Jak vznikal Majdan, Ukrajina a Krym?

 

 

 

(Druhá část)

To, co se nám snaží vnutit nějaký velvyslanec USA Schapiro, je naprostá fraška, pokud si dáme dohromady další fakta. (Doba vzniku obklíčení Ruska US Army – základnami je jasná – lze dohledat i zde)

 

Ale proč? Proč najednou západ a především USA zešílely? Nejdříve však dovolte opět vložit tabulku s hlavním důrazem na první dvě věty!

 

Nejsme ovce SSSR, ani Ruska či Putina! Ale odmítáme být ovcemi i USA, jakéhosi Obamy a šašků v čele se senátorem  McCainem! 

Jsme svéprávný národ a obyvatelé Čech, Moravy a Slezka pod názvem Česká republika odmítáme být rukojmím hrátek o černé zlato a dalším mocenským harašením zbraní, na jejímž konci může malé státy čekat pouze smrt!.

Proto!

Andrew H. Schapiro jako iniciátor nového Majdanu a zločinu korupce je v České republice

NEŽÁDOUCÍ A NECHŤ JE VYPOVĚZEN!

 

 

Vraťme se do doby, kdy jsme USA upřímně fandili a věřili, že se tržně vypořádá se stále silnějším Ruskem po Jelcinovi. Tím geniálním nápadem nebyly manévry na finančním poli, umělé inflace a manipulace s měnou. Ne, tou záchranou měla být levná a vysoce efektivní těžba břidlic. Tenkrát se tvrdilo, že těžba, až se rozjede naplno, vyjde přibližně na 30 dolarů za barel. Bylo to v době, kdy v  Rusku zavedli rovnou daň z příjmů fyzických osob ve výši 13 % a daň z příjmů právnických v jednotné výši 24 %.

 

A docela by to byl tvrdý, ale férový souboj o kvalitativní změny v tržním prostředí. A tak zatímco Rusko zlepšovalo své finance, nakupovalo dlužní úpisy USA, od horníků po administrativu a důchodce dostávali občané pravidelné mzdy a ještě ušetřilo Rusko obrovské množství dolarů, USA padaly do stále většího dluhu s výhledem na akceleraci, až budou s břidlicemi (ropou a plynem soběstační za oněch 30 dolarů za barel. A většina z nás USA ještě fandila. Férový boj začal. Ale jak ostře začal, ta prudce skončil. Americká bublina splaskla, strhla i Evropu. Dokonce státní zaměstnanci USA nedostali za práci mzdu.

 USA věděly, že jsou v koncích a jediná záchrana jako vždy se našla…Ve zbrojení.

Vypůjčme si jedno rčení: jediná země, kde nemůže být revoluce, jsou Spojené státy, jelikož jako jediné u sebe nemají velvyslanectví USA….  I když Ferguson a černoši, kdo ví?

 

Válka je vůl

Napsal někdo na starej kůl!

 

Bohužel to v USA nečetli a stojí za nimi tisíce mrtvých na Ukrajině. Ale popořadě. Cena z břidlic, která měla drtit Rusko, Saudskou Arábii, Spojené arabské emiráty  a Irák se najednou obrátila proti USA. Zjistilo se, že 30 dolarů je možné jenom na málo místech a k tomu jsou ekologické škody. Ta hlavní rána nastala, když většina vrtů cenově skočila: na většině se těží za 90 dolarů a k tomu problémy s přírodou. Jenomže těžba už jela naplno a co s tím? (Ropa na pevnině se vytěží přibližně za 35 dolarů za barel. Na šelfu to je asi 60-70 dolarů. Ložiska, kde těžba byla zahájena před 30 lety, je 5-10 dolarů za barel. Kdežto vlastní náklady na těžbu břidlicové ropy činí 80-100 až 300 dolarů.)

Najednou začala válka kolem všech vrtů a těžby klasické ropy a plynu. Stačí se opět podívat, v kterých místech US ARMY začala dopřávat lidem americké svobody. Najednou tam jsou chemické zbraně a USA je osvobozují, najednou je Rusko militantní a USA musí Ukrajinu zachránit. A den „D“ nastal v době olympiády v Rusku, kdy ruští agenti byli nasazeni na ochranu olympioniků.

 

A začal Majdan a americká záchrana Ukrajiny

na kterou předtím nikdo ani nevzdechl. Najednou excelentní střelci nikým neviděni z velké dálky dokázali v Kyjevě zabíjet do čela, nebo do temene. A nikdo je nevypátral

A už u nás Schapiro, Palata, Šafaříková, polská  Aplebaumová a několik dalších rozjelo totální masáž proti Rusku. Najednou byl Putin zločinec (největší vývozce ropy a plynu) všechny arabské státy „náhodně ničilo arabské jaro“ a vždy tam byly náhodně US ARMY…

V okamžiku, kdy přátelsky obklíčily USA celé Rusko a zbývala jediná přístupová cesta od Černého moře, bleskový úder Putina na Krym  tomu zabránil a americký vojenský atak zastavil.

 

A to byl okamžik, kdy mnoho stovek tisíc občanů Evropy prohlédlo špínu USA, absurdní zabíjení odmítlo a americko-bruselská propaganda toto období nazvala zpětnou bolševizací, proruskými a proputinovskými náladami a prý ruští agenti s námi manipulují. Fraška…


O co vlastně jde dnes?

Rozporuplná hlášení, kdo jak se hroutí vypovídají o směšnosti ekonomických expertů. Nikdo nepochybuje, že Rusko má ekonomický pokles. A není malý. Ale zahlcováním ruského problému tajíme americko-evropský a především ten evropský problém, založený na šíleném předlužení. Navíc, že Evropa jde do deflace, další recese a není úniku. Že neutáhneme Ukrajinu. Že se stále více hroutí Řecko, Francie, Anglie se chce odtrhnout, Španělé a Italové se půlí, protože malé Katalánsko živí velké Španělsko a sever Itálie, Ischie a Capri celý zbytek Itálie. Německo těží z nízké ceny (pro ně) eura a jih se skutečně hroutí.

 

 

A tak není divu, že Rusko přistoupilo na svůj pokles a nebude zasahovat do ceny ropy a plynu, jež nastavila Saudská Arábie. Břidlice a USA prostě nemají šanci bez války přežít. A administrativa USA šílí. Deborah Rogers a břidlicový boom: Ale vzhledem k tomu, že vrty na břidlicový plyn se vyčerpávají v průměru z 60 procent v prvním roce a za dva roky jsou přibližně z 80 procent prázdné, je tento stav neudržitelný. Zadlužené těžařské firmy jsou však i při nízkých cenách nucené expandovat a šířit svou reklamu, aby měly alespoň na splacení úroků z půjček.

Dynamika odvětví tak vykazuje podobné rysy, jako distribuce elektřiny před krachem firmy Enron nebo trh amerických hypoték před rokem 2007. Ani tentokrát není vyloučeno, že rizikové finanční produkty skončí v portfoliích evropských penzijních fondů.

A tak nepřekvapuje komiks propagandy – analytik pro Polsko a Českou republiku Novák z Akcenty, který označí Rusko v Lidovkách na pokraji zhroucení:


Lidovky.cz: Má na cenu ropy vliv mezinárodní dění, například na Ukrajině nebo nedávné jednání OPECu?

Je celkem pravděpodobné, že cena bude dále klesat. OPEC nedávno naznačil, že nechystá omezení objemu těžby. Kdyby k tomu přistoupil, snížila by se nabídka a ceny by šly vzhůru, ale to se zatím neděje. Dění na Ukrajině nejspíš mít vliv nebude. Dopad to má jen na samotnou Ruskou ekonomiku. Rusko je totiž největším producentem ropy na světě a nízké ceny suroviny ho proto citelně zasáhly.

Zdroj: http://byznys.lidovky.cz/za-drahy-benzin-muzou-dane-kurz-koruny-i-marze-pumparu-tvrdi-expert-1gz-/energetika.aspx?c=A141201_133430_energetika_mmu#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ln_byznys&utm_content=main

Těžko lze k této demagogii něco doplnit. Ano, to ví snad každý, že Rusko značně kvůli propadu prodělává. Ale jaksi snad „nedopatřením“ nezaznamená i druhou část, která je výše popsaná. Prostě polopravda je věrohodnější, než věrolomná lež. Ta se nepozná!

 

Zítra Babišova hrůza a zděšení na konci roku

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Petr Pokorný
před 2 roky

Soudružky redaktorky ze Schapiro televize Čt: nečumte na internet a vyražte do ulic. Pak zjistíte, že kecy primátorky neodpovídají skutečnosti a můžete se otázat přímo!

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...