Dnešní záhadné zprávy - miminka v ohrožení života?


Dnes jsem si přečetl několik zpráv. Jsou hrůzostrašné, ale mnoho věcí u nich zarazí.

Nepříčetný primář mučil dětské pacienty

Policie podezřívá bývalého tamního primáře dětského oddělení Jiřího Havránka, který v této nemocnici působil od května 2012 do května 2013, že neadekvátními a téměř sadistickými zákroky mučil malé pacienty, napsaly Novinky.cz

Policie zaznamenala deset případů dětí ve věku kolem jednoho nebo dvou let věku. Některé případy málem skončily jejich smrtí.

A nyní si pozorně přečtěte, co píší. Vážně nikoho nenapadá otázka, že nikoliv lékař, který je údajně nemocný, ale sestry, vedení nemocnice a maminky prostě roční řádění tolerovaly? Nebo je to divně napsané? Například u dvouleté dívky, která měla lehčí popáleniny na povrchu těla, se Havránek třiadvacetkrát pokoušel o zavedení kanyly do žíly, přičemž pacientka byla plně při vědomí. Byl tam sám


O zdravotním problému Havránka prý neměl tušení. „Nikomu o tom neřekl. Navíc po nástupu pracoval excelentně, maminky dětských pacientů ho měly rády. A to přesto, že údajně celý rok:

Vpichy na hlavičce i rozpíchané ručičky

Právo hovořilo s matkami postižených dětí. Ženám se při vzpomínkách na šokující zážitek draly slzy do očí.

„Vzal mi malou, že jí píchne nějakou oblbovačku, aby nebyla neklidná. Když mi ji přinesli zpátky, vypadala jako hadrovej panák. Oči měla v sloup, hlavu svěšenou stejně jako ruce a nohy. Možná hodinu se vůbec neprobírala, začala jsem panikařit, co jí je. Sestra ji rychle odvezla pryč,“ popisovala Lucie Bláhová děsivé okamžiky.

Později se dozvěděla, že dcera zkolabovala kvůli předávkování analgetikem. Došlo u ní k intoxikaci a prudkému poklesu tlaku, zachránit se ji podařilo na poslední chvíli intenzivní resuscitací.

„Pravdu mi řekli až policisté, kteří mě vyslýchali,“ dodala Bláhová. Ještě hůře dopadl tříletý Ondřej. Toho po zpackané anestezii museli lékaři udržovat téměř dva týdny v umělém spánku.

Podobně děsivou zkušenost má také 28letá žena z Klatovska, která pobývala v nemocnici se čtyřtýdenním dítětem, které mělo zánět průdušek.

„Primář mi syna odnesl na napíchnutí kanyly. Po delší době mi sestra chlapce přinesla zpět, na hlavičce měl nespočet vpichů, po kterých se mu dělaly modřiny a bouličky. K tomu ještě ty vlásky ulepené od krve. Byl to děsivý pohled. Sestra mi na to řekla, že se primář snažil napíchnout kanylu do hlavičky,“ napsala žena ve stížnosti řediteli nemocnice.

Tím ale její peripetie neskončily. „Další pokusy zavést kanylu následovaly v noci. Syna mi brutálně rozpíchal. Jen na jedné ruce měl 14 vpichů plus vpichy do prstíčků, které se nedaly ani spočítat. Pokaždé, když mi ho přinesli po zákroku, skoro nedýchal. Byla jsem na zkolabování a měla vážný strach, že umře,“ pokračovala zdrcená žena. Později se přidaly další komplikace, dítě začalo zvracet a zvýšila se mu teplota.

„Chtěla jsem, aby ho přeložili do Plzně. To odmítli s tím, že by mohl transport chlapci přitížit. Tak jsem v zoufalství podepsala reverz a syna do plzeňské nemocnice odvezla sama autem. Za té situace to bylo z mého pohledu bezpečnější než zůstat v klatovské nemocnici,“ uzavřela žena.

Domnívám se, že normální člověk by okamžitě volal polici, žádal vyšetřování a alarmoval by vše dostupné. Zde si jen tak stěžovaly na vedení, konzultovali a to celý rok...

Zde originál:
Nepříčetný primář mučil dětské pacienty


Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Brabec
před 2 roky

jeho zaměstnavatel patří před soud! Rodiče dětí by měli zažalovat nemocnici - za tohle mohou konkrétní lidé měli by se zodpovídat. Státní zástupce má již konat - trestný čin tady je. A "prezidenta" Koubka by měli vozit po poutích - je to vůl (viz jeho neuvěřitelné kecy v TV)!

Petr Pokorný
před 2 roky

Narazil, bylo to na něm vidět, byť obviňuje jiné.

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...