skutečnosti neprojevují dobyvačné sklony, ale pouze brání své právo žít ve své zemi po svém. Celý problém je v tom, že eurobřídilové se pustili do zahraniční politiky a skončilo to stejným debaklem jako jejich snaha vylepšit evropskou energetiku, dosáhnout plné zaměstnanosti nebo zmírnit sociální konflikty. Ale takové hloupé euroskeptické vysvětlení nemůže být správné. Ono by z něj totiž vyplývalo, že největší hrozbou pro obyvatele Evropy je samotná Evropská unie a mohlo by to dojít tak daleko, že by někdo mohl zpochybnit, zda ty všechny úředníky potřebujeme. Kdo by potom posílal podporu českým a jiným intelektuálům? Uznejte, že proti tomu je pár zapálených synagog a nějaká ta etnická čistka bezvýznamnou drobností.
http://virtually.cz/journal/?q=seznam-ag...
=====================
Doufám, že Putin se nenechá vyprovokovat a ruská vojska na ukrajinskou půdu nevstoupí. Ať se jasně ukáže, co Západ, bohužel pro ČR, rozehrál za hru. Po vítězství USA ve Studené válce nad bolševiky se zahraniční politika radikálně změnila. Bohužel k horšímu.
O Unii raději ani nemluvím. Abychom potrestali Rusko, tak výhledově budeme dovážet drahý zkapalněný plyn z USA? Co to, že najednou Greenpeace o neekologické těžbě břidličného plynu v USA mlčí? Dobrá je také dodávka vojenských lodí z Francie do Ruska, které ohrožuje celý svět. Do hlavy néé!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...