Nejsou pro zastupitele Lovosic občané přebyteční? Po D8 Volvo...

 

Kamion je víc než občan! Nic se nemění ani po létech!
Kamion je víc než občan! Nic se nemění ani po létech!

Jak z kopíráku!

Lovosice při změně územního plánu pro kamionové centrum porušily zákon, ale zájem investora má vyšší váhu než zájmy občanů, takže není třeba dělat nápravu. K takovému závěru dospěl krajský úřad poté, co si u něj občanské sdružení Nové Klapý - Lovosice stěžovalo, že radnice změnu neprojednala s veřejností.

 

 

 

 

 

Co předcházelo?

Občanské sdružení Nové Klapý podalo na krajský úřad 16.7.2013 odvolání proti územnímu rozhodnutí, týkající se výstavby Volva. Odvolání doposud není vypořádáno a úřad musí čekat, jak dopadne přezkumné řízení územního plánu Lovosice.

19. února 2014 Lovosice se snaží vyvrátit podezření, kvůli kterému začal krajský úřad prověřovat tamější územní plán. Spor je o čtyřhektarovou plochu v Novém Klapý, kde má vzniknout servisní centrum pro kamiony. Podle krajského úřadu radnice schválila důležité parametry plochy za zády veřejnosti. Město to popírá.

 

A přesně takto se postupovalo na D8 při jeho začátcích

a dodnes je výstvaba šílená. Lidé se zmanipulovali, obešly se zákony, protesty lidí nikoho nezajímaly. Když Patrik začal dávat trestní oznámení, úřad masíroval veřejnost, že za to může onen Patrik z Dětí Země!

Je cca 20 let po a další kamióny a opět úřad v Lovosicích vydal stanovisko:

Zastupitelé Lovosic za zády občanů rozhodli, že v lokalitě vzroste rozloha ploch využitelných pro kamionové centrum o třetinu. Město tvrdilo, že nešlo o tak zásadní změnu, aby ji bylo nutné lidem oznámit a probrat ji s nimi.

"Územní plán byl vydán v rozporu s právními předpisy, ale újma, která by jeho zrušením vznikla některé z dotčených osob, která nabyla práva z vydaného prý opatření v dobré víře (investor centra), by byla ve zjevném nepoměru k újmě, která by vznikla jiné dotčené osobě nebo veřejnému zájmu (obyvatelé lokality)," sdělila mluvčí Krajského úřadu Ústeckého kraje Magdalena Hanáčková.

 

Větší váhu tak podle úřadu mají práva firmy Volvo Truck Czech, která chce servisní centrum pro kamiony v lokalitě stavět, než práva obyvatel přilehlých domů, které radnice připravila o zákonnou možnost vyjádřit se k dané části územního plánu.

Proti rozhodnutí úřadu se však nelze odvolat a ani případná žaloba nemá odkladný účinek. Investorovi tak už stačí jen získat platné územní rozhodnutí a stavební povolení.

Zdroj: http://usti.idnes.cz/spor-o-kamionove-centrum-v-lovosicich-dxo-/usti-zpravy.aspx?c=A140605_2071164_usti-zpravy_alh

Jaký je rozdíl mezi totalitou a touto pseudodemokracií?

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...