Obrovské množství příležitostí pro statisíce Romů v Anglii

 

zatímco u nás se na tuto komunitu díváme velice opovržlivě, poukazuje Český rozhlas, jehož autory jsou  Jiří Hošek  (jih),  mka. Prostě když se chce, nejsou předsudky, tak to jde. Ale musí se zahodit rasismus, je mottem onoho příspěvku v Českém rozhlase.

 

 "V české společnosti řadí stereotypy romské etnikum většinou na nesprávnou stranu zákona. Ve Velké Británii se Romům nabízejí netušené možnosti a tak jde právě dnes poprvé do práce v policejní uniformě česká Romka Dana Ghosh", píše Jiří Hošek. 
 
Takže u nás Romy řadí zavedené stereotypy k opovržení, nikoliv jejich chování a způsob života. Zatímco ve Velké Británii Romům nabízejí neomezené možnosti!!!
 

A jak ty neomezené možnosti úžasné Velké Británie vypadají?

Jsem z toho nadšená,“ říká Dana Ghosh, česká Romka původem z Opavy. Dokonce už jeden !!! Rom ve Velké Británii u policie pracuje. Nyní budou dva, což je úžasná příležitost a netušené možnosti pro další statisíce... Zbraní bude notýsek a tužka říká Hlošek. „Hlavní část její práce bude asi stejná jako pro všechny ostatní PCSO (komunitní policista). Bude řešit antisociální chování mládeže a přestupky ve školách, bude chodit na různé komunitní schůze. Část její práce bude určitě práce s romskou komunitou, kde se bude stýkat s Romy, hlavně s mladými Romy, kteří jsou na ulicích nebo v parcích. Bude se stýkat s jejich rodiči a řešit třeba špatnou docházku ve škole,“ popisuje Petr.

Danu Ghosh zpátky do České republiky nic netáhne a jezdí tam jen sporadicky. „Naposledy jsem tam byla před pár měsíci za rodinou, ale většinou tam nejezdím. Jednou za pár let.“ Připouští však, že by se mohla do Čech vrátit v policejní uniformě, aby ukázala, kam to v Británii dotáhla. „Kdybych měla tu možnost, tak určitě ano,“ dodává. 

Petr Torák Rom už podobnou zkušenost má. „Já jsem byl v uniformě v Plzni. A když jsem procházel v policejním oblečení, tak na mě někteří koukali jako na mimozemšťana, odkud jsem přiletěl - Rom-Čech a v britské uniformě"....

O co ve skutečnosti jde? Úřední řečí: 

 

Od roku 1982 bylo do konce 90. let v Anglii realizováno přes 30.000 programů v rámci community policing. Přesto se nedaří splnit cíle: zařadit různé komunity do běžného života. A tak se pokoušejí ve Velké Británii stejně jako u nás či v USA přijmout několik osob z místního etnika, aby se zamezilo rasovým nadávkám a provokacím, pokud si většinová společnost vynucuje řád a pořádek.

Nadále je tak platný stav, kdy proaktivní řešení problémů kulturních, sociálních či ekonomických nenahradilo reaktivní způsob reakce na ně.

Filozofií, vyplývající z Major Cities Policy, je právě společný postup při zajišťování bezpečnosti. Ten zahrnuje koncepty společného partnerství místní policie, státního zastupitelství, různých vládních orgánůa skupin obyvatel a je ve formě přístupu z různých úhlů, což vyúsťuje ve zvýšení odbornosti a možností zaměstnání, vytvoření pracovních míst a větší zapojování veřejnosti.  

RIEDMANN, ROBERT Community policing – comparative perspectives and prospects Hertfordshire : Harvester Wheatsheaf, 1992.

A to jsou ty romské netušené možnosti - jít poprvé do práce!!!

Asi si pan Hlošek neuvědomuje, že tyto žvásty nejen že nezmění pohled na nepřizpůsobivé etnikum, ale navíc působí jako červený hadr, protože si z lidí za peníze daňových poplatníků (všichni povinně platíme poplatky) dělá legraci!

Nějak mi to připomíná hlášku z filmu "Marečku, podejte mi pero" směrem ke Svěrákovi, když jako žák večerní školy po několika pětkách dostal krásnou "čtyři mínus"!....

 

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Brabec
před 2 roky

Anglie - země zaslíbená pro cikány Tak šup, jeďte tam !

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...