Musíme stále živit Německo? Škoda auto to nezachrání!

Když se vysloví, že náš stát finančně pomáhá Německu a nikoliv opačně, mnoha lidem se zvedne adrenalin v krvi. Ti lehce zasvěcenější zase tvrdí, že na vybírání zisků mají právo, když dříve investovali. To už má více logiky. Ale...


Nikdo normální neupírá právo vydělávat na investicích

přece proto ty investice jsou. Jenomže pak je to o tom, jaké investice to jsou a zda pro stát "investice na vždy" je ve smlouvě to nejlepší. A pro pochopení dejme si jasný příklad. Například o Škodě auto dnes již nikdo nepochybuje, Škoda vyrábí, má relativní volnost, má i vývoj a expanduje. Nedělá ostudu ani ztrátu hlavnímu koncernu a menší část zisku a domnívám se - spravedlivě - investuje u nás. Po připočtení platů a zaměstnanosti: zisk si zaslouží.

 

Pak je tu však druhá část

třeba zaplatíme lékařům a dalším vzdělání a Německo (jeho zdravotnictví) je ukradne, aniž za vzdělání zaplatí. A to je zločin.  A pak do očí bijící banky: Jak dlouho bude ještě Česká republika živit Německo a Rakousko?


To jsou ty "investice navždy".

V Maďarsku jim to prostě už odmítli nadále zneužívat, u nás vstupem Air Bank - poslední elektronickou štikou, které se z počátku majitelé velkých bank smáli, prudce klesá zisk a matky v zahraničí pláčou.

 

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 2 roky

OT, musím se podělit s myšlenkami europoslance J.Zahradila na NP:

Napřed citát : „Něco odsouhlasíme a čekáme. Když nenastane žádný velký pokřik a vzpoury, protože většina vůbec nepochopila, co bylo rozhodnuto, tak pokračujeme – krok za krokem, až již neexistuje cesta zpátky.“ Autorem těchto slov je Jean-Claude Juncker, horký kandidát na předsedu Evropské komise. Tento „návod“ je dobrou ukázkou, jak si dosavadní evropský establishment představuje evropskou integraci. Postupuje se takto pod heslem „ever closer union“ už desítky let. Lidé jako Juncker v tomto systému vyrostli a pomáhali jej spoluvytvářet. Nikdy nepochopí, že je systém třeba zásadně reformovat, jinak Evropská unie z problémů nevybředne. A nikdy nepochopí, že příčinou problémů není příliš málo integrace, ale naopak přílš mnoho. Jejich ideologií je evropský federalismus, pomalý postup k evropskému superstátu bez možnosti návratu. To je jeden z důvodů, proč je Juncker špatnou volbou. Představit si tohoto zasloužilého evropského aparátčíka jako reformátora je nemožné. V EU se pojede dál ve stejných kolejích, jen se ve vlaku zatáhnou záclonky.

Zeolit
před 2 roky

OT a odjinud, omluvám se:

Vykouřili jsme Američanům a máme zbytečné konflikty s Ruskem. Jsme sluhové, šokuje na tajné nahrávce šéf diplomacie Polska, nepřítel Kremlu

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...
==================
Takhle by neměl mluvit největší přítel USA, zejména ne ministr zahraničních věcí. Co si chudák prezident Obama má myslet? Hlavně, že Astona na NP to nazval "bezvýznamnou epizodou".

Možná, že se na Virtually někdo najde, kdo mně vysvětlí, co vlastně Poláci "VYKOUŘILI" Američanům. :-)

Brabec
před 2 roky

Celý svět živí amíky a aby to bylo dál, tak vyvolávají války - teď mají Evropu. Amíci jsou říše zla, jejich politika je agresivní, vyvolávají války

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...