Zdánlivá krize v Rusku: eurofašisté jsou rozpálení do běla. Putin posiluje!

 

Schapiro, Obama a Schwarzenberg opálení do běla
Schapiro, Obama a Schwarzenberg opálení do běla

 

 

Co se vlastně od včerejška stalo? Eurofašisté 24 hodin vysílají směrem k Rusku, že všichni Rusové mají jít do války proti vládě, předat nerostné bohatsví západu a odstěhovat se neznámo kam.

 

 

A s nimi "Putinovi milci", Rusofilové a ...Popsat tu stupidní propagandu ani nelze.

Podívejme se skutečně, jaký vývoj je nyní


Bloomberg, USB (USA), Reuters, Financial times

24 hodin vysílají zpravodajství, jež ukazuje Putina jako zrůdu, agresora. Každá zmínka, jak RCB stabilizuje rubl, vytáčí jejich zpravodaje do běla. Jakým právem hlavní zpravodajství nevytváří paniku v Rusku a pouze oznamují, že Putin na stabilizaci pracuje? Přece run na rubl měl být dokonán. A podíváte li se na naše zpravodajství, Čt24 zve hosty od Gazdíka po Pelenskou ze Svobodnén Evropy, kterým stříkají z úst nenávistné věty o panu prezidentovi Putinovi - diktátorovi a jak by se Rusko mělo rozdělit na několik částí, vojenskou výzbroj předat USA a zmizet. 

Jsou normální? Ta drzost prý:

 

Ruská média kontrolovaná státem či Putinovými spojenci se ve zpravodajství k rublu zaměřila na vládní opatření proti krizi, pokud o měnových problémech vůbec informovala. Televize Rossija 24 nebo deník Izvěstija zprávy postavily na rozhovoru s guvernérkou centrální banky Elvirou Nabiullinovou, která tvrdila, že je připravena rubl bránit. List Rossijskaja gazeta a stanice REN TV přinesly optimistické reportáže o tom, jak rubl po svém propadu opět posílil.

Zatímco nezávislá média zpochybňují aktuální zvýšení úrokových sazeb centrální bankou jako krok ke krizi bankovního systému, státem kontrolované sdělovací prostředky ujišťují, že turbulence rublu jsou pod kontrolou, napsala agentura Bloomberg.

A není to v celku pravda? Popišme skutečnosti

Před několika dny opustil rubl vázání na euro-dolar. Po pár dnech, kdy poklesl asi o deset procent, usadil se na určité hodnotě a Ruská centrální banka přestala intervenovat. Zatím za neznámých okolností tento týden začal rubl prudce klesat, aniž k tomu byl nějaký důvod. Co se stalo?

Skuteční odborníci bez politického zákulisí jsou rozdělenií na dvě části: jedná se domnívá, že za drastickým poklesem rublu stojí finanční spekulanti v čele s hedgeovými fondy. Situace tak nápadně připomíná zápas hedgeového krále George Sorose a britské centrální banky z roku 1997, který přivedl britskou centrální banku k opuštění evropského mechanismu směnných kurzů.

Druhá část se přiklání k tomu, že  Rosněfť musí splácet  úvěr a ruská centrální banka kvůli tomu pravděpodobně vydala obrovské množství rublů (440 miliard, které musí do konce roku splatit) a ty se dostaly do oběhu.

Každopádně v okamžiku, kdy se toto v Rusku spustilo, západní média měla připraven run na Rusko. Měla se a spustila se panika ze všech směrů, lidé se vylekali a začali skupovat zboží a dolary s eury.

Tím měla dostat ruská měna zásah, který by ji nevzpamatoval a Putin by musel i s vládou padnout.

 

I když to bylo připraveno dokonale, Rusko nashromáždilo tak obrovské zásoby dolarů a eur, tak obrovské zásoby zlata, že tento bezprecedentní útok byl odražen. Minimálně zatím.

A to rozpálilo eurofašisty a rusobijce do běla! Bloomberg, USB (USA), Reuters, Financial times  i Gazdík v naší televizi šílí, ale především lžou. Rusko nezabralo Krym dříve, než USA rozmístily kolem Ruska rakety, ale naopak. Pro obyčejné Rusy je to rozčarování, ale dnes není problém přes internet zjistit, kdo stojí v pozadí.

 



Rubriky:

Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Zeolit
před 2 roky

Uf, TK prezidenta Putina skončila. Byla to šichta...: NP
Autor: J. Matuška Datum: 18.12.2014 13:42

Téměř 3,5 hodinový maratón. Od člověka, kterého epimédia před nějakým časem málem pohřbívala, úctyhodný výkon. Možná, že mně někdo připomene délku TK jiných prezidentů. Putinova prezidentská kancelář by měla požádat o zapsání do americké Guinnessovy Knihy rekordů. Kvalitou odpovědí jsem byl spokojený. Důležité sdělení jsem dešifroval tak, že zelení mužíci na jihovýchodě Ukrajiny jsou dobrovolníci, nikoliv žoldáci a tedy nebudou trestně v Rusku stíhání. Ještě důležitější informace: Rusové neplánují "přifaření" těchto oblastí k RF. Putinovo vystoupení bylo klidné, jisté, s optimistickým výhledem a hlavně bez harašení zbraněmi - je si vědom síly ruského medvěda, který o zuby a drápy, pro případ obrany, nepřijde...

Dívám se na povedený titulek na DNES: Rusko na mizině. Českým vývozcům bude platit zbožím. Proč už to nenapsali velkými písmeny? RUSKO NA MIZINĚ!? Tu-ááá!?

 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...