Jankovec na RRTV dokopán do televizní a rozhlasové pravdomluvnosti!

Odvolávám, co jsem odvolal, zoufale říká do médií radní Michal Jankovec. Špatně jste si to vyložili. Nikdo nás nehodnotí, nikdo nás nesoudí, nikdo nám nevyhrožuje. Nic takového neexistuje

 

Fakta a důkazy! Ale nejdříve reakce a důkazy nakonec!

 

„Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení. Česká televize se na to nesmí dívat tak, jako kdyby byla součástí současného Ruska, které nikdy žádné humanistické tradice v evropském slova smyslu nemělo. To bychom museli vystoupit z Evropské unie,“ řekl člen Rady ČT Michal Jankovec.

 

„Je to skandální výrok. Podle zákona je ČT veřejnoprávní televize, nikoli televize Evropské komise. Pokud to rada nebo její členové nechtějí respektovat, tak mohou na funkce rezignovat a stejně tak i vedení ČT,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda KSČM a poslanec Vojtěch Filip.

 

„Nikdo, ani Evropská komise, nemůže našim médiím přikazovat či zakazovat, jak se na věci dívat. Asi by nebylo dobré, kdyby prosazovala nehumánní stanoviska, a nekritické zpravodajství je mírně řečeno pro kočičky. Jaké to je dívat se na svět, jako bychom byli součástí Ruska, jsme zažili dostatečně dlouho a ani po 25 letech po tom hledisku netoužím,“ sdělil předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

 

„Nezávislost médií je úhelným kamenem demokracie. EU nikomu nepředepisuje úhly pohledu,“ reagoval europoslanec KDU-ČSL Pavel Svoboda.

„Když nevím, jak zakrýt lež, tak to svedu na EU. Tohle považuji za nehoráznost. S něčím podobným jsem se setkal i včera. Kdosi vážně tvrdil, že autobusová linka 123 se bude měnit kvůli požadavkům EU. Prosím všechny, aby přestali lhát,“ uvedl místopředseda poslaneckého klubu TOP 09 František Laudát.

Přece mi nebudete říkat, že si někdo může myslet, že Evropská unie diktuje zpravodajství České televize, co má a co nemá vysílat. To je takový nesmysl, že to přece nemůžete myslet vážně. Nebo to fakt myslíte vážně? Byla to nešťastná formulace, která některým lidem dala prostor k tomu, aby to jeho vyjádření interpretovali způsobem, který jim vyhovuje,“ domnívá se Luboš Beniak.  Podle něj je nabíledni, že Evropská unie, ani žádný z jejích orgánů, nemůže diktovat jakýmkoli médiím, co mají, nebo nemají říkat.

 

Kdo mluví pravdu? Jaká jsou fakta?

Skutečně nás nikdo nehodnotí, skutečně média nesledují a dotacemi nešermují?

 


A důkaz nad důkazy za minulé období!



Komentáře

*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.
*  captcha
Nikdo nekomentoval.
 

PAŘÁT dnes   Přidejte si nás na Facebooku

 

 

Komodity a deriváty ze stránek Kurzy.cz

 

Zlato - graf ceny

 

RUB/CZK - graf kurzu
Kurzy měn ze stránek Kurzy.cz

Poslední komentáře

  • Ten, co to cáluje:

    A před měsícem mexickej červotoč?

  • Petr:

    Klídek a hadr na čelo - nějaký exot ho...

  • n:

    Vzali nám předsedu nebo nevzali.... https://www.nov...

  • *antibuzna*:

    Samozřejmě, že volby budou. Hnutí ANO...

  • n:

    Stačí si poslechnout poslední vysilání...