OSA vyhlášena v hotelu Jalta jako největší stupidita roku

Absurditou roku 2014 je to, že hudebníci musí minimálně dvacet dní před vystoupením poslat provozovateli klubu seznam písní, a ten ho pak deset dní před akcí posílá ochráncům autorských práv.

Nejstrašnější je, že to sem není zavlečeno z území bývalého bolševického SSSR, ale tyto zhovadilosti v různé modifikaci nám sem cpou USA a Evropská unie.

Jak se ten svět zvrátil a převrátil.

"Co nejpřesnější seznamy užitých děl, tedy na živé hudební produkci skutečně odehraných skladeb, jsou zásadně důležité pro to, aby kolektivní správce (OSA) správně adresně vyúčtoval vybrané autorské odměny," reagoval Jan Vondryska z vedení a správy nových médií ministerstva kultury.

"V praxi je běžné, že provozovatel zasílá OSA program až po konání hudební produkce společně s cenami vstupenek a počtem návštěvníků hudební produkce, na základě čehož se vypočítává autorská odměna," doplnil předseda představenstva OSA Roman Strejček.

Ve skutečnosti se ale tato praxe prý týká především klubů, koncertních síní, tedy prostor s pravidelnou hudební produkcí. "V případě nepravidelných akcí, jako jsou plesy nebo firemní večírky, ale právě nelze předpokládat, že bude mít provozovatel s OSA smlouvu sepsanou, a platí pro něj tedy zákonné lhůty. A to dokonce i v případě, že hudebník hraje pouze vlastní tvorbu," podotkl Michal Kaderka z agentury Communa, která anketu Absurdita roku pořádá.

Anticena Absurdita roku se vyhlašuje sedmým rokem v rámci podnikatelských soutěží Vodafone Firma roku a GE Money Bank Živnostník roku. Díky ní se podařilo mnoho byrokratických nesmyslů zrušit. Jsou mezi nimi třeba evidence o kontrolách na provozovně, povinné zdravotní prohlídky brigádníků, vedení knihy jízd nebo zrcadlo ve fyzioterapeutické ordinaci.

Autor: ČTK

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 2 roky

Odjinud a OT:
Volební spot hnutí ANO varuje občany před volbou dinosaurů do Evropského parlamentu. Mají na mysli europoslance, kteří v minulosti podle tvůrců kampaně dostatečně nehájili zájmy České republiky. Kdyby to nebylo k pláči, tak by to bylo k smíchu. Hnutí ANO má v čele profesionálního eurointegrátora Pavla Teličku, který celý svůj porevoluční profesionální život zasvětil Evropské unii. Tedy samozřejmě až po té, co se zbavil svého předrevolučního komunistického členství. Ba co víc, pan TELIČKA BYL HLAVNÍ VYJEDNAVAČ PODMÍNEK, za kterých Česká republika v roce 2004 do EU vstoupila. Zajisté stojí za připomenutí, že vyjednávání probíhalo pod taktovkou ČSSD v letech 1998 – 2003. Mezi špičkové výsledky práce pana Teličky patří například likvidace českého cukrovarnictví. Tímto manévrem se šikovně uvolnily pozemky. Místo cukrové řepy se dnes pěstuje řepka olejná. Jako vyjednavač působil pod Janem „Katem“ Kavanem, jako poslanec bude působit pod Andrejem „Burešem“ Babišem. Nemohu si pomoci: hlasitě tleskám.
/Virtually, Stanislav Blaha, Idealizovaná EU, Stropnického sliby v praxi a eurointegrátor Telička /

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...